Jump to content

Питалица, причалица... :)

Препоручена порука

On 15. 4. 2016. at 17:52, Џуманџи рече

А врхунац свега је у томе када неко не осуђује свога ближњег. Заиста, када је рука Господња побила све првенце у земљи Египатској, није било дома у коме неко не беше убијен.
Упита га брат:
– Шта значе те речи?
Старац му одговори:
– Ако пазимо да сагледамо своја сагрешења, нећемо видети сагрешења свога ближњега. Јер лудост је да човек, који има свога покојника, остави њега и пође да оплакује покојника свога ближњега. А да умреш за свога ближњега значи да носиш своја сагрешења и да не бринеш за сваког човека, да ли је овај добар или да ли је онај лош. Да не чиниш зло ниједноме човеку, нити да у своме срцу смишљаш лукавост на некога, нити да понизиш некога ко лоше поступа, нити да слушаш онога ко злоставља свога ближњега, нити да се радујеш са оним који чини зло своме ближњему; никога немој оговарати, већ реци: „Бог зна свакога“; не веруј ономе што прича оговарач, нити се радуј његовим причама, нити мрзи онога који оговара свога ближњега. Ето, то значи да не осуђујеш. Немој бити непријатељ ни са једним човеком и немој задржавати непријатељство у своме срцу; немој мрзети онога који је непријатељ свом ближњему. А то је мир. Тиме теши себе; ускоро ће, благодаћу Бога Логоса, доћи камата и вечни спокој. Амин.

Преузето из књиге Старечник, Беседа 2000.

https://radiosvetigora.wordpress.com/2012/09/10/преподобни-мојсеј-мурин-о-покајању-и-н/

Expand  

HEavy task it is...but 

Worth trying

gulp..

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Љубоморна сам када увидим колико често (чак и) неверујући размишљају о Богу. :( Ел' се дешава ово још некоме? :(

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

On 18. 4. 2016. at 19:04, Џуманџи рече

Љубоморна сам када увидим колико често (чак и) неверујући размишљају о Богу. :( Ел' се дешава ово још некоме? :(

Expand  

Ннннеее

У чему је твоја љубомора овде?

Мислиш да не размишљаш сама довољно о Богу?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ово је једна чудна прича, и сад ће та прича да почне

Реченица из једног писменог задатка, ученик петог разреда. не знам одакле да скратим ту реченицу, а где да је проширим...ситан неки штеп, обухвата и време и простор :)

Подели на овим сајтовима

ОЧИЈУ ТВОЈИХ ДА НИЈЕ

Очију твојих да није
Не би било неба
У малом нашем стану

Смеха твога да нема
Зидови не би никад
Из очију нестајали

Славуја твојих да није
Врбе не би никад
Нежне преко прага прешле

Руку твојих да није
Сунце не би никад
У сну нашем преноћило

Васко Попа

Подели на овим сајтовима

On 2. 5. 2016. at 14:28, Биљана 1234 рече

Ово је једна чудна прича, и сад ће та прича да почне

Expand  

:smeh1:

... 

Pismeni zadatak ima uvod razradu i zakljucak ... Ovo je uvod ... Zakljucak je najcesce - Eto , u malo reci , opisao sam Vam tu neobicnu pricu ... 

:351780:

Подели на овим сајтовима

On 3. 5. 2016. at 6:59, Arsenija рече

:smeh1:

... 

Pismeni zadatak ima uvod razradu i zakljucak ... Ovo je uvod ... Zakljucak je najcesce - Eto , u malo reci , opisao sam Vam tu neobicnu pricu ... 

Expand  

Да знаш ...једва доспемо до пасуса....ово била тзв слободна тема, стало ми је да се слободно изразе...да расту по својој мери. Знаш кад сам била дете ја сам мењала приче, додавала нешто, одузимала по неку ситницу, поредила . Као да ми је то помогло да будем отворена, да немам предрасуде, а опет да  видим и пазим на Добро  свуда око себе, у себи и у другима. И правопис оставим тек за ктрај. Оно као Е, још само да кажем....

Подели на овим сајтовима

Проп 7:20-22

Доиста нема човека праведног на земљи који твори добро и не греши.

Не узимај на ум свашта што се говори, ако би и слугу свог чуо где те псује; Јер срце твоје зна да си и ти више пута псовао друге.

Подели на овим сајтовима

„Sve čim se čovek bavi, može i treba da bude molitva, a molitva je ako je u slavu Božju i ako odražava našu borbu za Istinu. Molitva je, često, unutrašnja borba, unutrašnje raspeće: ako čovek hoće da nađe pravi i istinski odgovor. Molitva je, često i borba između vere i nevere u sebi. Traganja za Bogom su molitve, bez obzira na bespuća kroz koja čovek prolazi, čak i bunt i odricanje Boga. Ali NEODRICANjE od tog koštaca u koji se čovek hvata s Bogom, to je naša borba.

Lični odnos je uvek molitva… Sve što činimo, treba da stavljamo u kontekst s Bogom, treba za sve da se preispitujemo. Ako i pogrešimo i pokajemo se, i to je molitva. Čovek je molitveno biće. Molitva nije isključivo iskanje milosti Božje i onog što nam je potrebno, nego posvećivanje čitavog svog bića SMISLU svog postojanja. I taj trud da nađemo smisao svog života je svojevrsna molitva. Molitva je i direktno obraćanje Bogu. Pečat našeg molitvenog odnosa s Bogom je odlazak na Svetu Liturgiju, tu mi nosimo sa sobom i svoju molitvu, i svoje bližnje, i svoje ispovesti, pokajanja, traganja, prinosimo celog sebe i sav život, svoj, Gospodu, zato je Liturgija vrhunac tog molitvenog odnosa.“

Митрополит загребачко-љубљански Порфирије

Подели на овим сајтовима

Sutra idem na neke vezbe na PBF ....ako me puste u zgradu

Jedna sestra me naterala...reko ajd..

:babuska:

Sta li ce mi rade tamo

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

On 3. 5. 2016. at 20:41, Arsenija рече