Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

On 7.10.2017. at 9:44, Лапис Лазули рече

Da? Ne? Sta mislite o ovome? :)

FB_IMG_1507362057726.jpg

Ovim holivudskim-Hallmark glupostima kljukaju žene otkad su devojčice i eto nama frustriranih old cat ladies :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 часа, Марина Савковић рече

8ILmpkv.jpg
MeS03kJ.jpg

"Породични живот", том IV, Старац Пајсије Светогорац

Љуби те свекрва.:DСамо да она не прочита ово :D

(шалим се, наравно) 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

Baš nešto razmišljam, kakva je ovo naša civilizacija kada nam je pored sve bede i siromaštva na raznim kontinentima, glavni problem kako da se dvoje mladih ljudi upoznaju, zavole i žive kroz brak sa svojom decom? :( Toliko mnogo mašemo zastavom Ljubavi, a toliko je malo ima. Zar je toliko mnogo teško razumeti onog pored sebe, toliko teško oprostiti i pomoći mu? Gde su se denuli strpljivost i nadahnuće zbog drugog ljudskog bića? Gde je sponatnost? Gde je radost što je tu neko pored nas? Gde je osećaj stida i savesti?

Napravismo od braka operaciju poletanja na Mars, otprilike... Cigančići nam se smeju! :unbelieveble: Ko zna, možda i treba da propadnemo. confused1

εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, εργασία рече

Zar je toliko mnogo teško razumeti onog pored sebe, toliko teško oprostiti i pomoći mu?

Није тешко, ал` неће нико први да почне :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, εργασία рече

Ko zna, možda i treba da propadnemo. confused1

''Istina je da naša civilizacija propada. Propast civilizacije nagoviješta pet znakova. Ti se znakovi mogu opaziti u propasti gotovo svih civilizacija u zabilježenoj povijesti. Znakovi poprimaju različite oblike, ovisno o kulturi ljudi toga vremena te o tehnološkom napretku, no, konačan je ishod uvijek jednako razoran.

Pet znakova propasti civilizacije jesu: dramatično povećanje seksualnog promiskuiteta, političko potkopavanje i nestajanje obiteljskih vrijednosti, kulturalno razaranje obiteljske jezgre, ubijanje nevinih i radikalno povećanje nasilja izvan rata.''

Подели на овим сајтовима

"Слобода, али каква слобода?! Дисциплинована слобода."
Мислим да би свештеници требало мало више пажње да дају разјашњавању слободе у браку, јер није многима јасно.
Иначе, предавање је прва лига!

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

On 10/7/2017 at 9:44, Лапис Лазули рече

Da? Ne? Sta mislite o ovome? :)

FB_IMG_1507362057726.jpg

Neke stvari u tekstu su ok neke ne. Najgora je prva rečenica Samo je Bog za obožavanje kao što i sama reč obožavanje kaže.

druga rečenica "brings out the best" mi je ok

treća je malo tužna, tužno mi je ovo "only"

četvrta rečenica "makes you smile like no1..." je preterana i nepotrebna

peta mi je skroz ok, jedan je od pokazatelja sviđanja

šesta zvuči i jeste donekle ok ali priritet mora biti Bog, a šta to znači u vezi ne znam.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Денис рече

Neke stvari u tekstu su ok neke ne. Najgora je prva rečenica Samo je Bog za obožavanje kao što i sama reč obožavanje kaže.

druga rečenica "brings out the best" mi je ok

treća je malo tužna, tužno mi je ovo "only"

četvrta rečenica "makes you smile like no1..." je preterana i nepotrebna

peta mi je skroz ok, jedan je od pokazatelja sviđanja

šesta zvuči i jeste donekle ok ali priritet mora biti Bog, a šta to znači u vezi ne znam.

Valjda dobro kao takvo da ima prioritet :) postoji onaj termin covekougodnistvo kad npr.ne bih htela da kazem nekome da gresi da ga ne bih uvredila toboz iz ljubavi a to bi bilo za njegovo dobro. Mislim da je to jedan od nacina da Bog ima prioritet.

A volela bih cuti jos necije misljenje, ko zeli.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Денис рече

Najgora je prva rečenica Samo je Bog za obožavanje kao što i sama reč obožavanje kaže.

Па сад...постоје различите врсте обожавања. "Adore" није исто што и "worship".

:) 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Лапис Лазули рече

Valjda dobro kao takvo da ima prioritet :) postoji onaj termin covekougodnistvo kad npr.ne bih htela da kazem nekome da gresi da ga ne bih uvredila toboz iz ljubavi a to bi bilo za njegovo dobro. Mislim da je to jedan od nacina da Bog ima prioritet.

teško da mi znamo šta je za nečije dobro,

više ispada da ako se pmilmo Bogu da to što kažemo bude za dobro tog čoveka biće dobro,

ako se ne pomolimo možemo da kažemo i naizgled nešto jako pametno iz najbolje namere, ali će se izvrgnuti

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, GeniusAtWork рече

Па сад...постоје различите врсте обожавања. "Adore" није исто што и "worship".

koja je razlika?

znam da u srpskom ljudi kažu: "obožavam te" kad žele da naglase veličinu njihove ljubavi...

Подели на овим сајтовима

On Monday, November 06, 2017 at 12:54, Војвода7 рече

''Istina je da naša civilizacija propada. Propast civilizacije nagoviješta pet znakova. Ti se znakovi mogu opaziti u propasti gotovo svih civilizacija u zabilježenoj povijesti. Znakovi poprimaju različite oblike, ovisno o kulturi ljudi toga vremena te o tehnološkom napretku, no, konačan je ishod uvijek jednako razoran.

Pet znakova propasti civilizacije jesu: dramatično povećanje seksualnog promiskuiteta, političko potkopavanje i nestajanje obiteljskih vrijednosti, kulturalno razaranje obiteljske jezgre, ubijanje nevinih i radikalno povećanje nasilja izvan rata.''

Miroljubove predikcije na hrvatskom, hahaha:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...
  • Креирај ново...