Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

Ja mislim da ti ovo nisi zaključio već si čuo :D

Gde ide ovaj svet hahahaha 

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Ja mislim da ti ovo nisi zaključio već si čuo :D

Да чуо сам,и још ми је рекла,  да сам бољи од тебе... :P

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Зашто  се овакав начин живота у браку сматра врлијим од брака у којем супружници имају тјелесне односе?

zato sto je to stanje ljubavi koje nadilazi telesno, i ne moze da se postigne namerno ili ciljno, otud pogresne interpretacije...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Зашто  се овакав начин живота у браку сматра врлијим од брака у којем супружници имају тјелесне односе?

Зато што дете каки у пелене кад је мало а кад порасте иде у wc .

Ово је друга страница и тек овај изнад мене DYNABLASTER рече прави одговор, људима очигледно није битан одговор.

Подели на овим сајтовима

Другачији су осећаји кад проживе заједно више година муж и жена у добру и злу ( а овде код нас нарочито у злу) , тада се некако сроде и онда ако се посвете молитви могу достићи и тај степен да живе као брат и сестра... наравно ово је онима којима је блуд омиљена страст тешко разумљиво као што је гурманима пост тешко разумљив.

Подели на овим сајтовима

Нема то везе са блудом. Постоје неке ствари у Хришћанству које су изузетак, али то не значи да су "виши ниво" већ само посебност појединих људи. Ту спадају јуродиви, столпници, пустињаци, бракови у којима људи живе као "брат и сестра" итд. То не треба схватити као неки "идеал" коме би сви требало да теже, већ као посебан позив за поједине људе у историји.

У том смислу је погрешно ово што каже брат Алекса да се такав брак сматра "врлијим". Не сматра се "врлијим" нити "бољим", само је на неки начин посебан.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Нема то везе са блудом. Постоје неке ствари у Хришћанству које су изузетак, али то не значи да су "виши ниво" већ само посебност појединих људи. Ту спадају јуродиви, столпници, пустињаци, бракови у којима људи живе као "брат и сестра" итд. То не треба схватити као неки "идеал" коме би сви требало да теже, већ као посебан позив за поједине људе у историји.

У том смислу је погрешно ово што каже брат Алекса да се такав брак сматра "врлијим". Не сматра се "врлијим" нити "бољим", само је на неки начин посебан.

Зависи.

Дуализам би био када би се такав брак сматрао врлијим.

Опет апостол Павле истиче девственост и целомудрије .

Опет десило се и да су двоје светих људи , муж и жена , добили директиву одозго да начине дете и прекину целомудрије( телесно) и они тако и учине те добију сина. Ово је управо доказ овога што Звоно каже.

Дакле то може бити неки виши ниво али и немора. Све зависи од човека јербо није свачији пут исти. Некоме је нешто на спасење и стицање благодати што је пак некоме другоме на пропаст.

Подели на овим сајтовима

Slazem se sa Zvonkom i Zeljkom gotovo u potpunosti, ali govoriti o ovakvoj vrsti podviga dvadesetogodisnjacima ( bar vecini ) je na granici nerazumnog.

P.S.  Mozda posle sezdesete  ;D

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Па не сматра се, то је обесмишљен брак. Канони такво нешто не дозвољавају, а свети оци су осуђивали такву праксу као јеретичку... Врло је једноставно, ако хоћеш да живиш у целибату немој ни да ступаш у брак, а ако си већ у браку а ипак желиш да живиш у целибату, онда је једино решење да по договору (морају оба то да желе) оба супружника оду у манастир (како канон и налаже - дакле таква пракса, живети у браку као брат са сестром је забрањена, и канон оним супружницима који то желе заповеда да оду у манастир)...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Slazem se sa Zvonkom i Zeljkom gotovo u potpunosti, ali govoriti o ovakvoj vrsti podviga dvadesetogodisnjacima ( bar vecini ) je na granici nerazumnog.

.smesko.

Nemojte da ste veći katolici od Pape. Ništa bez telesnog.
Подели на овим сајтовима

Nemojte da ste veći katolici od Pape. Ništa bez telesnog.
Muramasa  у свашта се меша

Ово је толико далеко од могућности да ти осетиш уопште а камоли да разумеш потребу некога да живи у целомудрју да је стварно смешно што се мешаш. Као кад бих ја покушао да саставим неки атеистички памфлет. Мада верујем да бих ја то боље него већина вас атеиста, јер ми је познато свако стање верника и атеиста.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...