Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

34janja_stamenkovic.png

Potrebno

4532097

Da

spasimo Janju

• Uplati na račune:
    Dinarski: 160-404972-85
    Devizni: 00-540-0000810.1
    IBAN: RS35160005400000810144
  • Upiši 34 i pošalji SMS na 3030
    Cena poruke: 100 din (PDV se ne naplaćuje) e-Doniraj

Sedmogodišnja Janja zbog posledica operacije tumora na hipofizi ove godine nije krenula u školu. Ona gotovo da ne vidi i otežano se kreće, i to samo uz pomoć roditelja. Nakon dve operacije, jedne u Beogradu i jedne u Istanbulu, pojavio se recidiv tumora i potreban je još jedan komplikovan hirurški zahvat. Turski lekari kažu da je operaciju neophodno izvršiti što pre. Imamo poverenja u te doktore pošto je prilikom prošle operacije hipofize, koja je obavljena u Istanbulu, oporavak bio bez posledica. Janji se povratio apetit, u izvesnoj meri i vid, a naša devojčica se i znatno bolje kretala.

Kod kuće se trudimo svim silama da zdravom ishranom i prirodnim metodama ojačamo imunitet male Janje kako bi njen organizam imao snage da izdrži operaciju. Zahvalni smo svim dobrim ljudima koji su nam pomagali, i još uvek pomažu. U veoma smo teškoj situaciji. Mala Janja je čak insistirala na tome da ne ide na operaciju, jer zna da više nemamo novca. Kao da postoji novac koji ne bismo dali za izlečenje našeg deteta. Potrebno nam je oko četiri i po miliona dinara da sa našom devojčicom bude sve u redu.

Molimo sve dobre ljude da nam pomognu da izlečimo Janju. Sve što želimo je da naša devojčica ozdravi, da krene u školu i da ima normalan život.

Vaše malo, nekome je mnogo!

http://www.svetplus.com/

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

slika_svi01.jpgУредништво Информативне службе Српске Православне Цркве, на препоруку надлежног свештеника, примило је молбу наше сестре Тање Милисковић, коју радо објављујемо и препоручујемо пажњи посетилаца наше интернетске презентације

Молба

Зовем се Тања Милисковић, рођена сам 8. марта 1980. године и живим у Добановцима са оцем Славком и мајком Мирјаном. Годинама већ наша трочлана породица егзистира на граници опстанка у непрекидној борби са болешћу и немаштином. Инвалидска пензија мога оца износи 12.000 динара (око 100 евра) и то су наши укупни месечни приходи. Мајка и ја смо незапослене. Кад ми се укаже прилика, ја радим, али је то увек само привремено и обично на црно. По струци сам трговац, са завршеном средњом трговачком школом.

Мој отац има злоћудни тумор на плућима који је метастазирао на мозак. Операција на мозгу, друга по реду, извршена му је 8. септембра 2013. године. Лечење главне болести – канцера на плућима, тек предстоји. Нестабилан је при ходању и не може сам да функционише. Када изађе из болнице мораће да путује од куће до болнице на терапије, а то неће моћи сам, јер има оштећење вида - види само на једно око, а и то само 50%, и мора да има пратиоца. Биће му потребни и одговарајући медикаменти, за које ми немамо новца.

Моја мајка Мирјана, која заједно са мном негује мог оца, и сама је имала три операције, од којих је последња била пре три месеца. Болује од цирозе јетре, а оперисана је и са гинеколошке стране. Због таквог здравственог стања она не може да ради, а  уз то је потребна и за негу оца. А њој је такође потребно адекватно лечење, за које ми немамо новца.

Обраћам се за помоћ свима онима којима је Бог дао могућност и благослов да помажу другима - да нам помогну што пре, материјално и духовно, новцем и молитвом, јер нам је њихова помоћ преко потребна да колико-толико олакшамо здравствене тегобе и продужимо живот и моме оцу и мојој мајци.

Са вером у Бога и надом у доброту људи, унапред благодарна,

Тања Милисковић

Ул. Анђелка Чобановића 35, 
11 272 Добановци, БЕОГРАД
Тел.: 00 381 11 8467 109
Моб.: 00 381 62 965 26 48 
E-mail: [email protected]

Рачуни на које можете слати новчану помоћ:

Мирјана Милисковић, Banka INTESA

izvestajdr.jpg
izvestajdr02.jpg
izvestajdr03.jpg
izvestjdr04.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Pomozimo Jeleni Stojanović!

Jelena Stojanović je 2007. godine sa ekipom ŠK "Bora Kostić" iz Vršca izborila pravo učešća na Prvoj ligi Srbije za žene, ali je zbog saobraćajne nesreće bila sprečena da na njoj učestvuje. Budimo humani, pomozimo našoj Jeci da stane na noge i da najzad zaigra u Prvoj ligi!

Jelena Stojanović
Deligradska 13, 26300 Vršac
tel: 064/958-53-51, 013/282-5-206
e-mail: [email protected]

Poštovani,
Obraćam Vam se sa molbom da mi pomognete!
Pre šest godina, kada sam bila na četvrtoj godini studija, tačnije 18.04.2008. godine, u saobraćajnoj nesreći povredila sam kičmu u nivou vrata (C6-C7), dijagnostikovana mi je kvadriplegija i od tada sam vezana za invalidska kolica.
Rođena sam u Vršcu, 23.06.1985. godine. Svom gradu i šahovskom klubu „Bora Kostić“ darovala sam mnogobrojne medalje, pošto sam petnaest godina aktivno trenirala i igrala šah. Takođe, bila sam i član ženske ekipe, koja je po prvi put u istoriji pomenutog kluba, osvojivši prvo mesto na nivou Vojvodine, stekla pravo učešća u Prvoj šahovskoj ligi Srbije. Zbog višemesečnog boravka u bolnici nakon saobraćajne nesreće propustila sam da se takmičim zajedno sa ekipom u Prvoj ligi, propustila sam i mnoge druge događaje provodivši savim drugačije dane od onih na koje sam navikla i bila primorana da se suočim sa potpuno novom stvarnošću. I pored svega toga, nastavila sam studije, da bih septembra 2011. godine diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na Odeljenju za istoriju umetnosti. Nekoliko meseci kasnije, aprila 2012. godine, otpočela sam jednogodišnju stručnu praksu u Gradskom muzeju u Vršcu, koju sam uspešno završila maja 2013. godine, položivši kustoski ispit u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu i stekavši zvanje: kustos istoričar umetnosti, ali nisam uspela da se zaposlim.

Kao što nisam odustala od studija, tako nisam odustala ni od svog oporavka, ali uz sav mogući napor da poboljšam svoje stanje svakodnevnim vežbanjem u kućnim uslovima svih ovih godina, rezultati su minimalni, a pošto u Srbiji ne postoji napredno tretiranje ovakvih povreda, odlučila sam da nadu za poboljšanje svog stanja potražim van naših granica. Vođena time, tek nedavno, saznala sam za Project walk u Orlandu (Florida), poslala sam im svoje nalaze i dobila odgovor da bi njihov program veoma zahtevnih vežbi na specijalnim spravama mogao znatno da mi poboljša stanje. Razume se da je ovakav program prilično i skup; sat vremena njihovog tretmana košta 100 dolara, što bi na mesečnom nivou značilo oko 6 000 dolara, a da bi se došlo do nekog poboljšanja potrebno je kontinuirano vežbati mesecima. Već sam rezervisala termin u ovom rehabilitacionom centru za 20. oktobar, ali s obzirom na to da sam nezaposlena, da me izdržavaju roditelji, otac penzioner i majka domaćica i da potičem iz brojne porodice (imam dva brata i dve sestre), nisam u mogućnosti da se sama finansiram, niti da to preuzme moja porodica, tako da Vam se ovim putem obraćam sa molbom za pomoć, ako ste i koliko ste u mogićnosti da mi pomognete. U svakom slučaju biću Vam beskrajno zahvalna!

Prilažem Vam dokumentaciju koja će Vam približiti istoriju mojih bolničkih dana i koja će Vam posvedočiti o svim posledicama koje mi je donela saobraćajna nesreća. Takođe, možete kontaktirati Project walk u Orlandu: Liza Riedel, tel: 407- 571- 9974; fax: 407- 571- 9979; e-mail: [email protected]; 330 Harbour Isle Way, #1090, Longwood, FL 32750, kako biste se obavestili o verodostojnosti mog odlaska tamo, a više osamom rehabilitacionom centru možete saznati na sajtu: www.projectwalkorlando.org.

Ako ste u mogućnosti da mi pomognete, to možete učiniti uplatom nasledeće žiro račune:

Dinarski žiro račun:

BANCA INTESA

Jelena Stojanovic

160-5800100361650-25

Žiro račun za uplate iz inostranstva:

BCITITMM

IntesaSanpaolo spa

Milan

Italy

Account With Institution:

DBDBRSBG

BancaIntesa ad Beograd

MilentijaPopovica 7b, 11070 Novi Beograd

Republic of Serbia

IBAN RS35160583020023764249

JELENA STOJANOVIC

DELIGRADSKA 13

26300 VRSAC

REPUBLIC OF SERBIA

INSTRUCTION FOR CUSTOMER TRANSFERS IN USD

BCITUS33

BancaIntesa spa

1 William St.

New York 10004

USA

Account With Institution:

DBDBRSBG

BancaIntesa ad Beograd

MilentijaPopovica 7b, 11070 Novi Beograd

Republic of Serbia

IBAN RS35160583020023764249

JELENA STOJANOVIC

DELIGRADSKA 13

26300 VRSAC

REPUBLIC OF SERBIA

Hvala Vam na vremenu koje ste izdvojili za mene i unapred hvala ako ste voljni da mi pomognete!

U Vršcu, 05. 08.2014.

Jelena Stojanović

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Za mališana Pavla Anđelkovića (3), koji je oboleo od cerebralne paralize, otvoren SMS broj za pomoć kako bi se sakupio preostali iznos neophodan za operaciju u Kijevu, zakazanu za 1. septembar

pavle-andelovic-pomoc-apel-dr-kurir-1408

Ne propustite... Pavlu treba 10.000 € da pobedi paralizu!

Za pomoć dečaku Pavlu Anđelkoviću (3) iz kosovskog sela Sendo kod Zvečana, koji je oboleo od cerebralne paralize, pokrenut je SMS broj za pomoć koji će njegovim roditeljima, kako se nadaju, omogućiti da sakupe preostalih 2.000 evra, od ukupno 10.000, koliko im je potrebno da odvedu sina na transplantaciju matičnih ćelija. Delikatan zahvat zakazan je za 1. septembar u bolnici u glavnom gradu Ukrajine Kijevu, a Pavlov otac Marinko i njegova majka veruju da će nakon njega konačno moći da čuju prve reči svog voljenog mališana i vide kako pravi prve korake.

sms-pavle-andelkovic-pomoc-apel-dr-kurir

- Spremamo se polako, Pavle se dobro oseća. Sve nade ulažemo u tu operaciju, a pripremamo ga za transplantaciju matičnih ćelija, radimo neophodne vežbice - rekao je Pavlov otac Marinko i dodao da je zahvalan svim ljudima i organizacijama koji su njegovoj porodici pomogli da sakupi 80 odsto od sume potrebne za operaciju.

- Dobili smo SMS broj zahvaljući humanitarnoj organizaciji Budi human i stvarno verujemo da će nam to pomoći da do 1. septembra sakupimo još 2.000 evra - istakao je Marinko.

Podsetimo, Pavle je prevremeno rođeno dete kojem je nakon skidanja s respiratora pukla plućna maramica, zbog čega mu je mozak ostao bez kiseonika. To je izazvalo pojavu cerebralne paralize, zbog čega, otkako se rodio, gotovo svakog meseca putuje u banje na rehabilitaciju.

- Pavle je rođen u sedmom mesecu sa 1.420 grama i odmah je priključen na respirator. Nakon četiri dana doktori su ga skinuli sa aparata misleći da je sposoban da samostalno diše, međutim, posle nekoliko dana pukla mu je plućna maramica i ostao je bez kiseonika. Iako je rođen kao zdravo dete, sada se muči. Ono što je važno jeste da mu nije ugrožena inteligencija, ali jesu govor i motorne sposobnosti. Zbog toga vežbamo svakodnevno i mnogo je napredovao, ali potrebna mu je operacija - objasnio je Marinko i dodao da će nakon zahvata mališan početi da govori i samostalno sedi i hoda.

- Ako njegovo telo prihvati svih 60 miliona ćelija koje će dobiti implantacijom, možda će imati normalan život. Procenjuje se da će ostvariti napredak od 30 odsto - istakao je Marinko.

Inače, Pavle ima i tri godine mlađeg brata, koji je još bebica. Njihovi roditelji se nadaju da će se dečaci uskoro igrati zajedno.

pavle-andelovic-pomoc-apel-dr-kurir-1408

Kako da pomognete Pavlu

Račun je otvoren u Komercijalnoj banci na ime Pavle Anđelković
Broj dinarskog računa: 205-9001019317608-14
Broj deviznog računa: 9031020855075RS35205903102085507507

http://www.kurir-info.rs/zabava/doktor/jos-2000-evra-da-zivot-pobedi-pavla-3-spasavaju-samo-maticne-celije-clanak-1512431

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Sedmogodišnja devojčica iz Smedereva boluje od tumora hipofize i za odlazak na životno neophodnu operaciju u Turskoj nedostaje oko 16.000 evra. Prikupljanje novca traje godinu dana, i za Janju ima sve manje vremena, pišu "Večernje novosti".

337712_sendpicturesphonefacebook1_f.jpg?

Smederevci  su preko društvene mreže Fejsbuk pokrenuli humanitarnu akciju “Sms izazov” kako bi spasli život sedmogodišnjoj sugrađanki Janji Stamenković koja boluje od tumora na hipofizi. Janji nedostaje još oko 16.000 evra za odlazak na operaciju u Turskoj, koja može da joj spase život.

Izazov se sastoji u tome da mobilnom telefonom pošaljete sms poruku 34 na 3030, podelite skrinšot na svom fejsbuk profilu, i nominujete još petoro ljudi sa liste prijatelja da učine isto.

Janjini roditelji dobili su predračun za operaciju na mozgu na klinici Acibadem Healthcare Group u Istanbulu na 53.488 dolara. Do sada je prikupljen najveći deo ove sume.

Smederevci su rešeni da prikupe novac koji nedostaje, te se umesto polivanja ledenom vodom, učinili humaniji gest. Janji nedostaje oko 14.000 sms poruka za odlazak na operaciju.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/493015/Posalji-SMS-za-zivot-male-JanjeZamolila

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Да ће Бог да се та срества што брже скупе и да мала Јања ускоро отиђе на ту операцију и да се што пре опорави.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

10. Септембар 2014 - 9:04

strahinja.jpgАпел за помоћ малом Страхињи Баловићу

Страхиња има 8 година. У јуну му је дијагностификован тумор на мозгу и хитно је оперисан у Клиничком центру Србије. Нажалост за ову врсту тумора у нашој земљи не могу да помогну.

Ми смо ступили у контакт са Институтом за онкологију (INOR) у Хавани (Куба), где они доста успешно лече ову врсту тумора. Отворено је место за Страхињу и за почетак лечења нам треба 30.000 евра. Молимо све људе који су у могућности да нам помогну уплатом средстава на жиро рачун у Комерцијалној банци.

• динарски рачун: 205-9011005604626-46
  • девизни рачун: РС35205903102098221297 SWIFT – BIC: KOBBRSBG

Унапред захвални родитељи Станислава и Александар (064/417-9334)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

УМАНОСТ НА ДЕЛУ За Јању за две недеље послато 6.000 смс порука, недостаје још 6.500

Грађани помогли да се сума новца, неопходна за операцију тумора хипофизе седмогодишњој Јањи Стаменковић, смањи. Фали још 7.000 долара

janja-2_620x0.jpg

БОРБА за Јањин живот још траје. Девојчица из Смедерева која болује од тумора хипофизе наредног месеца пуни осам година. За рођендан има само једну жељу: Да оздрави и пође са вршњацима у школу. А за одлазак на операцију у Турску недостаје 7.000 долара.

Јања је већ два пута оперисана, са четири и шест година, али се тумор вратио, тако да је неопходна радикална интервенција на мозгу. Девојчица не види, хода отежано, уз помоћ, а налази се на специјалном режиму исхране како тумор не би растао и погоршао њено стање. Због болести није могла са вршњацима да крене у школу овог септембра, а град и школа немају могућности да јој обезбеде персоналног асистента за школовање у кућним условима.

Уз помоћ добрих људи, у хумантарној акцији до сада је прикупљено 33.000 долара за компликовани захват на мозгу који за ову девојчицу значи живот. Осим прилога, уведен је и хуманитарни број, на који је пристигло око 12.000 смс порука.

За одлазак на операцију, према речима Јањиних родитеља Наташе и Саше Стаменковића, потребно је још око 7.000 долара односно око 6.500 смс порука!

ЗА ПОМОЋ ЈАЊИ СМС 34 НА 3030 ЦЕНА ПОРУКЕ 100 ДИНАРА СА ПДВ-ом

Захваљујући вашој хуманости и смс порукама, само у протекле две недеље послато је 6.000 порука – а у претходна два месеца 6.500. И заједно можемо више, можемо боље. Ваше мало може много.

Јања 5. октобра пуни осам година. Мало је дели од срећног детињства. Помозимо да јој се испуни рођенданска жеља!

ЗА ПОМОЋ ЈАЊИ СТАМЕНКОВИЋ

Динарски рачун Комерцијална банка жиро рачун бр 205-9011004634114-30 Стаменковић Саша

Девизни рачун: KOBBRSBG KOMERCIJALNA BANKA AD BEOGRAD SVETOG SAVE 14 11000 BELGRADE,REPUBLIC OF SERBIA RS35205903101844817915 JANJA STAMENKOVIC J.RASKOVICA 4 SMEDEREVO, REPUBLIC OF SERBIA.

За све информације и документацију можете се обратити Јањиним родитељима на телефоне 063/833-65-49, 065/600-29-63 и 026/655-313 и на Фејсбук страни www.facebook.com/groups/janjastamenkovic

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0/%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%B6%D0%B5.409.html:510199-Za-Janju-za-dve-nedelje-poslato-6000-sms-poruka-nedostaje-jos-6500

Подели на овим сајтовима

Двадесетшестогодишњи Милош Џарлић из Бара, доживио је незгоду 11. августа, када је при скоку у море задобио фрактуру два вратна пршљена и нагњечење кичмене мождине, што је условило одузетост ногу и руку.

milos-dzarlic01.jpg

Оперисан је у Подгорици 13. августа, али је и даље у животној опасности. Тренутно се налази на одјељењу интензивне њега, прикључен на апарате за дисање. Прошло је више од мјесец дана од повреде, а због лежања почеле су да се стварају ране (декубитис). Добио је и упалу плућа, јавља "БАРинфо".

У Подгорици не постоји могућност да се Милош излијечи. Једина шанса за његов опоравак је клиника у Швајцарској, гдје дан боравка кошта 2.100 еура, а његово лијечење захтијева свеобухватну интердисциплинарну терапију квадриплегије и превазилази финансијске могућности његове породице.

Породица и пријатељи Милоша Џарлића апелују на појединце и предузећа да помогну, као и много пута до сада, и уплате средства на жиро рачун Прве банке број 535-0600200101569-55 или жиро рачун Црногорске комерцијалне банке број 510240798571024449.

РТЦГ

Подели на овим сајтовима

Desetogodišnjoj Jeleni Ljubojević iz Srpca prije desetak dana dijagnostikovana je leukemija zbog čega je smještena na Odjeljenje za hematoonkologiju i imunologiju Klinike za dječije bolesti u Banjaluci. Ova djevojčica će biti podvrgnuta dugotrajnom liječenju a iako će veliki teret troškova snositi Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, biće joj potrebna značajna finansijska sredstva jer su lijekovi i propisane terapije izuzetno skupi.
jelena-ljubojevic.jpg

http://srbac-rs.com/yu/component/content/article/84-le-latinica/aktuelno/1243-djevojcica-iz-srpca-oboljela-od-leukemije

Молим све који могу да помогну лечење ове девојчице.
Помоћ се може уплатити лично на рачун у Републици Српској или се јавити на број 0648001071 свештенику који ће прикупљати новац у Србији. Такође информације и у инбокс мог профила.

Подели на овим сајтовима

Не знам каква је процедура за онај СМС број и тај сервис, али је то по мени најједноставнији начин да се помогне, и доста ће људи учествовати.

Нека би Господ молитвама светог Нектарија Егинског даровао исцељење овом ађелчићу свом.

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

Anastasija Kostić (4) pre više od tri godine zadobila je teške povrede glave u saobraćajnoj nesreći. Za operaciju očnog nerva, koji je tada oštećen, roditeljima je potrebno ukupno 5.500 evra, koliko iznosi intervencija i putni troškovi

Foto: Privatna arhiva anastasija-prva-intervencija.jpg

U saobraćajnoj nesreći u Makedoniji pre tri godine je teško povređena Anastasija Kostić, koja je tada bila stara svega tri i po meseca. Zadobila je prelom lobanje, čija je posledica atrofija očnog nerva (Aptrophio PNO post conntusionem) i atrofija mozga.

Posle nesreće Anastasiji je ukazana pomoć u Urgentnom centru u Skoplju gde je bila reanimirana. Beba je zatim transportovana u stanju sedacije avionom 2. septembra 2010. u Srbiju, tačnije, na Univerzitetsku dečju kliniku u Beogradu.

Tragična nesreća ostavila je velike posledice kod male Anastasije koja sada ima četri i po godine.

Anastasija-Kostic2.jpg

Foto: Privatna arhiva

- Velikim trudom i upornošću smo postigli mnogo toga sa njom i ona sada mnogo bolje izgleda u odnosu na ono što pokazuju njeni medicinski nalazi. Hoda, ali ne samostalno zbog vida. Ide u vrtić u kome ima personalnog asistenta. Čuje, ali ne govori. Takođe, prihvata kratke naloge – kaže Anastasijina majka kaže Branka Kostić.

Od 1. septembra 2014. Anastasija je krenula u predškolsko u Školu za učenike oštećenog vida, gde ima sve ono što je njoj neophodno uz pomoć stručnog osoblja. Ona je veselo dete, normalno se ponaša i razvija za sada, ali motorički kasni za svojom generacijom.

Kako kaže njena majka, na sve načine pokušavaju da joj pomognu. Rešenje su našli na  klinici za očne bolesti “Alloplant” u Rusiji, Ufi koja je specijalizovana za očne bolesti.

Anastasija je bila dva puta na operaciji očnog nerva: u oktobru 2013. i maju 2014. godine.

Anastasija-Kostic.jpg

Foto: Privatna arhiva

- Posle druge intervencije u maju 2014. rečeno nam je da je Anastasiji zaustavljena dalja atrofija i da treba da dođemo za 6 meseci, što je u novembru. Biće neophodno nekoliko intervencija. Kod nje se vidi napredak. Ona sada uočava predmete ili konture, ali pošto ne zna da govori teško nam je da procenimo. Nažalost i ta naša nada i iščekivanje mora da se plati – dodaje Branka.

Troškovi operacije za intervenciju u novembru iznose 4.000 evra, dok su putni troškovi 1.500 evra.

- Podrška svih ljudi u našoj borbi da se Anastasiji pomogne bila bi nam od velikog značaja za njeno dalje lečenje – ističu njeni roditelji.

Dinarski račun:

SOCIETE GENERALE SRBIJA

275001084164909746

na ime Branka Kostić, zbog sakupljanja humanitarne pomoći za Anastasiju Kostić.

Devizni račun, na ime Milorad Kostić:

ALPHA BANK

SWIFT: JUBARSBGXXX

ACCOUNT NUMBER: 180121101044352836

IBAN:/IBAN: RS35180121101044352836

http://www.telegraf.rs/vesti/1235900-pomozimo-maloj-anastasiji-hitno-potreban-novac-za-lecenje

Подели на овим сајтовима

Да ће Бог да се скупи новац и да мала Анастасија оде на операцију.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Протиница Светлана Стевић, која већ 15 година руководи радом Удружења „Мајка девет Југовића“, каже да је мало разлога за славље: „како неко да прославља 15 година постојања када храни некога ко је гладан“. Петнаесту годину за редом ово удружење се суочава са потешкоћама. До краја септембра народне кухиње ће остати без брашна. Упозоравајући да би нестанак брашна могао да угрози бројне кориснике, Светлана Стевић апелује на све добре људе да не забораве на наш народ у КиМ. „Све оно што је нама потребно је кап у мору наспрам оних средстава која се издвајају у Србији“, напомиње Светлана.

http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/1371/14/09/protinica_svetlana_stevic_-_majka_devet_jugovica.mp3

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...