Jump to content

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Zašto ste aktivni baš na ovom forumu ? (zašto vam se svidja baš ovaj forum?)  

45 члановâ је гласало

1. 1. Zašto ste aktivni baš na ovom forumu ? (zašto vam se svidja baš ovaj forum?)

• Dobre teme
      7
    • Dobri ljudi (članovi i "uprava")
      24
    • Moderan forum
      2
    • "Kulturne" diskusije (Nema "pljuvanja")
      7
    • ostalo ...
      6

Препоручена порука

Сад кад мало размислим , појма немам како сам тачно сазнао за ову страницу (у више наврата сам тражио по интернету неке ствари у вези с вјером , а и на фејсбуку сам често виђао име овог портала , па ме заинтересовало о чему се ту , заправо ради ) . Мада сам , ево тек сад одлучио да се региструјем на форум , јер ми се чини као мјесто гдје се може пронаћи мноштво занимљивих ствари у вези с вјером . Највише ме интересује примјена вјере у овом , данашњем времену , које је и више него ушљиво и сматрам да једино се уз помоћ вјере и може некако (п)остати нормалан у новом, "врлом" свијету .

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

У чему је све значај сајта поуке.орг?   Шта ви мислите.

Представљање и приближавање Православља на прави начин ширем кругу људи, првенствено младима. Право ненаметљиво мисионарење.

Могућност стицања знања о вери, теологији, Цркви кроз веома обиман и квалетатан садржај, путем електронских књига, текстова, аудио фајлова, видео фајлова, предавања, ЖРУ Дивана, форума...

Велика слобода говора на форуму (некада и превелика) за разлику од осталих верских форума у глобалу.

Дружење са разним, најчешће позитивним, особама путем форума, чата, или чак уживо на дружењима.

Има још доста тога.

И да, за популарност разних политичких, геј, еволуционистичких, атеистичких... и осталих  тема сами смо ми чланови одговорни, да не кажем криви.

У чему је мисионарски значај? Какав медијски значај има? итд

Велики је мисионарски значај. Огледа се једним делом у ономе што сам написао изнад. На овим просторима (Бивше СФРЈ) мислим да нема тако утицајног и посећеног верског форума.

У задње време су кренуле критике од поједниних људи на рад форума. Како није оно што је био, много је већи квантитет од квалитета, свакаквим ликовима се дозвољава да "вршљају" по форуму и пишу свашта, занемарују се православне теме док друге заузимају највише простора... Ако погледамо остале форуме, поготову верске, налазимо сличну ситуацију. Некако дошло је до "глобалне форумске паузе", много тога битног је речено и прежвакано више пута. Чекају се нове генерације форумаша. :)

Питање је шта би било да је форум "строжији". Није то тешко предвидети. Довољно је да се баци поглед на остале православне (верске)  форуме и да се види каква би судбина задесила ЖРУ да крене њиховим стопама. Можда ситуација није најбоља што може бити, али је најбоља која тренутно постоји на овим просторима.

:shuntavilo:

Подели на овим сајтовима

Највећа је ствар што на форуму имамо екипу нормалних људи. У смислу - обичних, свакодневних, без неког претварања и "преподобљавања". Имам утисак да сви пишемо опуштено, онако како би диванили негде уз кафицу о свему и свачему. Најбоље мисионарење је када не мислиш о мисионарењу већ су човек са људима без предумишљаја и намера. А нико није ћорав, па може да види сам да ли је нека идеја добра или није.

Та слобода управо сведочи о вери. Ко чврсто верује нема потребу да се превише упреподобљава и гледа у патос, већ свет сусреће директно - подигнуте главе и са широким осмехом.

То је ЖРУ. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Највећа је ствар што на форуму имамо екипу нормалних људи. У смислу - обичних, свакодневних, без неког претварања и "преподобљавања". Имам утисак да сви пишемо опуштено, онако како би диванили негде уз кафицу о свему и свачему. Најбоље мисионарење је када не мислиш о мисионарењу већ су човек са људима без предумишљаја и намера. А нико није ћорав, па може да види сам да ли је нека идеја добра или није.

Та слобода управо сведочи о вери. Ко чврсто верује нема потребу да се превише упреподобљава и гледа у патос, већ свет сусреће директно - подигнуте главе и са широким осмехом.

То је ЖРУ. :)

facenew22222222 ЛАЈКЧИНА!!!!!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Јуче сам тражио на гооглу форуме о православљу, па сам нашао овај. Знате ли за још неки православни форум, волео би да се боље информишем из више извора.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Kad god bi netu pretraživao neke pravoslavne teme vezane za život uopšte gotovo uvek sam nailazio na ovaj forum koji je gotovo uvek imao odgovor na moja pitanja i to nekako detaljno objašnjen. Ti ljudi koji su tu pisali delovali su mi nekako slično meni pa reših da se pridružim i evo me. Tu sam već mislim četiri meseca, možda nepišem puno ali pomno pratim neke lepe teme i čitkaram ono što vi pišete. Hvala žurovci :) Hvala žur-u što postoji. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...