SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Znaš kako i drug ateista sa kim odavno nisam pričao, kada smo počeli neku diskusiju da vodim, rekao mi je da sam omekšao, jer nekad sam bio onako militantni ateista, više nisam. Ali ne zato što sve više približavam verniku, nego zato što sam dosta svojih stavova učvrstio, razmislio o dosta toga, pa mi je nepotrebno da napadam druge da bih sebi dokazao da sam u pravu. El si ucvrstio svoj stav da Bog ne postoji? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 El si ucvrstio svoj stav da Bog ne postoji? Ajde nećemo opet da počinjemo, idi pročitaj onu temu na kojoj smo raspravljali o tome i eto ti tako bi se i ovo vodilo isto, džaba da se vrtimo u krug bez veze. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Krcka se ko sarmica.... greengrin Skuvan, gotovo Samo još zaprška i to je to greengrin Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Inace, gotovo da se nikad ne molim za neke ovozemaljske stvari, jer smatram da je to svodjenje Boga na dugme za ispunjavanje nasih zelja. Ni ja se ne molim za ovozemaljske stvari ali molim ga za zdravlje i sreću. Ipak, iako se ja ne molim za npr. novac, posao... i sl. On zna šta je meni potrebno i to mi pruži. Nekako ja i kad nemam para, posla...i sl. i ne sekiram se oko toga, jer znam da će mi Bog pomoći. Naravno, ne sjedim skrštenih ruku, radim, pokušavam zaraditi, ali i ne očajavam I dosad mi je uvijek pomogao. Evo baš ovih dana mi je opet posalo pomoć. Naime, ja ne radim, nisam zaposlena a imam bebu od 5 mj. tako da ne mogu ni raditi, a računovođa sam po struci i tako kod kuće sam kvrckala kad ima posla, i ljudi koji rade. U zadnje vrijeme sve nešto stalo, ali evo u 5 dana došla jedna žena da joj odradim završni račun, jer nije još uradila došao jedan čovjek da mu počnem voditi poslovne knjige i eto! Ufff al sam se raspisala, samo sam željela podijeliti ovo sa vama... slavabogu isus-sinai JESSY, Драшко, Јанко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 @@Душка, Mi smo ga skuvali a ti dodaj zaprsku Душка је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Mi smo ga skuvali a ti dodaj zaprsku Valja! algabacaju Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јун 22, 2013 Пријави Подели Написано Јун 22, 2013 molitva za ujedinjenje hriscana,zasto je upraznjavamo kad smo Hriscani samo mi,ne kao privilegovani,nego kao jedini odrzani,i ne postoje niti katolicki niti protestantski,tako da za jeretike ne moze da postoji molitva,osim za otvorenje uma ili vracanje zabludjelog ili slicno..takva praksa u Pravoslavlju ima li definisan koncept obracanja Bogu za nekadasnje Hriscane ispravno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јун 22, 2013 Пријави Подели Написано Јун 22, 2013 Кад се молим било за моју породицу(а иначе ситуација није сјајана-развод) или Исусову молитву углавном осећам притисак у глави.А често и атмосфера у кући се погорша након молитве или после Литургије и давања имена на проскомидији.Јел имао неко слична искуства или неко објашњење Бокиша, имамо сличну тему. Можда ту пронађеш одговоре. https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1000065_519227174797911_1620013147_n.jpg Мислим да смо сви имали и имамо такве периоде. То никако није разлог да одустајеш од молитве...напротив. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 22, 2013 Пријави Подели Написано Јун 22, 2013 Бокиша, имамо сличну тему. Можда ту пронађеш одговоре. https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1000065_519227174797911_1620013147_n.jpg Мислим да смо сви имали и имамо такве периоде. То никако није разлог да одустајеш од молитве...напротив. Хвала селе,ај молим те помози о којој се теми ради Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јун 22, 2013 Пријави Подели Написано Јун 22, 2013 Хвала селе,ај молим те помози о којој се теми ради Јооооој, извини молим те, помешала сам линкове. Тек сад сам видела да сам ти послала погрешан линк Ево , ово је та тема https://www.pouke.org/forum/topic/24330-k%D0%B0%D0%B4-%D1%81%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BC-%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%88%D1%82%D0%BE/ Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 22, 2013 Пријави Подели Написано Јун 22, 2013 Јооооој, извини молим те, помешала сам линкове. Тек сад сам видела да сам ти послала погрешан линк Ево , ово је та тема https://www.pouke.org/forum/topic/24330-k%D0%B0%D0%B4-%D1%81%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BC-%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%88%D1%82%D0%BE/ па мислим и да је онај претходни линк био суђен дса стигне...мислим да и он говори нешто на ову тему .smesko. .hvala. Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 U susretu sa pripadnicima raznih sekti cesto mozemo da cujemo pitanje gde pise u Bibliji da se molimo za upokojene, ili da se molimo Bogorodici ili svetima? Kazu oni nema nikakvih posrednika izmedju Boga i coveka, vec je sam Isus posrednik. Kakav treba da bude pravoslavni odgovor na ove primedbe? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 U susretu sa pripadnicima raznih sekti cesto mozemo da cujemo pitanje gde pise u Bibliji da se molimo za upokojene, ili da se molimo Bogorodici ili svetima? Kazu oni nema nikakvih posrednika izmedju Boga i coveka, vec je sam Isus posrednik. Kakav treba da bude pravoslavni odgovor na ove primedbe? Hajde da pokusam kao laik da ti odgovorim. U NZ Gospod nas poziva da budemo milostivi . E sad pod tim se ne podrazumeva davanje samo materijalne pomoci, vec i duhovne.Duhovna pomoc je upravo molitva za druge. Zasto se molimo Svetima? Zamisli sad da podjes da molis Cara kao obican covek!Svakako potrazices pomoc boljih od sebe da bi stigao pre cara. Tako i Svi Sveti posreduju kao bolja, uspesnija braca. Bigica је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanjica vernica Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Vaše iskustvo sa čitanjem ... inače nov sam član ovog društva i pozz svima Tanja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 21, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Добро дошла Тања. Ево за почетак наш подфорум Молитвеник , можда ће ти у нечему помоћи, да сама пронађеш неке одговоре https://www.pouke.org/forum/forum/131-%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA/ такође и подфорум Духовни живот наше свете цркве , можда има нечега , само да прелистате - ето за почетак сасвим довољно! https://www.pouke.org/forum/forum/79-%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B5/ Gordana ., Драгана Милошевић and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука