Jump to content

Како постати оптимиста?

Препоручена порука

Ja sam po prirodi tvrdoglav, teško se popravljam, a uvek mi je nijansa falila (barem iz moje perspektive) da budem optimista (odnos je 49% optimista - 51% pesimista). Mada, stalno to teče, menja se. Ne mogu ništa da ti kažem, pošto je pitanje kao saliveno i za mene, a videh da ti ljudi iznad pružiše sjajne savete (koje bih i ja rado ukrao :D )... A ja se trudim da se borim kako znam. Snaga je moja i pouzdanje u Bogu i ljudima koje mi šalje. Drugo ne mogu da ti kažem, bio bih licemeran. Svako dobro ti želim!

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Живи као штрумф :)

Па још када би се појавила Штрунфета  :jahojao234: благо теби. :)))

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Па ево како...да поседујеш само здравље, већ си довољно богат, јер без њега не би ти вредило ништа друго.Оног трена кад помислиш да је теби најтеже.....сети се оних који не могу ходати,који не виде,који се боре са опаким болестима...

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Па ево како...да поседујеш само здравље, већ си довољно богат, јер без њега не би ти вредило ништа друго.Оног трена кад помислиш да је теби најтеже.....сети се оних који не могу ходати,који не виде,који се боре са опаким болестима...

Danče ovo može biti otržnjujuće, ali samo ako si imao prilike da gledaš nekog sa ovim problemima, ili još jači utisak ako si u prilici da pomažeš ovakvim ljudima... Obično ljudi lako pobegnu od takvih misli, što mi je skroz razumljivo...

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

Danče ovo može biti otržnjujuće, ali samo ako si imao prilike da gledaš nekog sa ovim problemima, ili još jači utisak ako si u prilici da pomažeš ovakvim ljudima... Obično ljudi lako pobegnu od takvih misli, što mi je skroz razumljivo...

Увек што напишем има смисла јер то већ доживљавам.Све док нам је лепо нама и нашим најмилијима тражимо хлеба преко погаче и тек кад осетимо овако нешто или како кажеш гледамо,помажемо некоме тек тада човек схвати да здравље и свој душевни мир не треба олако давати низашта на овом свету..И да додам кад човек доживи овакве ствари бар ја постала сам захвалнија на свему,племенитија и стрпливија..И све сматрам да је са великим разлогом учи нас Бог,полажемо сви ми испите у овом земаљском животу.. :)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Ал' ту му требају и неке супстанце које су јако распрострањене, иако законом забрањене. :)

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Ал' ту му требају и неке супстанце које су јако распрострањене, иако законом забрањене. :)

u principu, u životu treba veoma malo :)

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

SAMO SAM TEBE ČEKAO! dobar decko12:smeha:

Pa da brate... :)

Ljudi se opterecuju stvarima na koje ne mogu da uticu.Odes kod nekog na slavu i sve vreme slusas ljude kako se raspravljaju o npr politici a niko se ne seti da pita ovog drugog prosto "Kako si?"

Zato covek treba da se trudi da stalno apgrejduje sebe kao licnost i da polako ostvaruje svoje zelje.Ali treba se i paziti da nas te zelje ne progutaju.Cuvati zdravlje sto je vise moguce i samo polako,sve dodje na svoje. :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Sad ozbiljno: vreme cete nauciti.Kad sam dotakla dno i razbolela se od zivaca moji takozvani prijatelji(citaj sira familija) su pobegli kud koji mili moji.

Mozda me bas ta njihova reakcija opametila. Bas se nesto ne stresiram zbog njihovog misljenja.

• Волим 1

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Valja spomenuti, da su u nekom istraživanju na polju šaha, koje nije bilo anonimno, u pitanju je među ostalima i jedan nobelovac zaboravih mu ime, došli do zanimljivog zaključka, da nijedan vrhunski šahista nije došao dotle bez minimum decenije intezivnog bavljenja šahom. Čak i Bobi Fišer, koji je čini mi se u 16 postao šampion, je počpo negdje malo posle 6 godine sa intezivnim proučavanjem šaha. Kasnije su ispitivanje proširili i na druge oblasti i došli do istog zaključka i za ostale ispitanike.

Dakle, ako je ljudima sa toliko talenta, bilo potrebno toliko da dođu do vrha, onda bi valjalo i mi odmah da počnemo : )

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...