Рапсоди Написано Април 26, 2016 Пријави Подели Написано Април 26, 2016 1 hour ago, PredragVId рече @Рапсоди Ево драга Рапсоди нешто од сличица за тебе и другаре: Док се учитавло и учитавало ја сам писао, и писао, ... Ко би рекао Рапсоди, да ће Свевишњи да ме удостоји да одем на Свету Гору. 10 година сам, маштао, спремао се, читао, молио се. И једном мој тадашњи парох отац Зоран рече, Пеђа брате би ли ти на Свету Гору ишао? Ништа нећете платити, али помагаћете на благослов у манастиру 3 недеље! Бице вас 20орица из целе Србије. Ето Православно удружење "Свети Сава" организује мобу. Ево тителефон па ти види на даље! Ето тако је почело те 2010. Три пута сам био те године: дакле 3 недеље до Цвети, 2. пут две недеље јул-август 2010. (на празник Тројеручице) и 3. пут у септембру у метоху манастир Миа Арсеника, Каково још 2 недеље на брање маслина. 4. пут смо ја и Горан, мој брат били сами пар недеља и тада смо највише и видели. Тај први пут било је величанствено. Живиш, једеш и молиш се са монасима. Али тек 4. пут били смо на свим службама које трају и до 10 сати у Великом посту, када су бдења.А као шлаг на торту, кум Мирко је пожелео да се крсти па сам био почаствован да будем Светогорски кум, на првом одласку, те 2010 године, Призвао ме Господ а нисам му тражио, Он је тако хтео. Па зар бих и могао тако нешто да одбијем? Кажу да је на Хиландару до сада било свега око 400 крштења! И не само то задесили смо се и на сахрани игумана Мојсија кога сам упознао још у Сокобањи. Схиигумана Хиландара сам први пут видео у Сокобањи. 2007. године, и са њим направио један спот од 5 минута, испред Сокобањске цркве. Показаћу ти спот, можда се и другима свиди па да поставим овде линк са Ју туба. 2010. Бог нас је призвао нас четворицу Сокобањаца. На Светој Гори помагали смо, окопавајући виноград, на благослов, виноград од 15 ха! Цео смо окопали, ако ми верујеш, Рапсоди! Нас 20торица! Радили смо по 10 сати дневно сваки дан!!! Трошкове доласка покрило је братство манастира а ми смо ето 20 дана радили на благослов. У првом доласку, тад када смо виноград и окопавали, присуствовали смо и његовој сахрани, оца Мојсија (игумана) који се упокојио баш у недељу у 88 години. Следећих 3 стараца за њим исто су се упокојили у свету недељу: отац Михајло, отац Јован Радовановић баштован у 106 години на Огњену Марију и незаборавни отац Зосима који ми се много допао. Рођака оца Михајла ме је пре одласка у Сокобањи, молила да поздравим њеног рођака али он се већ био преселио а пошто нису били у најбољим односима нису јој ни јавили. Отац Јован Радовановић, то дете (отац Јован) као и ти, изгледао је као мала беба када га озари Благодат Светога Духа, а био је чувени схимонах отац Јован Радовановић, Хиландарски баштован. 15ак минута на Какову провео сам са њим у његовој келији. Добио сам драгоцене савете у вези Свете Тајне Монаштва, преспавали смо, и сутра ујутру када смо се видли на Светој Литургији блистао је када ме је поново видео, као млади дечачић од 25 година. Жалио се да је ослепео и да слабо види, и да моли Бога да га што преузме да се не мучи више. Отац Јован, замонашио се у 81. години, као љотићевац живео је у Лондону, и ето разговарали смо када је имао 103. године. Сво време је држао бројаницу, тробојку у боји наше заставе, од 100 чворова. Ето, опростио нам је што смо га прогнали. 12 пута је долазио на Свету Гору и 12. пут је и остао, када му се бака упокојила! Ето такав је био! Манастиру је поклонио једну теретну Тојоту коју и данас Хиландарци користе. Него да се вратим сахрани схиигумана оца Мојсеја. Био је то величанствен догађај. Гледао сам како му отац Симеон тадашњи гостопримац и још један монах у гостопримници ушивају гипко тело у плашт који се носи над мантијом. Целу ноћ Хиландарци су читали псалтир над носиљком у којој је лежао игуман. Проигуман Методије, садашњи игуман, нас је позвао да будемо на бдењу али морали смо окопавати виноград, јер зато смо и били дошли. Спавали смо у мазгари спаваони са 30 кревета, нас 20 кршних момака, и ту ноћ било је још 10 гостију. Неколико велико схимника са Каруље спавали су са нама. Искористио сам прилику да проћаскам са оцем Александром, Русом. Био је и један страник који се води под манастир Есфигмен, и он ме је и саветовао да пустим браду преко целог лица. Више пута смо срели нашег искушеника брата Милана који је на Каруљи провео 3 године у Црвеној пећини, самохранећи се и воду из кишнице пијући. Пријао ми је његов изглед. Говорио нам је да су на Каруљи јаки ветрови и да је јако тешко живети тамо. Стигао је и митрополит Амфилохије. Сахрани Игумана присуствовали су свих 20 схиигумана Старешина Светогорских манастира. Искористили смо прилику да узнемо благослов од њих, ми недостојни. Било је и око 200тинак гостију и монаха у манастиру. Слика је изашла у Православљу. Сусрет са оцем Георгијем протатом Свете Горе и игуманом Дохијарског манастира био је нешто посебно. На сајту манастира Лепавина читао сам његова упутства о исусовој молитви. Методије каже, да је један од неколико светих људи. На капији Хиландарске гостопримнице, стајао је отац Георгије. Коментарисао сам са стране јако дуго његову појаву, незнајући да је Рус по пореклу и да ме потпуно разуме. О Боже, Рапсоди, шта ли сам све млатио! Онда сам пришао да узмем благослов! Савио сам се и, гле, он се само окренуо на другу страну игноришући ме! Ха, ха. Башсам се обрукао. Ех! Ја недостојни! Стао сам са стране, и неки грци који га познају пришли су да узму благослов од старца! Други пут ме није игнорисао. Искористио сам прилику, пришао и ипак узео благослов и од протата Свете Горе Атонске. После сам више пазио кад узимам благослов! Опрости, опет сам био дуг у излагању и доста ти времена одузео. Ето толико. Обишли смо скоро и келију Панагуду, светог Пајсија Светогорца, његово првог комшију (светог) оца Гаврила са Кареје, келију Буразери, оца Гаврила Лепавинског, а спремамо се и на Каруљу, ове године, ако Бог да!!! И код папа Јанија (Јаниса) у скит Мале Ане и Неа скит старца Јосифа Исихасте. А, да Рапсоди. Та мала сличица са старцем, то је отац Аврамије, духовник Кијево-печерске лавре у Кијеву. Видео сам у дворишту Лавре тога инпозантног старца крај неког луксузног џипа, са монахом возачем, старац је давао полезно слово једном свештенику, ја сачеках и питах га нешто да бар макар чујем о Исусовој молитви, јер у Србији нисам добијао одговор. Причао ми је неких 5 минута мада, искрен да будем на украјинском га скоро ништа нисам разумео. Сликали смо се. И ето Кијев, Лавра 2015. На предзадњој сличици је Светски параглајдинг куп у Сокобањи 2015. Један летач се срушио у грање па смо га извлачили. Ето Рапсоди, код мене се слике јако споро учитавају, па Рапсоди извини што си оволико чекала. Надам се да ће ти се свидети слике и текст. Па ти пиши, како ти се свиђају слике? И километри текста. Опрости. Господу и Богу нашему Исусу Христу слава и хвала за све у векове векова Амин. Ох ја сентиментална луда...успео си да ме рашмрцаш...путопис је надасве тооооопао и чудесно предиван и наравно уметнички подобро поткован а моје задовољство је посебно што имах част па и овако виртуелно да упознам/осетим/ Човека. Не могу да одолим и да си ми ближе не бих се суздржала да те не ижљубим и загрлим онако скроз...али скроз сестрински. Дивно је то када неко још на земљи овде већ проживљава и слути па макар и у продуженим тренуцима Есхатон.... надам се да ко год прочита, твој надахнути и надасве радостан путопис не може отићи са ове теме неиспуњен са подељеном радости коју нам пружи. Толико бих ти још нешто, понешто финог написала али занамела сам пред лепотом и радости твоје душе .... боље да ћутим.... Од Бога ти здравље и добро....и да не престанеш да зрачиш и обасјаваш лепотом твојег писања овај наш форум...... П.С.Благоизволела сам да штампам твој путопис, не само зато што и моју грешну маленкост угура у рајске надахнуте редове, већ и зато што ми се заиста свиде.... PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Април 26, 2016 Пријави Подели Написано Април 26, 2016 1 minute ago, Рапсоди рече 1 hour ago, PredragVId рече @Рапсоди Ево драга Рапсоди нешто од сличица за тебе и другаре: Док се учитавло и учитавало ја сам писао, и писао, ... Ко би рекао Рапсоди, да ће Свевишњи да ме удостоји да одем на Свету Гору. 10 година сам, маштао, спремао се, читао, молио се. И једном мој тадашњи парох отац Зоран рече, Пеђа брате би ли ти на Свету Гору ишао? Ништа нећете платити, али помагаћете на благослов у манастиру 3 недеље! Бице вас 20орица из целе Србије. Ето Православно удружење "Свети Сава" организује мобу. Ево тителефон па ти види на даље! Ето тако је почело те 2010. Три пута сам био те године: дакле 3 недеље до Цвети, 2. пут две недеље јул-август 2010. (на празник Тројеручице) и 3. пут у септембру у метоху манастир Миа Арсеника, Каково још 2 недеље на брање маслина. 4. пут смо ја и Горан, мој брат били сами пар недеља и тада смо највише и видели. Тај први пут било је величанствено. Живиш, једеш и молиш се са монасима. Али тек 4. пут били смо на свим службама које трају и до 10 сати у Великом посту, када су бдења.А као шлаг на торту, кум Мирко је пожелео да се крсти па сам био почаствован да будем Светогорски кум, на првом одласку, те 2010 године, Призвао ме Господ а нисам му тражио, Он је тако хтео. Па зар бих и могао тако нешто да одбијем? Кажу да је на Хиландару до сада било свега око 400 крштења! И не само то задесили смо се и на сахрани игумана Мојсија кога сам упознао још у Сокобањи. Схиигумана Хиландара сам први пут видео у Сокобањи. 2007. године, и са њим направио један спот од 5 минута, испред Сокобањске цркве. Показаћу ти спот, можда се и другима свиди па да поставим овде линк са Ју туба. 2010. Бог нас је призвао нас четворицу Сокобањаца. На Светој Гори помагали смо, окопавајући виноград, на благослов, виноград од 15 ха! Цео смо окопали, ако ми верујеш, Рапсоди! Нас 20торица! Радили смо по 10 сати дневно сваки дан!!! Трошкове доласка покрило је братство манастира а ми смо ето 20 дана радили на благослов. У првом доласку, тад када смо виноград и окопавали, присуствовали смо и његовој сахрани, оца Мојсија (игумана) који се упокојио баш у недељу у 88 години. Следећих 3 стараца за њим исто су се упокојили у свету недељу: отац Михајло, отац Јован Радовановић баштован у 106 години на Огњену Марију и незаборавни отац Зосима који ми се много допао. Рођака оца Михајла ме је пре одласка у Сокобањи, молила да поздравим њеног рођака али он се већ био преселио а пошто нису били у најбољим односима нису јој ни јавили. Отац Јован Радовановић, то дете (отац Јован) као и ти, изгледао је као мала беба када га озари Благодат Светога Духа, а био је чувени схимонах отац Јован Радовановић, Хиландарски баштован. 15ак минута на Какову провео сам са њим у његовој келији. Добио сам драгоцене савете у вези Свете Тајне Монаштва, преспавали смо, и сутра ујутру када смо се видли на Светој Литургији блистао је када ме је поново видео, као млади дечачић од 25 година. Жалио се да је ослепео и да слабо види, и да моли Бога да га што преузме да се не мучи више. Отац Јован, замонашио се у 81. години, као љотићевац живео је у Лондону, и ето разговарали смо када је имао 103. године. Сво време је држао бројаницу, тробојку у боји наше заставе, од 100 чворова. Ето, опростио нам је што смо га прогнали. 12 пута је долазио на Свету Гору и 12. пут је и остао, када му се бака упокојила! Ето такав је био! Манастиру је поклонио једну теретну Тојоту коју и данас Хиландарци користе. Него да се вратим сахрани схиигумана оца Мојсеја. Био је то величанствен догађај. Гледао сам како му отац Симеон тадашњи гостопримац и још један монах у гостопримници ушивају гипко тело у плашт који се носи над мантијом. Целу ноћ Хиландарци су читали псалтир над носиљком у којој је лежао игуман. Проигуман Методије, садашњи игуман, нас је позвао да будемо на бдењу али морали смо окопавати виноград, јер зато смо и били дошли. Спавали смо у мазгари спаваони са 30 кревета, нас 20 кршних момака, и ту ноћ било је још 10 гостију. Неколико велико схимника са Каруље спавали су са нама. Искористио сам прилику да проћаскам са оцем Александром, Русом. Био је и један страник који се води под манастир Есфигмен, и он ме је и саветовао да пустим браду преко целог лица. Више пута смо срели нашег искушеника брата Милана који је на Каруљи провео 3 године у Црвеној пећини, самохранећи се и воду из кишнице пијући. Пријао ми је његов изглед. Говорио нам је да су на Каруљи јаки ветрови и да је јако тешко живети тамо. Стигао је и митрополит Амфилохије. Сахрани Игумана присуствовали су свих 20 схиигумана Старешина Светогорских манастира. Искористили смо прилику да узнемо благослов од њих, ми недостојни. Било је и око 200тинак гостију и монаха у манастиру. Слика је изашла у Православљу. Сусрет са оцем Георгијем протатом Свете Горе и игуманом Дохијарског манастира био је нешто посебно. На сајту манастира Лепавина читао сам његова упутства о исусовој молитви. Методије каже, да је један од неколико светих људи. На капији Хиландарске гостопримнице, стајао је отац Георгије. Коментарисао сам са стране јако дуго његову појаву, незнајући да је Рус по пореклу и да ме потпуно разуме. О Боже, Рапсоди, шта ли сам све млатио! Онда сам пришао да узмем благослов! Савио сам се и, гле, он се само окренуо на другу страну игноришући ме! Ха, ха. Башсам се обрукао. Ех! Ја недостојни! Стао сам са стране, и неки грци који га познају пришли су да узму благослов од старца! Други пут ме није игнорисао. Искористио сам прилику, пришао и ипак узео благослов и од протата Свете Горе Атонске. После сам више пазио кад узимам благослов! Опрости, опет сам био дуг у излагању и доста ти времена одузео. Ето толико. Обишли смо скоро и келију Панагуду, светог Пајсија Светогорца, његово првог комшију (светог) оца Гаврила са Кареје, келију Буразери, оца Гаврила Лепавинског, а спремамо се и на Каруљу, ове године, ако Бог да!!! И код папа Јанија (Јаниса) у скит Мале Ане и Неа скит старца Јосифа Исихасте. А, да Рапсоди. Та мала сличица са старцем, то је отац Аврамије, духовник Кијево-печерске лавре у Кијеву. Видео сам у дворишту Лавре тога инпозантног старца крај неког луксузног џипа, са монахом возачем, старац је давао полезно слово једном свештенику, ја сачеках и питах га нешто да бар макар чујем о Исусовој молитви, јер у Србији нисам добијао одговор. Причао ми је неких 5 минута мада, искрен да будем на украјинском га скоро ништа нисам разумео. Сликали смо се. И ето Кијев, Лавра 2015. На предзадњој сличици је Светски параглајдинг куп у Сокобањи 2015. Један летач се срушио у грање па смо га извлачили. Ето Рапсоди, код мене се слике јако споро учитавају, па Рапсоди извини што си оволико чекала. Надам се да ће ти се свидети слике и текст. Па ти пиши, како ти се свиђају слике? И километри текста. Опрости. Господу и Богу нашему Исусу Христу слава и хвала за све у векове векова Амин. Ох ја сентиментална луда...успео си да ме рашмрцаш... Eх, знао сам да шмрцаш!! Нема те, нема, па 20 минута читаш. Знао сам... Земите палома? бум биле добре, а пунчка? zuti car and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Април 26, 2016 Пријави Подели Написано Април 26, 2016 4 minutes ago, Рапсоди рече Толико бих ти још нешто, понешто финог написала али занамела сам пред лепотом и радости твоје душе .... боље да ћутим.... Пиши, пиши сестрице, после напиши, када се одмагнетишеш... Пиши, то, 6 minutes ago, Рапсоди рече Не могу да одолим и да си ми ближе не бих се суздржала да те не ижљубим и загрлим онако скроз...али скроз сестрински. Дивно је то Биће времена за изљубљивање, када прође пост. Мада могла си ме изљубити не бих се ни бунио. А сада прилегни на 8 minutes ago, Рапсоди рече што и моју грешну маленкост угура у рајске надахнуте редове, само напред примају до 00h... 10 minutes ago, Рапсоди рече посебно што имах част па и овако виртуелно да упознам/осетим/ Човека. Оооо, баш су ти велике руке, сестрице... 11 minutes ago, Рапсоди рече успео си да ме рашмрцаш... дуго, дуго ниси шмрцала, шмрк шмрц, и мене ћеш дирнути. 14 minutes ago, Рапсоди рече Од Бога ти здравље и добро... па ето и теби све Бог дао, шта ћеш свега имаш... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Април 26, 2016 Пријави Подели Написано Април 26, 2016 40 minutes ago, PredragVId рече Оооо, баш су ти велике руке, сестрице... Оооо, ништа су руке према срцу... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Април 26, 2016 Пријави Подели Написано Април 26, 2016 6 minutes ago, Рапсоди рече Оооо, ништа су руке према срцу... ипак су велике!! Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Април 26, 2016 Пријави Подели Написано Април 26, 2016 1 minute ago, PredragVId рече ипак су велике!! е баш нису ....мале су и нежне, праве уметничке .... PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Април 26, 2016 Пријави Подели Написано Април 26, 2016 1 minute ago, Рапсоди рече е баш нису ....мале су и нежне, праве уметничке .... Нисам их видео. Када видим рећићу ти, а за сада ! одох на вечерњу, си ја! Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Април 26, 2016 Пријави Подели Написано Април 26, 2016 Управо сада, PredragVId рече Нисам их видео. Када видим рећићу ти, а за сада ! одох на вечерњу, си ја! Пожури, похитај.....помоли се и за нас грешне.... PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Април 26, 2016 Пријави Подели Написано Април 26, 2016 Golupcici raspevani duse poeticne Ne znas ti Predraze kako Rapsa lepe stihove pravi ihaaj, mislim da se tema zove dijalog u stihovnoj rimi, bice lepo da tamo nastavite. Hajde Rapso u skladu s temom jednu slicku ovde Рапсоди and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Април 26, 2016 Пријави Подели Написано Април 26, 2016 Нисам планирала....али ајде за нашу Јецу, Предрага и остале ........пре неко јутро са мог прозора ..... Јелена011, GeniusAtWork, ИгорМ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Април 26, 2016 Пријави Подели Написано Април 26, 2016 Лале на мом столу пре недељу дана / беху свеже ...па скоро читаву недељу / ivanaika, Јелена011, PredragVId and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Април 26, 2016 Пријави Подели Написано Април 26, 2016 1 hour ago, Јелена011 рече Golupcici raspevani duse poeticne Хвала то Јело. Рапса је анђео. Никада је нисам видео. А певаааа... 1 hour ago, Јелена011 рече Ne znas ti Predraze kako Rapsa lepe stihove pravi ihaaj, Јелено мори, ја сам ти професионалац! За песме. 1 hour ago, Рапсоди рече на мом столу За мене!!! Види штолепа слика!! Мамамаа... Лепо, лепоппоо, ... Вака, вак, вака,... Где је тај дијалог Рапсо, јел ће ме водиш тамоо?! Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана 1234 Написано Април 26, 2016 Пријави Подели Написано Април 26, 2016 Донела ми данас једна ученица. Каже био дедин Буквар..Немам мишљење, време сведочи GeniusAtWork, Плутон, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Април 26, 2016 Пријави Подели Написано Април 26, 2016 1 hour ago, PredragVId рече Где је тај дијалог Рапсо, јел ће ме водиш тамоо?! Ајде дај руку ....водим те / Дијалог у стиховној рими / Понеси ме у земљу галебова, поведи ме у један нови дан, тамо где се чује само пјесма , где пупољци никада не труну... Болеро/Галебови / PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Април 26, 2016 Пријави Подели Написано Април 26, 2016 Излазак Сунца на Биљобер, Ртањ 1560 мнв, муа 2015. Само за твоје окице owner @Рапсоди Поспавали након Изласка Сунца, Ртањ 2015. Рапсоди, Goku, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука