Иван Ивковић Написано Април 18, 2015 Пријави Подели Написано Април 18, 2015 Ма редовно читање Псалтира се ретко практикује у међу мирјанима па (вероватно) нико није ни нашао за сходно да о томе пише у молитвенику. Колико ми је познато у манастирским типицима заиста стоји да се читање катизми не обављана на службама у одређеном периоду. Ко је читао - читао је, ко није - није. Ионако ускоро настављамо као и обично. "And nothing else matters..." "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 18, 2015 Пријави Подели Написано Април 18, 2015 јутарње и вечерње молитвено правило "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Април 18, 2015 Пријави Подели Написано Април 18, 2015 Ионако ускоро настављамо као и обично. Oд кад настављамо? Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 18, 2015 Пријави Подели Написано Април 18, 2015 настављамо Не постоји договор, ценим да од сутра увече пошто волим да рачунам нови дан од вечерње службе али они који рачунају од поноћи до поноћи ће вероватно почети у понедељак. Све у свему мислим да то није важно, бар док не утврдимо сопствени типик. Олимп је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 18, 2015 Пријави Подели Написано Април 18, 2015 "And nothing else matters..." Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 18, 2015 Пријави Подели Написано Април 18, 2015 Џеси зашто постављаш смајлиће? Постави брате спот Gordana ., obi-wan, Данче* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 18, 2015 Пријави Подели Написано Април 18, 2015 таман посла Џеси.... нисмо почели читање док није благословио наш отац Иван ma znam to..... nego sam mislila i ovo necitanje nije niko blagoslovio... ali ok....never mind.... obi-wan, nana, Иван Ивковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Април 30, 2015 Пријави Подели Написано Април 30, 2015 Да ли неко може да ме замени од сутра до недеље, тако да од понедељка настављам са читањем?! Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Април 30, 2015 Пријави Подели Написано Април 30, 2015 Да ли неко може да ме замени од сутра до недеље, тако да од понедељка настављам са читањем?! тек сад видех,.....могу ја (значи...20,1 и 2), немај бриге,..... договорено Олимп, Данче*, Gordana . and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Како су разлози за моје напустање ове групе укинути, ја бих да се вратим, ако ме желите. ivanaika, Олимп, Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Како су разлози за моје напустање ове групе укинути, ја бих да се вратим, ако ме желите. Ja i ne znam o čem se radilo to, možeš da nas podsetiš ?,... al ako je prošlo raduje me......naravno, dobro došao :good2: Orthophill and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Ja i ne znam o čem se radilo to, možeš da nas podsetiš ?,... al ako je prošlo raduje me......naravno, dobro došao :good2: Било је једна синодска одлука СПЦ-е, али како је та одлука замрзнута, враќам се. nana and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Kada bi počeo sa čitanjem? Pogledaj slobodna mesta u drugoj koloni pa javi. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Па могао би од сутра, измеѓу тебе (nana) и Олимп исту катизму за Ненад из прве групе. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Направљен је распоред ал колико је мени у сећању...од дана Васкрсења до Томине нед.(12. -19. 04) се Псалми не читају :.mislise. Можда мало (мало више ) касним, али даќе Бог и следеќе године да опет читамо Псалтир . Псалтир се не чита од јутрење на Велики Четвртак до јутрење на Побусани Понедељак (изузев катизму 17. на опело Господње). Од Велики Четвртак до трети дан Васкрса, не излази се из Цркве , а од Васкрс до Томина недеља једино се читају тзв. Пасхалне часове и канон Пасхи (у овај васкршњи период од псалме се читају само одреѓени стихови који су у богослужбеној употреби: као стихове на Господи возвах, Хвалитне стихове, прокимени итд, али не читају се ни катизме, ни царске псалме, ни шестопсалмије, ни первоначални псалм). Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука