Jump to content

Наше фотографије дана (не учитавајте туђе са нета већ своје)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Благословен јеси Христе Боже наш, иже премудри ловци јављеј, низпославиј им Духа Свјатаго, и тјеми уловљеј всељенују, человјекољубче слава Тебје! 

13465954_1725074884415002_84457511421620

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Ко хода хода!!!

Domaći snimci007.jpg

Брат Милан ме је пре пар година звао на ово Ходочашће али ти ја кукавац, утекох.

А сад ме дотична и онако не би пустила.

А можда ипак до године. Па ето, молите Бога да одем, мили моји...

Подели на овим сајтовима

Духови у манастиру Раковица

и Света Литија до Благовештенске цркве

Свету Литургију на данашњој Свете тројицкој служби у манастиру Раковица одлужио је отац Александар уз саслуживање оца Игњатија (који је у пензији), и оца Горана (који се касније придружио). Њих тројица су део свештеног клира манастира Раковица. Око 300 верника присуствовало је служби.

Након плетења венчића ...

Domaći snimci038.jpg

окупили смо се са барјацима...

Domaći snimci061.jpg

Domaći snimci061.jpg

и по јаком кренули у Литију

Domaći snimci076.jpg

Domaći snimci078.jpg

Оци и игиманија Евгенија су најпре благословили манастирско имање

(барем мени је то тако изгледало)

Domaći snimci092.jpg

Domaći snimci097.jpg

Domaći snimci102.jpg

(чувени отац Александар)...

и кренули смо даље до Благовештењске цркве...

Domaći snimci104.jpg

Наравно, искористио сам прилику да до цркве овј километарчић пређем бос. Мислим да је и то сврха ходочашћа, мало се подвизавати. И наравно, свима се то допало! (Ех, Београде, Београде ето чиме ћеш се искупити на дан Страшног суда! :D)

Domaći snimci112.jpg

Domaći snimci128.jpg

Domaći snimci133.jpg

Када смо стигли, на брдо, дочекали су нас домаћи сокови које спремају у манастиру, који се овде већ традиционално служе.

Након неких пола сата кренули смо назад у манастир у Литији.

Domaći snimci146.jpgDomaći snimci150.jpg

И стигосмо у манастир Раковицу након 15-ак минута хода у коме нас је чекало лепо домаће послужење.

Domaći snimci152.jpgDomaći snimci155.jpgDomaći snimci156.jpg

Подели на овим сајтовима

Благословен јеси Христе Боже наш, иже премудри ловци јављеј, низпославиј им Духа Свјатаго, и тјеми уловљеј всељенују, человјекољубче слава Тебје! 

27737998106_76b2174151_b.jpg

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

FILE0101.JPG

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Mozaik mog dragog prijatelja koji odoleva vremenu...Nadam se da si dobro i zdravo, ziv bio!

rsz_wp_20160621_21_29_20_pro.jpg

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

IMG_0169.JPG

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Нашла сам данас птичицу, слаба и мала и не може да полети. Пустила сам је — не знам шта је с њом било.

IMG_4470.png

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...