Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

9 minutes ago, Natasa. рече

Bog nam je dao potrebe da izvršimo Njegovu volju-"Volite se množite se".;)

Све то стоји, ал постоје правила игре. Сад кад год се коме прохтје или ти јави му се потреба дај задовољи потребу, па вљада прво да задовољимо оног ко ти је и птребу дао. 

Реко је и једи све у Едену, ал немој са оног дрвета у сред врта, ал они опет јели, и ето посљедица, частимо се и данас са тог дрвета... дивног ли задовољства.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

5 minutes ago, Mаслачак рече

Лако је наћ изговор ко жели да га нађе. ;)

Ma...ko će sa tim da se bakće..:smeh1:

Bitno da se ljudi u braku vole i poštuju, hvala Bogu, šta da vode računa kada vode ljubav...i neka vode i to je od Boga dar :).

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Natasa. рече

Neka su živi i zdravi, svaka im čast. Slažem se da se reč ljubav danas olako upotrebljava, ali to ne znači da ne postoji, samo se reč ofucala.

Ја апсолутво вјерујем у ту љубав, али и у то да за њу треба времена...тако да се из љубави не морамо узет, ако смо нормални завољећемо се у браку. Како нећеш вољет жену која ти је родила дјецу, или ако није, како да је не волиш кад брине о теби, а и она тебе... и тако то, да не дужим. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Mаслачак рече

Све то стоји, ал постоје правила игре. Сад кад год се коме прохтје или ти јави му се потреба дај задовољи потребу, па вљада прво да задовољимо оног ко ти је и птребу дао. 

Реко је и једи све у Едену, ал немој са оног дрвета у сред врта, ал они опет јели, и ето посљедица, частимо се и данас са тог дрвета... дивног ли задовољства.

Bog nema potrebe, On je sam sebi dovoljan, konstantan. Nećemo ga ni umanjiti ako ga psujemo niti ga uzvisiti ako poštujemo "pravila igre". Stvoreni smo iz čiste ljubavi i imamo slobodnu volju. Nema tu "pravila igre" bar ne tako strikto.

Подели на овим сајтовима

тако да се из љубави не морамо узет, ако смо нормални завољећемо се у браку. 

Kao brat i sestra :(, nežno, predano, ali opet drugarski nekako :(. Nepotpuno...

Подели на овим сајтовима

Ma...ko će sa tim da se bakće..:smeh1:

Bitno da se ljudi u braku vole i poštuju, hvala Bogu, šta da vode računa kada vode ljubav...i neka vode i to je od Boga dar :).

Боже мој, не мора се тим замарат ко неће, има и за тај преступ мјесто. 

Требало би да воде рачуна, ако им је стало да заслуже Царство Небеско, од воље им.

Подели на овим сајтовима

Требало би да воде рачуна, ако им је стало да заслуже Царство Небеско, од воље им.

E samo ako neće da gore u paklu zbog sexa u postu :smeh1: .

Post su ljudi propisali u određeno doba godine. U Bogu nema ni prostora ni vremena, čovek se samo opterećuje nekim kalupima i pravilima, a tako je malo dovoljno.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Mаслачак рече

Pa ako bi sve ispoštovali, vjerovatno bi vodili ljubav tri puta godisnje:D

Подели на овим сајтовима

Bog nema potrebe, On je sam sebi dovoljan, konstantan. Nećemo ga ni umanjiti ako ga psujemo niti ga uzvisiti ako poštujemo "pravila igre". Stvoreni smo iz čiste ljubavi i imamo slobodnu volju. Nema tu "pravila igre" bar ne tako strikto.

Јесил ти чула за каноне, за библијске законе... грубо речено то су "правила игре"...

Бог да је сам себи довољан не би стварао свијет... и људе.... да му је "омрзло" то, не би се жртвово за нас на крсту... па нисмо ли крајње јадни ако не можемо или нећемо да обуздамо своје страсти у било ком смислу...

Богочовјек живећи на земљи је искусио потребе људске, па је на примјер постио у пустињи тих 40 дана.... а ми не можемо

Подели на овим сајтовима

Јесил ти чула за каноне, за библијске законе... грубо речено то су "правила игре"...

Бог да је сам себи довољан не би стварао свијет... и људе.... да му је "омрзло" то, не би се жртвово за нас на крсту... па нисмо ли крајње јадни ако не можемо или нећемо да обуздамо своје страсти у било ком смислу...

Богочовјек живећи на земљи је искусио потребе људске, па је на примјер постио у пустињи тих 40 дана.... а ми не можемо

Čula čula, pisao ih čovek :), plus što se kanoni menjaju u prostoru i vremenu, kao i svaki zakon. 

Bog je sam sebi dovoljan, stvarao je svet iz ljubavi, potpuno savršene i bezuslovne. Šta će njemu jedan mali Homo sapiens...osim da ga voli.

Подели на овим сајтовима

Не знам шта да ти кажем... то је љубав ваљда, не страст....

Чуј непотпуно ... :mazenje:

Ja brata imam, ne treba mi još jedan :mazenje:, pogotovo ne u spavaćoj sobi :mazenje:

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Mаслачак рече

Па ви немојте...

Можел тако?

Naravno da može. Nema potrebe za tom arogancijom u obraćanju, ti čist mi prljavi.

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Natasa. рече

E samo ako neće da gore u paklu zbog sexa u postu :smeh1: .

Post su ljudi propisali u određeno doba godine. U Bogu nema ni prostora ni vremena, čovek se samo opterećuje nekim kalupima i pravilima, a tako je malo dovoljno.

Јесте, пост су у тим данима установили свети оци... у Богу нема простора ни времена, али је чобјеку дато и вријеме и простор и правила, још у Рају... да..тако је мало довољно, а шта је по вама то МАЛО?

А нећемо ми само због секса у вријеме поста горет у паклу ...имамо ми још гдје погријешит

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...