Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

пре 17 часа, Марина Савковић рече

12:15 "Открићу једну тајну за лепшу половину људског рода. Ако Вас мушкарац заиста воли, он ће Вас сам позвати пред матичара, он ће Вас сам запросити, он ће Вас сам одвести и ставити све те печате. А ако мушкарац при разговору о томе почиње да гледа у плафон, почиње да наводи 1001 разлог зашто такво нешто не треба урадити, у питању је врло јасан сигнал који показује да сте Ви за њега привремена варијанта."

Ако мислиш да су то знаци праве љубави, ти си онда у великој заблуди (као и многе друге припаднице женског пола које слично мисле).

Али свакако да жена која жели праву љубав, брак и породицу, не треба да троши своје драгоцено време на мушкарца који није од поверења и коме није стало до њене среће више него до своје.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Погледај читаво предавање, а не да се хваташ за изведену реченицу.
Не могу да верујем да људи не прочитају/погледају до краја нешто, а трче као ждребад пред руду да одмах нешто опонирају, паметују, исмевају (ово обавезно). Сагледај, брате/сестро, све што неко каже, па онда седи мало и размисли, па тек онда види да ли ћеш нешто прозборити.

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Natasa. рече

Živ čovek :smeh1:

Mislio sam na lepotu duše ukrašenu hrišćanskim vrlinama.:smeh1::)))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Кратос рече

Mislio sam na lepotu duše ukrašenu hrišćanskim vrlinama.:smeh1::)))

I lepota ženskog poprsja je od Boga :sunce:, there's no shame :sunce:.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Марина Савковић рече

Не могу да верујем да људи не прочитају/погледају до краја нешто, а трче као ждребад пред руду да одмах нешто опонирају, паметују, исмевају (ово обавезно). Сагледај, брате/сестро, све што неко каже, па онда седи мало и размисли, па тек онда види да ли ћеш нешто прозборити.

У тој реченици и јесте суштинска грешка. 

Знам о чему је овде реч, али просто нису обухваћене неке врло битне чињенице, посебно да осим мушке и те како постоји и женска манипулација да би се блуд представио као уобичајено, потпуно нормално и очекивано, па чак и пожељно понашање.

Овде ћу изнети само један од многих примера: После двадесет и кусур година брака, жену која му је родила два сина, вредно радила и била увек ту када му је требало, човек тужи за развод и настоји да је "елегантно" избаци из куће без игде ичега и да је потпуно одвоји од деце ... 

Зар је он тиме што је запросио, одвео пред матичара и ставио све печате, доказао да је воли? Па наравно да није.

Не пишем ово из жеље да било коме противуречим, нити да паметујем. Ту и не треба много памети да се схвати. Нека и нисам паметан, али су ово ствари врло једноставне и очигледне за свакога ко жели да види, па и за мање паметне. Предавање разоткрива јако добро нека актуелна понашања људи.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Марина Савковић рече

Ево сада наставак тј. шта се дешава када су двоје већ ступили у брак.

Nisam odgledao do kraja ali iodmah imam primedbu. Ja nikada nebih mogao da imam intimne odnose sa osobom koju oslovljavam sa vi, i ne samo imntimne odnose nego nikada nebih mogao da joj se poverim.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Trifke рече

Nisam odgledao do kraja ali iodmah imam primedbu. Ja nikada nebih mogao da imam intimne odnose sa osobom koju oslovljavam sa vi, i ne samo imntimne odnose nego nikada nebih mogao da joj se poverim.

Мислим да је ту свештеник хтео да истакне колико је поштовање у браку важно, поред љубави, верности, искрености, и тако даље...
Персирање свакако ништа не значи, ако нема дела поштовања.

• Волим 1

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Марина Савковић рече

Ево ја сам погледала снимак пре него што сам оставила коментар. :)

Рекох да похледам о чему је реч. Можда је рекао нешто нормално, а реченица је само извучена из контекста. 

Међутим, само предавање је таквог квалитета да не заслужује ништа друго него да се насмејем и исмејем (то обавезно ;)).

А ко жели да баци пола сата на приче за малу децу, go for it. 

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Lady Godiva рече

Ево, погледај и ја први снимак до краја да видим о чему се ради.

Ово је стварно циркус... са које планете је овај свештеник?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Lady Godiva рече

Рекох да похледам о чему је реч. Можда је рекао нешто нормално, а реченица је само извучена из контекста. 

Међутим, само предавање је таквог квалитета да не заслужује ништа друго него да се насмејем и исмејем (то обавезно ;)).

А ко жели да баци пола сата на приче за малу децу, go for it. 

Al nisi sela i razmislila :smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Grizzly Adams рече

Ево, погледај и ја први снимак до краја да видим о чему се ради.

Ово је стварно циркус... са које планете је овај свештеник?

Са Марса, само што је изгледа пад био незгодан. :D

пре 16 минута, Кратос рече

Al nisi sela i razmislila :smeh1:

А покушала сам, али знаш какве смо ти ми жена. Чим чујемо реч брак одмах у глави правимо цветне аранжмане, бирамо венчанице, музику... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Lady Godiva рече

Са Марса, само што је изгледа пад био незгодан. :D

Чувени руски марсовци... :smeh1:

Једино паметно је било оно да човек не треба да се залеће. Боље је живети свој живот на миру него неопрезно ући у лошу везу.

Ово остало, Марс и Јупитер... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...