Jump to content

Свештеник Сретен

Свештеник
  • Број садржаја

    141
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О Свештеник Сретен

  • Рођендан 02/15/1981

Profile Information

  • Пол :
    Мушко
  • Локација :
    Рума

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.spcruma.rs

Свештеник Сретен's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

209

Форумска репутација

  1. Упокојио се у Господу јутрос, на празник Силаска Светог Духа на апостоле јереј, отац Ратко Голубић, парох угриновачки у Угриновцима. Услед делања у храму повредио се и после непуне две недеље у болници, на празник Силаска Светог Духа на апостоле преселио се у наручје Онога коме је служио не штедећи себе. Многи ће га памтити по великим делима и посебној љубави према повереној пастви у Старој Пазови, Руми и Угриновцима где је службовао. Отац Ратко нам је разлог више за ишчевивање Господа са молитвом првих Хришћана "Господе дођи", надајући се Васкрситељу и сусрету са свима који су се пре нас упокојили са надом на Васкрсење и Живот вечни. Литургија и опело биће у Угриновцима у четвртак, 04. јуна у 09:30 часова.
  2. Епархија славонска позива све да својим доласком и куповином улазнице по цени од 3.000,00 динара помогну обнову Саборног храма и Владичанског двора у Пакрацу. Поменуте вечери планиран је следећи програм: приказ историјата Епархије славонске; приказ обнове Саборног храма и Владичанског двора; беседа Епископа пакрачко-славонског Г. Јована; наступ славонске музичке групе "Црни бисери". Контакт особе у Србији су свештеник Сретен Лазаревић 064-426-624, Владо Марковић 063-85-84-049 и Никола Михајловић 063-72-43-601.
  3. У суботу, 21. фебруара, уочи празника Преподобног Симеона у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми више свештенослужитеља служиће свеноћно бденије у 22:00 часа.
    1. Show previous comments  1 more
    2. Свештеник Сретен

      Свештеник Сретен

      је ли то питање или констатација? :)

    3. lab_man

      lab_man

      pitanje, pošto sam na rasporedu bogosluženja video za prva dva dana Velikog posta video Velikoposno večernje, a za sredu samo malo povečerje...Znam da su običaji različiti u različitim Eparhijama, zato i pitam ;)

    4. Свештеник Сретен

      Свештеник Сретен

      хвала Горане, сад видим пропуст у припреми сарадника, исправљамо одмах. Служимо хвала Богу и у Срему. ;)

  4. У суботу, 21. фебруара уочи празника преподобног Симеона мироточивог у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми, у 22:00 часа, више свештенослужитеља служиће свеноћно бденије.
  5. www.spcruma.rs

    1. Grizzly Adams
    2. Свештеник Сретен
    3. Свештеник Сретен

      Свештеник Сретен

      Рад нашег парохијана, ученика друге године Техничке школе у Руми, врло одговоран момак.

  6. Ако су демони преклињали Господа да их не пошаље у бездан и молба им беше испуњена, колико ли ће пре бити услишене молитве нас који смо се обукли у Христа, када се молимо да се избавимо од умне (духовне) смрти? Посветимо се стога, молитви, јер је велика њена сила. Антиох Пандек

    1. Драган  άσημος :)
    2. Volim_Sina_Bozjeg

      Volim_Sina_Bozjeg

      Izgleda da je ta molitva demona bila iskrena sto preporucujem i nama.

  7. Заједница ''Земља живих'' представља пружену Божију руку свима онима који се осећају промашеним, неоствареним, уморним, разочараним, зависницима и независницима, тужним и сиромашним у срцу. Божији одговор онима који траже искрену радост и смисао у животу. Уверени да је зависник у егзистенцијалној кризи, створена је клима живота у духу једноставне хришћанске породице. Верујемо да хришћански живот, својом пуноћом, даје истински одговор на људски немир и да нико сем Бога Оца који је створио човека не може да оздрави његово рањено и повређено срце. Зато предлажемо молитву, рад, искрено пријатељство, истину и одрицање. У нашим братствима се не пуши, нема алкохола, телевизије; човек се коцентрише на унутрашњост и тако упознаје своје слабости и врлине. Заједница подржава и помаже да се човек поправи и нађе мир. Послове у кући обављају момци у братству. Прављење хлеба, чишћење по кући, рад у столарији, башти, рад са животињама, као и уметничко стваралаштво, иконописање, резбарија, позориште, су неке од активностикоје имају искључиво васпитни карактер. Услов за улазак у заједницу само један: жеља за мењањем!
  8. "По томе ће сви познати : да сте моји ученици ако будете имали љубав међу собом."

×
×
  • Креирај ново...