JESSY Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 1. НЕ ПОРЕВНУЈ лукавима,(Алеф).нити завиди онима који чине безакоње;2. јер ће се као трава брзо осушити,и као лишће зелени брзо ће отпасти.3. Уздај се у Господа и чини доброту,(Бет).и насели земљу, и наситићеш се богатством њеним.4. Наслади се Господом,и даће ти молбе срца твога.5. Откри Господу пут свој,(Гимел).и уздај се у Њега, и Он ће учинити,6. и извешће као светлост правду твоју,и суд твој као подневље. Псалам 36 Несташна је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 Катихета Милован Крстић: „Псалтир – срж и основа православног богослужења“ У оквиру јесењег семестра предавања Школе православне духовности при Црквеној општини новосадској, 13. децембра 2015. године у Гимназији „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду, катихета Милован Крстић је одржао предавање на тему „Псалтир – срж и основа православног богослужења“. Ово веома интересантно предавање смо преузели од РТВ „Беседа“ Епархије бачке. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/79/16/03/02.03.16_zbor_-_katiheta_milovan_krstic_-_psaltirsrz_i_osnova_pravoslavnog_bogosluzenja_rtv_beseda.mp3 Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 "Нећемо одступити од Тебе, оживи нас, и име Твоје призиваћемо!" "Нек ти да Господ по срцу твоме." "Певаћу Господу у животу моме, псалмопојаћу Богу моме докле постојим."Браћо и сестре, трајно читамо Псалтир ЗА ДОБРОБИТ НАРОДА и МИР У ЦРКВИЧитамо према овом распореду сваки дан сљедећу катизму. Придружите нам се. Преузмите Псалтир у електронском облику: pdf, аудио JESSY, Никола Поповић, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 22, 2016 Пријави Подели Написано Март 22, 2016 12. Ево, такви су грешници и уживачи,до века се држе богатства.13. И рекох: Еда ли узалуд учих правди срце мојеи умивах у невиности руке моје,14. и бејах бијен васцели дан,и изобличење моје биваше свако јутро?15. Ако говорах: Казиваћу тако,гле нараштају синова Твојих бих преступник (завета).16. И замислих да дознам то,и би преда мном труд (и мука);17. док не уђох у Светилиште Божијеи схватих свршетке њихове. Псалам 72 Несташна је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Март 25, 2016 Пријави Подели Написано Март 25, 2016 Gordana ., Agaton Vuzman, Kaludjerovic Sreten and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Март 30, 2016 Пријави Подели Написано Март 30, 2016 Помаже Бог свима! Људи, извињавам се заиста, али тренутно се повлачим, због доста обавеза. Враћам се што скорије. Велики поздрав за све! "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 7, 2016 Пријави Подели Написано Април 7, 2016 Такође. Мораће неко да ме замени у групи сталних читача. Радо бих остао али житејских попеченија ради... Наставићу да читам кад и колико стигнем. Ево и адресе одакле можете преузети шаблон за прављење распореда: https://drive.google.com/file/d/0BwlPeyQOAH8VdERMd3p6dmRLMzA/view?usp=sharing Свако добро вам желим! Svetlana Pecin-Saraguda and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 7, 2016 Пријави Подели Написано Април 7, 2016 "GDEEEE SU SRBI?!" revni pravoslavci?! čestita omladina koja umije Excel tabele praviti? Treba neko tableu da spravlja može i psaltir da čita, nećemo se ljutiti Олимп and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 8, 2016 Пријави Подели Написано Април 8, 2016 Ево табеле до краја маја. Не заборавите да се у току светле седмице не чита Псалтир. Олимп, Sanja Т., Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 12, 2016 Пријави Подели Написано Април 12, 2016 Podsjećam na ovaj naš mali podvig. Naime, u poplavama 2014. krenuli smo da pružimo molitvenu podršku stradalnicima. Grupica forumaša, na raznim stranama svijeta, čak i u različito doba dana, ali povezana u duhu, je iščitavala psaltir (i još uvijek ga čita). Čita se prema navedenom rasporedu, svaki naredni dan, sljedeća katizma, svi zajedno, svakodnevno se iščita psaltir. Nekad je na forumu Verujem bila organizovana slična aktivnost. Vremenom smo definisali svrhu: čitamo trajno, za spas naroda i mir u Crkvi. Pridružite se ovom malom hristoljubivom vojinstvu. Олимп, Kaludjerovic Sreten and JESSY је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Heruvim Написано Април 13, 2016 Пријави Подели Написано Април 13, 2016 Убаците и мене за читање светог Псалтира. Svetlana Pecin-Saraguda, Kaludjerovic Sreten, алиса and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 13, 2016 Пријави Подели Написано Април 13, 2016 1 hour ago, Heruvim said: Убаците и мене за читање светог Псалтира. Divno! Dobro došao! Recimo slobodno je 4.mjesto u drugoj koloni, ili čitanje 18.katizme danas. Ako umiješ baratati sa tabelama u excellu, možeš i sam ubaciti svoje ime u rezervnu grupu. Par poruka gore iznad je šablon. Ne bi bilo loše da nekako potvrdimo i prvu grupu, da li se čita... Kaludjerovic Sreten and JESSY је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
алиса Написано Април 13, 2016 Пријави Подели Написано Април 13, 2016 Ја читам. JESSY, Дијана., Agaton Vuzman and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Април 13, 2016 Пријави Подели Написано Април 13, 2016 @Дијана. читам, Богу хвала. Pancakes, Дијана., JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Април 14, 2016 Пријави Подели Написано Април 14, 2016 citam. Pancakes, Sanja Т., Agaton Vuzman and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука