Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

У суштини разумем на шта циљаш, али чак и да све узмемо у обзир, сваку "олакшавајућу околност" и слично, и даље остаје: прељубник је прељубник, пали монах је пали монах. То је чињеница. А шта ће бити са њима након тога и да ли има спасења и за њих: то ја не знам. У сваком случају, ја лично не бих ишао тако далеко да кажем да је то хула против Духа. Бог зна...

Bog gleda na cistocu srca i nase iskreno pokajanje.  Ako je Bog oprostio ubici koji se iskreno pokajao, zasto ne bi i preljubniku.

'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.'

-Isaija 40:31

Подели на овим сајтовима

Bog gleda na cistocu srca i nase iskreno pokajanje. Ako je Bog oprostio ubici koji se iskreno pokajao, zasto ne bi i preljubniku.

Немам ништа против тога, то је Његова ствар.

Тема је: да ли бих ја опростио? Мој одговор је: ја не бих :)

Подели на овим сајтовима

Немам ништа против тога, то је Његова ствар.

Тема је: да ли бих ја опростио? Мој одговор је: ја не бих :)

razumem te, ali samim tim bi skupljao gorcinu u srcu.

'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.'

Подели на овим сајтовима

razumem te, ali samim tim bi skupljao gorcinu u srcu.

Неизбежно. Штавише, распао бих се ако би ме жена преварила и не знам како бих живео даље. Што каже Милојков: био бих распаднут као личност.

Исто је и кад бих то причинио другој страни. Зато је за мене прељуба страшан грех, смртни. Пре бих се курвао читав живот и не бих улазио у брак, него да уђем и чиним прељубе.

Подели на овим сајтовима

Неизбежно. Штавише, распао бих се ако би ме жена преварила и не знам како бих живео даље. Што каже Милојков: био бих распаднут као личност.

Исто је и кад бих то причинио другој страни. Зато је за мене прељуба страшан грех, смртни. Пре бих се курвао читав живот и не бих улазио у брак, него да уђем и чиним прељубе.

pa raspao bi se kao licnost tj. duhovno bas iz razloga ne oprastanja i bio bi da kazem, zaglavljenu tome..

uf!

Подели на овим сајтовима

pa raspao bi se kao licnost tj. duhovno bas iz razloga ne oprastanja i bio bi da kazem, zaglavljenu tome.. uf!

Врло вероватно ... па ето, молићу се добром Богу да до тога не дође и да будем добар супруг до краја.

Подели на овим сајтовима

Пре бих се курвао читав живот и не бих улазио у брак, него да уђем и чиним прељубе.

Ko se kurva pre,kurva se i u braku... 
Подели на овим сајтовима

Gadan taj ego u piz.. Elelm . mnogo tesko se oprastaju stvari koje nam povrede ego , preljuba na prvom mestu  . Neke druge stvari koje nam ego ne doticu lakse se oprastaju . Gledanje na preljubu ,kao i na sve dugo, jednostrano , bez analize uzroka nije u redu . Nista se ne desava bez razloga a ako razumemo te razloge bice nam lakse i da oprostimo .Sa druge strane moramo da razumemo i sebe i da shvatimo zasto reagujemo i osecamo na odredjen nacin u odredjenim situacijama . Ja bih oprostio  ne samo preljubu vec mnogo sta drugo , zapravo sve sem jedne stvari ali to sad nije tema ,

Подели на овим сајтовима

Мислим да мени моја жена не би опростила, а мислим да ја њој бих :)

Али то је само мишљење 

Зависи дал нам се его, што га спомену жути цар, изломио или је остао стамен. Его је немилосрдан

А Бог је невероватно милостив (цитирам једну сестру у Христу)

Има на форуму једна прича, не знам у којој теми, о човеку кога је жена напустила, отишла у Атину, баш га варала, оно распусно, а он се није одрекао ње, усрдно се молио Богу да се она врати, и она се покајала, вратила и живе као породица, наравно он је њој опростио

Често се увредим смртно и памтим и гуши ме, али онда се запитам за шта све се не молим да ми се опрости

Праштање је велика ствар, има људи који су толико благи, да је то потресно 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Neoprostivo je samo neopraštanje.

Sve drugo... Gde ima dobre volje, ima i načina.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...