Jump to content

Како постати оптимиста?

Препоручена порука

Пре свега, имати поверење у Бога, и радити на себи.  То је процес који траје цео живот.

Можда би помогло када би поставио себи приоритете, и концентрисао се на њих.

И, мислим да не постоје непотребни људи ( мада, признајем да постоје људи које не волимо често да срећамо у животу, јер нас на разне начине узнемиравају ). И они су синови Божји.

:.mislise.

Додушееее, можда је Дуња у праву. ;)

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

prim.dr.sci. Oglo

:))

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Kako promeniti sebe? Kako postati optimista i gledati malo svetlije na buducnost? Kako ne obracati paznju na neke nepotrebne ljude, na neke nepotrebne stvari? Jel moze neki mali savet?

Naravno da može.Čoveče,ovo pitanje je baš suvišno.Ovde ljudi samo savetuju. Imamo čak i jednog primarijusa,doktora,specijalistu opšte teorije životnih veština.  :D To je naš uvaženi u mnogo čitani autor kratkih mudrosti,a pre svega dugogodišnji forumaš Olgo.

No,da se vratim na tvoje pitanje i da upotrebi tvoje reči.

Ljudi koji nas okružuju nisu nepotrebni.Svima je Bog dao život,sve podjednako voli i prihvata.Mi u drugome treba da vidimo obraz Božji i da se trudimo da prihvatamo druge ljude koji nas okružuju sa svim njihovim nedostacima,ne prestajući da budemo hrišćani ni u jednom trenutku,a to znači da imamo u sebi stalno sećanje na Boga.

Kako gledati svetlije na budućnost?

Ne znam,to se i ja pitam.

Došlo je neko teško vreme,svuda je velika kriza,ne samo ekonomska koja je postala sve jasnija,već i kriza morala pod  velom svaremenih svatanja....Biti optimista je uvek moguće,zaista.Ali to ne znači da treba da imamo pogrešnu sliku o svetu u kome živimo.Treba da se nadamo da će doći neko bolje vreme i da verujemo u budućnost novoga života u Carstvu Nebeskom.Mi smo pozvani da razvijamo sebe i svoje talente,da ih umnožavamo.I bez obzira na to kako vreme dolazi ili je možda upravo došlo,naše je da se držimo svega što je zapisano,a to je pre svega da ljubimo Boga i bližnje kao same sebe.Sve ostalo je prolazno.

Kako postati optimista?

Iskreno,ne znam. Ja sam optimista. Ja sam hrišćanin i za mene je hrišćanstvo najveći optimizam sveih vremena.

:351780:

Подели на овим сајтовима

A sad ozbiljno :

ako tražiš recept - recepta nema. Te stvari su vrlo individualne.

Ako nisi po prirodi optimista, onda ćeš morati da radiš više na sebi i na promeni ugla iz kojeg posmatraš situacije u ljude - srećno, trebaće ti !

Подели на овим сајтовима

Jel moze neki mali savet?

Odusevljavaj se. Tako snaga za promene ulazi u coveka kao vlaga u tkaninu.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Kako promeniti sebe? Kako postati optimista i gledati malo svetlije na buducnost? Kako ne obracati paznju na neke nepotrebne ljude, na neke nepotrebne stvari?

bliskost, hobi...

inače, ne treba baš uvek biti realan

Подели на овим сајтовима

Kako promeniti sebe? Kako postati optimista i gledati malo svetlije na buducnost? Kako ne obracati paznju na neke nepotrebne ljude, na neke nepotrebne stvari?

Ako uzmemo u obzir tvoje godine, jasno je zašto te muče pitanja koja si naveo. Do odgovora ćeš doći sam kad bude vrijeme...izgleda da nije još.

Do tada uživaj u izazovima, i ne razbijaj glavu benignim momentima.

Mnoge koji ti dadoše savjet muči isto pitanje, pa opet ...malo gimnastike nije na odmet. 

Vidim da sa 21 imaš jasno formulisane želje - želiš biti kuvar na brodu, planiraš tako da stekneš finanijsku podlogu da ostvariš svoj san,da postaneš video montažer. To je plan i radi na tome. Pomenuo si i voljenu osobu - znači da si emotivno ispunjeno biće i to me raduje   :)

Zar ne vidiš da imaš dobru osnovu za svijetlu budućnost? :)

Ne mijenjaj sebe, na dobrom si putu samo ostvari svoje snove...a ja ti želim svaku sreću :)

Подели на овим сајтовима

Стави пинк наочале и уживај, не се стресирај млого.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пробај да се концентришеш на мање дневне циљеве, њих испуњавај што боље - то не значи да изгубиш из вида главни циљ :) - већ ће ти помоћи да лакше препознаш прилику када се укаже...

овај савет за хоби је супер :) - треба да се бавиш нечим што те испуњава...

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...