Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

Nju bih savetovao da svome mužu ponudi da se odluči sa kojom

ženom (samo jednom) će živeti - sa svojom suprugom ili sa ljubavnicom.

Ok, a sta ako on obecava iz dana u dan zeni i kaze ,,ja nju ne volim,ne znam zasto sam to uradio,pocecemo ponovi ziveti zajedno,,i tako iz dana u dan,a njegova zena nema roditelje,nema nikoga.Dakle u stvari on joj je sve na svetu.

Svi tvoji snovi se mogu ostvariti ako imaš hrabrosti ustrajati na njima  0705_read
Подели на овим сајтовима

Ok, a sta ako on obecava iz dana u dan zeni i kaze ,,ja nju ne volim,ne znam zasto sam to uradio,pocecemo ponovi ziveti zajedno,,i tako iz dana u dan,a njegova zena nema roditelje,nema nikoga.Dakle u stvari on joj je sve na svetu.

Jel to nešto autobiografski? :D

Taj mužić laže i treba ga otkačiti.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Гласала сам за ДА, мада, хвала Богу, нисам била у ситуацији за такву одлуку, и вјерујем да и нећу.

Љубав и повјерење су чудне ствари које треба користити.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

Неко додате и покајање. 

А шта ако особа која је начинила прељубу дође и каже - опрости, погрешио/ла сам и кајем се искрено.

Да ли у том случају не треба опростити? Ја мислим да треба. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Izuzetno volim svoju zenu, i - kao sto su neki ovde za sebe napisali - ni ja ne bih mog`o da zamislim zivot bez svoje zene. Ali bas to i jeste razlog da bih joj (cak i ovo) svakako i bez ostatka oprostio. Da li bih bio povredjen? Itekako, smrtno povredjen. Ali bih joj oprostio. Uostalom, oprastanjem se znatno, visestruko uvecava sansa da se preljubnik/ca vrati supruzniku. Nista tako ne greje srca i ne otapa ohladnelost i zaledjenost uma kao oprastanje. Oprastanje je zivot, neoprastanje je samotrovanje, duhovno samoubistvo.

оби, свака част....најлепше што сам од тебе прочитала на форуму....браво!

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Да, да, све је то врло лепо ... мислим ово са безусловним опроштајима, топљењем срдаца и слично.

Него, јел гледао неко од вас кореански филм "Тајни зрак"? Ако нисте погледајте, тема опроштаја и амбиса који се ту јављају је много већа од простих просипања мудрости и хришћанских флоскула о љубави и топлинама. Кад се насупрот вас и вашег безусловног опроштаја нађе човек који не жели да му се опрости ... ту онда психо трипови не помажу.

Уосталом, како све више читам ову тему и размишљам о овоме, капирам да опростити или не опростити није уопште суштина проблема прељубе.

Подели на овим сајтовима

препоручујем вам да прочитате књигу Исидоре Бјелице, Роман о прељуби....врло добра анализа....

Има ли љубави после прељубе? Како преживети прељубу? Како победити у љубави.....?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Zamislite situaciju,muz i zena zive zajedno,7 godina u braku,uzeli su se nakon zavrsene srednje skole,studiraju zajedno.On je muz kakvog bi svaka zena pozelela,voli zenu,sve radi da bude srecna.I desava se sledece: Zena saznaje da on nju vara,kada ga pita u vezi toga , on jednostavno odlazi od kuce,nakon nekoliko dana dolazi zeni na kafu,pocinje da ju posecuje,svaki dan dodje kod nje a u medjuvremenu sa ljubavnicom dobija dete,i oni se i dalje vidjaju iz dana u dan.On zivi sa tom ljubavnicom i detetom,zenu posecuje svakodnevno i to traje vec dve godine.

E sada mi recite sta bi ste savetovali toj zeni?

У овом случају је она од жене постала љубавница.

Он има другу жену и дете,ту више нема о чему да се прича.

Ја знам за случај,њих двоје су се јако волели као млади,она веома лепа ,он такође ,али веома сиромашан.

Са родитељима,браћом и сестрама живело у једној соби.

Њу је мајка хтела да уда за адвоката а она ни да чује.Било је ту разних перипетија,на крају су се узели она и он,он завршио факултет,постао директор једне од наших врло великих и познатих фирми.

Добили су двоје деце.

И поред свега што је та жена учинила за њега ,њему није много сметало да секретарици направи дете.

Она га није нашустила,и даље живе веома хармонично,сви знају за дете наравно...

Подели на овим сајтовима

Gledanje na preljubu ,kao i na sve dugo, jednostrano , bez analize uzroka nije u redu . Nista se ne desava bez razloga a ako razumemo te razloge bice nam lakse i da oprostimo .Sa druge strane moramo da razumemo i sebe i da shvatimo zasto reagujemo i osecamo na odredjen nacin u odredjenim situacijama .

Upravo, a velika je duša i velik karakter, obožen, koji i bez jasnog razumevanja uzroka može oprostiti. A opraštanjem i oslobađanjem uma od jakih i strasnih emocija, čovek i misli jasnije i razumeva jasnije, i sebe i druge.

Zapravo, mislim da opraštanje i razumevanje idu zajedno i rađaju jedno drugo, uz Božiju pomoć. 

Verujem da bih mogao da oprostim, ali bih verovatno ostao na distanci.

Подели на овим сајтовима

gospod je reko da u tom slucaju covek moze da otpusti zenu,ali nije reko da i mora.preljuba se uvek desava iz nekog razloga,uglavnom covek zapostavi zenu,sad dal zbog posla ili bilo cega drugog u svakom slucaju covek je i suvise povredjen da bi priznao da je i sam pomalo kriv.ja svojoj nisam oprostio...ali nisam zato sto me je prevarila sa zenom,a to je za mene i nije prevara nego bolest.evo,meni bog opet dao.ja sam ponovo ozenjen pre sest mesecici smo dobili i drugo dete,deset god.zivimo vec sretno ( bogu hvala) dok za nju znam da i danas nema nigde nikoga..a vreme nas ne ceka...oprostiti preljubu,zavisi kome i zasto,,ali oprostiti je uvek bolje nego zameriti,,uvek....

Подели на овим сајтовима

Кад се насупрот вас и вашег безусловног опроштаја нађе човек који не жели да му се опрости ... ту онда психо трипови не помажу.

ma poštediš sebe nerviranja koliko je moguće, a ne moraš da trpiš ako nećeš, bez nekog umišljavanja i laganja samog sebe

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...