Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 7 минута, Natasa. рече

Znači Maslačak je studentarija PBFa koja troluje pravoslavni forum :smeh1:. Uklapa se :smeh1:

Pa zar Crkva ne uči da se supružnici u toku posta uzdržavaju od zakona u udima njihovim?:dedica::D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Kratos рече

Pa zar Crkva ne uči da se supružnici u toku posta uzdržavaju od zakona u udima njihovim?:dedica::D

Nemam pojma, ja samo znam šta sv.ap. Pavle uči.

Babi se snilo :))

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Muramasa рече

Ja svakodnevno revnujem da zadobijem božansko podobije, samo mi još fali da skroz osedim i da dignem 200kg iz benča i onda sam isti Zevs. Božanski je osloboditi svu strast i energiju u krevetu, tako da suprugica zaspi srećna. :)

Bolje počni da radiš kardio da bi supruga bila srećna.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Џуманџи рече

Видиш, мораш да имаш односе да би му изродила ту децу због које ће сутра да те воли. :D По свим прописима, офкорс. :D

Побогу, наравно да ћемо имати односе, али не у вријеме постова. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Mаслачак рече

Побогу, наравно да ћемо имати односе, али не у вријеме постова. 

Necete imati srijedom i petkom, onda i vece prije liturgije jer se treba pripremiti, dodaj na to i periode kad vam nije do odnosa i šta ostaje?:) Onda bolje bez odnosa i usvojiti djecu.:)

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, 3006 рече

Како је препознатљив стил писања студената ПБФ-а, чак и несвесно користе изразе које на улици никада нећеш чути.

Хахахах... занимљиво. 

Не, нисам студент ПБФ-а. Али треба водити рачуна о изражавању. ;)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ronald рече

Necete imati srijedom i petkom, onda i vece prije liturgije jer se treba pripremiti, dodaj na to i periode kad vam nije do odnosa i šta ostaje?:) Onda bolje bez odnosa i usvojiti djecu.:)

Па нећемо имати периоде кад нам није до односа... пожељећемо се :) нисмо од дрвета... 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Mаслачак рече

Naravno ne. 

Ali zar vam nije tuzno da budete robovi sopstvenih strasti, da se ne trudite da zivite podobnije Bogu, pa koliko se moze, a ne ovako da se ponasate i napadate mene.

Pogresno se misljenje o ljubavi uvrijezilo u ljudima, jako mi je zao zbog toga.

A kako ti znaš ko je rob sopstvenih strasti? Ovde se govori uopšteno o ljudskoj prirodi i ne malom podvigu za koji ti misliš da je jednostavan, a nisi u braku. Još taj podvig i nije nešto veliki kad se uporedi sa prejedanjem sa kojim se daleko teže boriti, jer sa hranom dolazimo u kontakt mnogo češće. Medjutim u braku je mnogo, mnogo teže nemati odnose i izdrzati sve to što si ti zamislila. Može jedan post od nekoliko sedmica, ali sve do kraja života, nije ni malo lako.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Mаслачак рече

Па нећемо имати периоде кад нам није до односа... пожељећемо се :) нисмо од дрвета... 

I jesi pronašla takvog muškarca?Ako nije tajna koliko imaš godina?:)

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Ronald рече

A kako ti znaš ko je rob sopstvenih strasti? Ovde se govori uopšteno o ljudskoj prirodi i ne malom podvigu za koji ti misliš da je jednostavan, a nisi u braku. Još taj podvig i nije nešto veliki kad se uporedi sa prejedanjem sa kojim se daleko teže boriti, jer sa hranom dolazimo u kontakt mnogo češće. Medjutim u braku je mnogo, mnogo teže nemati odnose i izdrzati sve to što si ti zamislila. Može jedan post od nekoliko sedmica, ali sve do kraja života, nije ni malo lako.

Не знам ко је роб сопствених страсти, не показујем ни у кога прстом, говорим уопштено о ставу већине која се укључила у разговор.

Уопште не мислим да је једноставан подвиг, али треба покушати, па уз помоћ Божију и истрајати.  Дакле, није лако и човјек ће сигурно поклекнути толико пута... знам то, али ако се у браку обоје слажу да дају све од себе како би истрајали, притом се моле Богу да им Бог да снаге да то испоштују. 

На питање, да ли испуњавати брачне дужности у посту, не одговара се "тешко је то у браку", него се покуша, Искушења у животу има разних, побједа је слађа. 

А то што нисам у браку ништа не значи, жив сам створ, имам родитеље који толике године живе заједно, имам момка, пријатеље који су у браку, и сви се труде да у томе истрају, не успије вјероватно сваки пут, али некако се зауставе. Жртвују се спасења ради. Зар никад не пожелите неки подвиг?

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Muramasa рече

Definiši spasenje.

Спасење душе наравно. Мислим да је то циљ свих религија, којој год да припадате. Па тако и то "спасење" читајте у кључу своје религије.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Muramasa рече

Šta znači spasiti dušu?

Значи обезбиједити јој у вјечности радостан живот. 

Опредјелити се овдје на Земљи за начин живота какав желимо да нам буде у вјечности, јер нас Бог не тјера ни на шта, а према томе каквом смо животу наклоњени он ће додати своју љубав и на ту ће страну претегнути наша душа. 

Спасити душу значи задобити рајсо насеље. 

То је циљ нашег живота овдје, а све друго су средства да се до тога дође. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...