Џуманџи Написано Јануар 1, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2017 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јануар 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 5, 2017 http://thecreatorsproject.vice.com/blog/industrial-robot-reprogrammed-to-get-bored "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јануар 15, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2017 http://www.wired.co.uk/article/neuroscientists-brain-matter Ronald је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јануар 18, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2017 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јануар 19, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 http://www.archaeology.org/issues/207-1603/features/4155-egypt-monastery-palimpsests "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јануар 22, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 He should be punished, right? (Oh, yeah, btw, God loves everyone unconditionally, just gets angry every once in a while... ) "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 26, 2017 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2017 Ово је ипак победа: "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 30, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2017 http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1207/S15327957PSPR0402_04 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 6, 2017 mmmm sladoled je lllll4 8 The fine The line cemu ovo sluzii??? Драшко је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Септембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2017 On 3/13/2016 at 13:58, Џуманџи рече Pravoslavna svest nije primetila pad Vizantije, reforme Petra Velikog, Revoluciju: nije primetila revoluciju uma, nauke, zivotnog stila, oblika zivota... Ukratko nije primetila istoriju. To negiranje značaja istorijskih procesa nije pomoglo Pravoslavlju. Umesto da razume promene i da se suoči s njima, Pravoslavlje je bivalo potisnuto njima. Ljudi su bezali - Svetim Ocima, tipiku, jelinizmu, duhovnosti, strogo definisanom načinu zivota. Suštinski čovek je pobegao. Ova borba sa istorijom, koja neumoljivo ide svojim putem dolazi od nesposobnosti da shvatimo osnovni Hriscanski paradoks: "U ovom svetu, ali ne od ovoga sveta.." i da razumemo da je pravoslavni svet od ovoga sveta. Mi plaćamo cenu krize Pravoslavlja, jer smo stvorili toliko idola, stotine idola. Mi nikada nismo uklopili naš Pravoslavni svet u "prolazeću sliku sveta". I sada kada se taj Pravoslavni svet slama, mi pokusavamo da ga oživimo i regenerišemo. Duboko smo zabrinuti za sudbinu mnogih patrijaršija; preokupirani smo Vizantijom...itd. Mi smo zaokupljeni mnogim jurisdikcijama, od kojih sve mašu razlicitim kanonima. Mi pokušavamo da osvojimo zapad onim što je slabo i neodredjeno u našem nasledju. Ova arogancija, samozadovoljnost i pompezni trijumfalizam su zastrašujući. Mozda od svega ovog najviše plaši činjenica da malo ljudi to vidi, oseća, zna. Ljudi su užasnuti palim svetom, ali nedovoljno užasnuti palim Pravoslavljem. Mi osudjujemo jeresi, kršenje kanona, grehove drugih i to sve onda kada suština Pravoslavlja, njegova Istina mozda po prvi put u istoriji može da bude shvaćena kao spasenje. Sve sto nam preostaje je da verujemo da Bog ne moze biti obesvećen. U ličnom smislu ovo što nam ostaje je isto pitanje izgovoreno u agoniji: Šta činiti??? Aleksandar Šmeman (Dnevnik 19.01.1974) Pročitao sam tvoj post na ovoj temi ovde - I to me je podsetilo na ove Šmemanove rečenice na ovom mestu. Zaista on zna da potrefi prave reči. (Nabavih pre nekog vremena /između ostalog / Šmemanovu malu obimom knjižicu "За живот света". Podsetio me je koliko voli reči i rečenice da stavlja pod navodnike, ponekad i tamo gde treba a i tamo gde ne treba. Čini mi se da je uticao na moju malenkost u tom smislu donekle i on ) Eto, prčkah ti malo po dnevniku s dobrim namerama (Rekoh pre neki dan da ne poznajem nijednog hrišćanina, ali može biti da jednog polako upoznajem i voleo bi` da me "osećaj za feeling" ne vara). Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 7, 2017 пре 1 сат, Iulianus рече /između ostalog / Због овога добијаш "оплаках" реакцију Iulianus је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Септембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2017 пре 2 минута, Џуманџи рече Због овога добијаш "оплаках" реакцију Ne znam šta da ti kažem. Zaista ne znam. To je bilo jače od mene, kao da me krdo Miroljubovih demona spopalo u jednom trenutku, i, eto... Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 7, 2017 пре 53 минута, Iulianus рече Ne znam šta da ti kažem. Zaista ne znam. Нема шта, шта је шопинговано шопинговано је. Можеш да покушаш да не читаш истовремено обе књижице, да се не мешаш пића. Iulianus је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Септембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2017 пре 4 часа, Џуманџи рече Нема шта, шта је шопинговано шопинговано је. ...i nema nazad, sam` napred. пре 4 часа, Џуманџи рече Можеш да покушаш да не читаш истовремено обе књижице, да се не мешаш пића. Zahvaljujem na brizi. Ali, to s` ni u kom slučaju ne može pomešati s obzirom da u glavi imam veliki repozitorijum sa lepo uređenim delovima i pregradama poređanim od gore pa na dole po važnosti, i kad god mi nešto ustreba samo se poslužim zahvatajući na pravom mestu u "memoriji pamćenja". Bilo bi, naravno, mnogo problamatičnije da te radnje vršim uz mešanje pravih alkoholnih pića, no kako ih odavno ne koristim zato ne postoji nikakva bojazan. Jedino "česmovača", Knjaz il` Fanta ako se pomešaju i uskomešaju dolazi do povremenih stomačnih neprilika, ali ne i "moždanih". (Htedoh još nešto da dodam /malo, malo više/ al` se setih da je ovo tvoj dnevnik, a svoj rođeni nemam... pa da ne smaram. Drugi puta. Na drugom mestu) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука