Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Mislim da je novinar ovo malo prekrojio.

Наравно да је новинар прекројио њима је у интерес да наслов буде што бомбастичнији да би се новине продавали.

А да овим људима је преко него потребна помоћ то се већ види из приложеног.Ја их потпуно разумем кроз шта све ови људи пролазе поготово ако су и на ивици сиромаштва а дете болесно од рака,толико је неопходан новац да сваки одлазак на хемотерапије па компликација међу терапијама кошта...Сигурна сам да би им свако помогао када би се обратили поготово парохиском Свештенику.Има ту доста извученог из контекста али сад то и није важно већ да се што пре уплати на њихов рачун, свако колико може..

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Тренутно је приказано крштење малој Теодори у емисији "Све за љубав"

Слава Богу!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

unnamed_0.jpg

Сања (Надовеза) Настасијевић је мајка двоје деце, која се већ 6 година лечи од рака лимфних жлезда. После примљених моноклонских антитела у Немачкој, борбу за излечење је наставила на Институту у Сремској Каменици. Сада је неопходно да уради трансплантацију коштане сржи, која се примењује за лечење болесника оболелих од Хочкинсове болести у болници Ст. Францискус у Фленсбургу у Немачкој.

За лечење је неопходно прикупити 150.000 евра. Учинимо све што је до нас и подржимо акцију Добротворне фондације Српске православне Цркве Човекољубље и помозимо сестри Сањи и њеној породици. Уплате можете извршити на следећи рачун:

Societe Generale Bank - динарски рачун: 275-0010321878884-46

Sberbank - девизни рачун: 285-2070330001568-03

сврха уплате: Humanitarna pomoc (bez poziva na broj)

или слањем празне поруке на СМС број 1136 (цена поруке је 100 динара са ПДВ-ом)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

niko-po.jpgНикола Мркајић је двадесетчетверо-годишњи момак из Шимановаца, који доживио тешку саобраћајну несрећу прије четири године.

У тој несрећи, задобио је тешке повреде мозга и био у коми три мјесеца. Захваљујући његовој младости и великој жељи за животом премашио је сва очекивања љекара, пробудивши се. Уследио је дуготрајан опоравак (први кораци, прве ријечи) у бањама и медицинским институцијама у Србији. Све што се за Николу у Србији могло урадити по питању опоравка, учињено је. Потврду могућег даљег опоравка дао је Николин неуролог, због чега је ступљено у контакт са Московском клиником „ НеуроВита", одакле је стигао потврдан одговор и гаранција руских стручњака да уз помоћ трансплатације матичним ћелијама, Никола може достићи чак 90% здравственог стања које је имао прије несреће.

Уз помоћ акције "Помозимо Николи Мркајићу да живи живот достојан младости", у којој су учествовали прије свега Николини пријатељи и родбина, затим Николини суграђани, околни мјештани, општина Пећинци, Светосавска омладинска заједница Петропавловског храма из Бијељине и велики број јавних личности из свијета музике и спорта, обезбјеђена су срества за пет одлазака у Москву. Последњи одлазак је био у септембру 2013. године, којим је, на огромно одушевљење руских љекара, Никола показао значајан напредак. Наредни одлазак је заказан за 1. април текуће године и потребно је прикупити 6.800 еура.

Уколико желите и можете да помогнете, уплату можете извршити на следеће жиро рачуне:

Девизни жиро рачун за уплате из иностранства:
SWIFT: RZBSRSBG
RAIFFEISEN BANKA AD BEOGRAD, RS,
broj racuna: RS 35265050000022975643
Sunčica Mrkajić Mandić, Sokak 14, Šimanovci Republika Srbija
Динарски жиро рачун: 265-0000000015493-88
Сунчица Мркајић Мандић, Сокак 14 Шимановци Република Србија
За Републику Српску:
Светосавска омладинска заједница Бијељина
Hypo Alpe Adria-Bank: 5520370002746260

ПОМОЗИМО НИКОЛИ МРКАЈИЋУ ДА ЖИВИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН МЛАДОСТИ!

Извор: Епархија зворничко-тузланска

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Nađa Novaković (9) boluje od jako teške bolesti matičnih ćelija koja se može izlečiti samo hitnom transplantacijom koštane srži, za koju joj je potrebno 300.000 evra. Njeni roditelji Angelina i Aleksandar Novaković mole za pomoć.

nadja-novakovic-1.jpg

Nađa se može izlečiti jedino transplantacijom koštane srži. Transplantacija je jako hitna i operacija se mora uraditi u Nemačkoj ili Italiji. U poslednje dve nedelje stanje joj se jako pogoršalo i stalno krvari iz usta, telo joj je puno modrica i jako se loše oseća, zbog čega njeni roditelji Angelina i Aleksandar Novaković mole sve koji mogu da im pomognu uplatom na žiro račun.

"Nasa ćerka Nađa, uzrasta 9 godina, boluje od jako retke i teške bolesti matičnih ćelija, mijelodisplastičnog sindroma - refraktorne citopenije. Njena koštana srž je prestala da radi tj. da proizvodi ćelije krvi i Nađi je u poslednja tri meseca život omogućen jedino primanjem redovnih transfuzija krvi i trombocita. Nađa se od juna 2013. godine leči na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj na odeljenju Hematologije i onkologije. Ni pored mukotrpnih analiza, punkcija koštane srži i dve hirurške biopsije kosti koje je pretrpela ova hrabra devojčica, dijagnozu ove opake bolesti nije bilo moguće postaviti u našoj zemlji. Po preporuci lekara smo otputovali u Univerzitetsku kliniku u Frajburgu, u Nemačkoj, gde je posle još jedne biopsije kosti tim Prof.Dr. Charlotte Niemeyer postavio dijagnozu MDS RCC. Nađa se može potpuno izlečiti transplantacijom koštane srži. U poslednje dve nedelje Nađino stanje se jako pogoršalo i zbog progresije bolesti više ne reaguje na transfuzije trombocita pa su krvarenja iz usta svakodnevna, a u opasnosti je i od drugih vrsta krvarenja koja joj mogu neposredno ugroziti život. Telo joj je prekriveno bolnim modricama, a usta puna krvnih podliva od kojih ne može normalno da jede i da priča. Od dugotrajne anemije joj se javljaju glavobolje i bolovi u eksremitetima. Njen život je u velikoj i stalnoj opasnosti. Neophodno je u što hitnijem roku izvršiti transplantaciju koštane srži. Nađa nema srodnog davaoca, te bi zbog hitnosti operacije i nemanja dovoljno vremena da se traži nesrodni podudarni davalac, majka bila donor koštane srži. Ovakav vid transplantacije je najteži i može se uspešno obaviti u Nemačkoj ili Italiji. Procena troškova operacije u Nemačkoj iznosi 300.000 Eur", stoji u saopštenju Nađinih roditelja.

Žiro računi:

Dinarski: 265-0200000054378-94
Devizni: RS35265090000000000939

Humanitarni SMS broj za Telekom Vip i Telenor mrežu je 5757, a u poruci je neophodno napisati: NAĐA. Cena poruke je 100 dinara sa PDV-om

Uskoro će na Fejsbuk stranici "Pomozimo Nađi" biti otkriveni svi detalji o bolesti devojčice i načinu kako joj možete pomoći da ponovo bude zdravo i srećno dete.

Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Само да подигнем тему. Мислим да можемо сви на форуму, ако  не нешто више,  послати бар по једну 'SMS' поруку.

У молитви поменимо име и помолимо се за све којима је помоћ потребна...

Подели на овим сајтовима

P3250003.jpg

Dejan Stanojević (37) iz Grabovca kod Svilajnca teško je oboleo od tumora na grudnoj kosti, limfne žlezde. Hemoterapije nisu uspele i za dalje lečenje Dejanu je potrebno oko 600 evra.

Dejan Stanojević je bio četiri godine ekonom u Fudbalskom klubu „Sinđelić” Grabovac, živi sa suprugom i dva maloletna sina od 4 i 14 godina.

Zahvaljujući „Novom putu” pomogli smo novčano za lečenje Ane Živković iz Jagodine, pa molimo sve humane ljude da pomognu novčano koliko mogu, ovom mladom čoveku.

Novčana sredstva se mogu uplatiti kod Komercijalne banke na dinarski račun 205 – 901 100 460 1704 – 66.

izvori: http://noviput.rs/vesti/apel-pomozimo-dejanu/

Подели на овим сајтовима

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/455213/Moje-ime-je-Nadja-bolesna-sam-i-treba-mi-vasa-pomoc

...

Maloj Nađi Novaković hitno je potrebna transplatacija koštane srži, koju je moguće uraditi jedino u inostranstvu. Pročitajte njen apel za pomoć, i nađite načina da pomognete da ovo dete pobedi bolest i uživa u detinjstvu!

454037_nadja_ff.jpg?ver=1396601130

Zovem se Nađa Novaković, imam 9 godina. Bolujem od jako teške bolesti matičnih ćelija. Bolest mi je otkrivena u junu prošle godine i od tada sam skoro svaki dan u Tiršovoj na odeljenju Hematologije i onkologije. Lekari u našoj zemlji nisu mogli da mi postave dijagnozu pa sam sa mamom i tatom putovala u bolnicu u Frajburg u Nemačkoj, gde su otkrili od čega bolujem.

Moja koštana srž je prestala da radi i poslednja 3 meseca živim samo zahvaljujući dobrim ljudima: Igoru, Draganu, Ivanu, Banetu, Vladi, Željku, Slobi, Đorđu, Joci, Strahinji, Nedeljku koji na Institutu za transfuziju redovno daju krv i trombocite za mene.

Ja mogu da se izlečim jedino transplantacijom koštane srži. Transplantacija je jako hitna i operacija se mora uraditi u Nemačkoj ili Italiji. U poslednje dve nedelje mi se stanje jako pogoršalo i stalno krvarim iz usta, telo mi je puno modrica i jako se loše osećam.

Uskoro ćete na Facebook stranici "Pomozimo Nađi" moći da vidite sve detalje o mojoj bolesti i načinu kako možete da mi pomognete da ponovo budem zdravo i srećno dete!

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

iz258w.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

AKO STE NA FB,PODELITE DA VIDE VASI PRIJATELJI,SVAKO MOZE PO SMS NA 5757. molimoli DA GOSPOD POMOGNE MALOJ NADJI.

Slazem se,dobro je i sve stranice da se ukljuce!

Neka Gospod pomiluje i spasi malu Nadju... molimoli

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...