JESSY Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 ...по Карејском Типику Св. Савеу његовој Испосници, Псалтир се прочитава целином сваки Божјидан, ево већ 700 година. Тако је заповедио свети отац Сава дасе чини за спасење народа, и тако се држи... http://www.pravoslavniforum.com/index.php?topic=417.0 Олимп and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Још мало о Псалтиру.Псалтир је једна лепа књижица, врло прикладан поклон доступан сваком. Тако сам ја својевремено кумовима поклонио по један, себи не, сматрао сам себе сасвим коректним верником, и без Псалтира. Уосталом, мислио сам, можда се ко сети и мене и поклони ми један, да улепшамо сточић пред иконама.Крајем 2007. мој Лазар поклони ми Псалтир, међутим напише и посвету у којој стоји: "Љубав је једина истина која се не доказује. Твој синовац Лазар."Тада је имао једанаест година, сунце моје, "исти чича" не д'о Бог. Он је дошао на свет 17. јула, дана када сам ја требао да одем из њега, 27. година пре његовог рођења...Елем, обавезао ме нехотично, од тада, из љубави према Лазару, био сам принуђен да читам ту књигу. Иза ручка по једна катизма, и шта би, јесам ли шта утувио из те како кажу драгоцене књижице.?Не знам, Бог зна, осим можда једно, да је писана Богом, за сваког човека свих времена, и да сам се варао да је то о Давиду и његовом времену. Па опет, јесте о Давиду и о његовом времену, јер ми смо у Давиду и он је у времену које зовемо својим, тајна, тајна, тајна...Благословен Господ Бог, Бог Израиљев, Који Један твори чудеса! И благословено славно Име Његово, у век!Нови Израиљу, на спасење да ти буде читање Псалтира. http://www.pravoslavniforum.com/index.php?topic=417.0 Иван Ивковић and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
алиса Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Bas ste me zbunile :.mislise. Sta rade ostali, citaju li, ili ne? Ima li ko da se pita za ovo, kao npr. onaj svestenik sto nam je i blagoslovio da citamo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 ja ću da čitam, al' dajte neku konkretnu smernicu kako ćemo!!! (oni upućeni razume se ) алиса and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Значи до 19.4. не читамо Псалтир, и овај распоред не важи, јел тако? Тако је, не чита се. После по овом датом распореду само наставимо од 19. до 22-ог. Имамо мали распуст Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Ја сам читао и синоћ и вечерас, за сваки случај. Kaludjerovic Sreten and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Ја ћу наставити са читањем. Слажем се са Алисом. Док се не разјасни, наставићу. JESSY and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
алиса Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Ја сам читао и синоћ и вечерас, за сваки случај. I ja isto,ali evo, sad znamo da se ne čita. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
алиса Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Ја ћу наставити са читањем. Слажем се са Алисом. Док се не разјасни, наставићу. Па рече nana да се не чита, рачунам, разуме се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Ако се тако договоримо, у реду. Волео бих да прочитам појашњење. Делује ми логично за монахе, јер можда сада читају неко посебно правило, па паузирају псалтир. JESSY and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
алиса Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Могуће. Добро би било кад би неко од свештеника са форума видео ово о чему ми имамо недоумице, и објаснио шта, како и због чега. Nana рече да се не чита, мени је то у реду ако је тако правило, али онда од 19. не настављамо по овом распореду, него где смо стали 12. јер би нам у супротном 7 катизми остало прескочено. nana and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Nana рече да се не чита, мени је то у реду ако је тако правило, али онда од 19. не настављамо по овом распореду, него где смо стали 12. јер би нам у супротном 7 катизми остало прескочено. Неће бити прескочених катизми него ћемо само променити ко шта чита. Ако се прочита Псалтир сваки дан свеједно је ко чита коју катизму, зар не? Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
алиса Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Неће бити прескочених катизми него ћемо само променити ко шта чита. Ако се прочита Псалтир сваки дан свеједно је ко чита коју катизму, зар не? Ја се надам да ће нов распоред да истакну пре 19. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 14, 2015 Пријави Подели Написано Април 14, 2015 Sta rade ostali, citaju li, ili ne? Читам, не желим да се превише опустим. Сећам се да сам се претходних година превише (по мом мишљењу) опуштао током Светле седмице, а као што Џеси рече - неће шкодити. Псалтир је музика Истине.Мој је предлог да не чита ко не жели или мисли да не треба а после ове седмице да наставимо као да смо сви читали, нарочито да не бих забрљао нешто око распореда... Олимп and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 14, 2015 Пријави Подели Написано Април 14, 2015 Мој је предлог да не чита ко не жели или мисли да не треба а после ове седмице да наставимо као да смо сви читали, нарочито да не бих забрљао нешто око распореда... Ivo, potpuno se slazem sa tobom....i ja cu tako uraditi.... Олимп, Sanja Т. and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука