Jump to content

Размена мишљења о разним животно-психолошким темама

Препоручена порука

On 26. 12. 2013. at 17:41, Istochnik рече

Znaci da je pravi hriscanin i srbin onaj koji ne moze prihvatiti kritiku o svom narodu i nauciti nesto korisno?

Upoznao sam mnogo ljudi iz drugih naroda svuda i moram priznati da je ona u pravu kad kaze da su srbi neiskreni, bahati, licemjerni i generalizacija je u ovom slucaju ispravna.

Ne, pogrešno si razumeo. Pravi rodoljub ima razvijenu nacionalnu svest i potpuno je svestan svog nacionalnog identiteta, a samim tim, upoznat je sa svim vrlinama i manama sopstvenog naroda. I kad bi bilo puno pravih rodoljuba i njihovog delovanja, bilo bi mnogo manje mana.

I kao što ne postoji čovek koji je sav u vrlinama, tako ne postoji ni narod koji poseduje samo vrline.

Jedno je uputiti dobronamernu kritiku, a sasvim drugo popljuvati celokupan narod.

Kad Srbin pljuje po svom narodu, neprijatelj srpskog naroda se raduje i likuje. I onaj ko ne voli svoj narod je kukolj i ne razlikuje se od šovinista.

Gospodja ili gospodjica, potpuno nebitno, pripisala je jednom narodu neiskrenost, a ti si dodao bahatost, licemerje i opravdao generalizaciju.

Bar ste bili iskreni i rekli da ne vidite ništa dobro u Srbima.

Ali, Bogu hvala, nisu svi ljudi jednaki, niti posmatraju sve na istovetan način.

Подели на овим сајтовима

Poštenje , razboritost , iskrenost te istinsko opraštanje neslaganja u vezi drugih nekih tema krasi recimo mirodjiju u ovom trenutku. I naravno da mi ne pada na pamet da pišem van teme šta ne krasi nekog drugog ovde u ovom trenutku. (jer to nije tema pobogu više )

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 26. 12. 2013. at 18:24, Дани Миха рече

Ја мислим да је ту тешко издвојити једну особину... искреност, скромност, смиреност, поштење... имамо Божије заповести и то су особине које треба прави хришћанин да има а и да ми ценимо :)

Slažem se sa napisanim, jer svaka vrlina nosi sopstveni duhovni pečat.

Подели на овим сајтовима

najbolja osobina koja mi pada na pamet je otvorenost,znači kad se čovijek predstavlja pošteno onakvim kakav u suštini i jeste,onda takvog čovijeka možeš prihvatiti ili odbiti  i takav je najteže biti,moraš biti mnogo jak da bi bio takav

Подели на овим сајтовима

Dobrotu, tj. sposobnost srca da voli,saosjeca i prasta, jer takvi nadju puta i do pravicnosti i mudrosti, cak i ako nisu puno obrazovani pa ni pametni. Umnost, pamet cijenim takodje, ali samo ako je pracena takvom dobrotom i plemenitoscu.Cista srca znaju doci do istinskije mudrosti nego pametni i s mnogo knjiskog znanja.

Подели на овим сајтовима

On 26. 12. 2013. at 18:26, Orion рече

Ne, pogrešno si razumeo. Pravi rodoljub ima razvijenu nacionalnu svest i potpuno je svestan svog nacionalnog identiteta, a samim tim, upoznat je sa svim vrlinama i manama sopstvenog naroda. I kad bi bilo puno pravih rodoljuba i njihovog delovanja, bilo bi mnogo manje mana.

I kao što ne postoji čovek koji je sav u vrlinama, tako ne postoji ni narod koji poseduje samo vrline.

Jedno je uputiti dobronamernu kritiku, a sasvim drugo popljuvati celokupan narod.

Kad Srbin pljuje po svom narodu, neprijatelj srpskog naroda se raduje i likuje. I onaj ko ne voli svoj narod je kukolj i ne razlikuje se od šovinista.

Gospodja ili gospodjica, potpuno nebitno, pripisala je jednom narodu neiskrenost, a ti si dodao bahatost, licemerje i opravdao generalizaciju.

Ali, Bogu hvala, nisu svi ljudi jednaki, niti posmatraju sve na istovetan način.

Ti si mene pogresno razumeo. Nije istina da ja ne vidim nista dobro u Srbima, vidim puno toga sto je dobro ali sam u ovom slucaju naveo neke negativne osobine koje smatram da su istina. Gdje sam ja rekao da ne vidim nista dobro u Srbima? Ja pokazujem ljubav prema svom narodu tako sto pominjem neke stvari koje ne valjaju.

Подели на овим сајтовима

Kakva je greska,neverovatno! Jako volim Srbiju i srpski narod! Napisala sa SAMO ZA JEDNU OSOBINU!

On 26. 12. 2013. at 18:26, Orion рече

Подели на овим сајтовима

On 26. 12. 2013. at 17:54, мирођија рече

Не драга, ово је само искреност од мене.

Не познајеш ме, ни српски народ, а генерализујеш.

Или само немаш добро васпитање?

Мислим, мало је детињасто и размажено твоје етикетирање.

Али ово није тема.

Вратимо се на тему.

Naravno ne poznajem vas. Ali lepo znam Srbiju i srpski narod. Provela sam u Srbiji i sa Srbom najlepsi svoji dani,nista loseg nisam rekla uopste,nisam imala tu nameru. Vas zakljucak meni je mnogo cudan,izgleda da niste me razumeli kako treba,niste procitali od pocetka. Ali dobro,postujem vas u svakom slucaju. Svako ima pravo na sopstveno misljenje. 

Подели на овим сајтовима

On 26. 12. 2013. at 19:53, Иоанна рече

Naravno ne poznajem vas. Ali lepo znam Srbiju i srpski narod. Provela sam u Srbiji i sa Srbom najlepsi svoji dani,nista loseg nisam rekla uopste,nisam imala tu nameru. Vas zakljucak meni je mnogo cudan,izgleda da niste me razumeli kako treba,niste procitali od pocetka. Ali dobro,postujem vas u svakom slucaju. Svako ima pravo na sopstveno misljenje. 

Хвала што сте објаснили шта и како мислите.

Читала сам све постове од почетка, али сам вас погрешно разумела.

Иначе не волим генерализовање, посебно негативно.

Знате, има пуно српске деце која су племенита и лепо васпитана, па сам у њихово име реаговала.

Посебно и у име свог детета које је више него племенито и васпитано у православном духу, а о дисциплини да не причам.

Жао ми је што сте имали и друга искуства која сте навели за Србе.

Извињавам се у име свих који су вас увредили или учврстили у уверењу да Срби нису искрени.

Ето, ја то онако мајчински.

Драги сте нам и пишите слободно на нашем форуму.

Немамо шта да вам замеримо. :)

Подели на овим сајтовима

Drago mi je da smo nasli sporazum. Ponovicu jos put da Srbija mi je draga neverovatno i nista nemam protiv naroda uopste.Imam jaki i lepi osecaj prema Srbiji... Verovatno svaka zemlja ima svoju mentaljnu osobinu,licno meni izgleda nesto tako ili ovako,sto ne lici na to,na sto sam navikla u Rusiji.Naravno,necu ja da vicem na svu Srbiju zbog cega sam napisala o neiskrenosti. Mozda ovo samo meni tako izgleda,ko zna...?

On 26. 12. 2013. at 20:22, мирођија рече

Хвала што сте објаснили шта и како мислите.

Читала сам све постове од почетка, али сам вас погрешно разумела.

Иначе не волим генерализовање, посебно негативно.

Знате, има пуно српске деце која су племенита и лепо васпитана, па сам у њихово име реаговала.

Посебно и у име свог детета које је више него племенито и васпитано у православном духу, а о дисциплини да не причам.

Жао ми је што сте имали и друга искуства која сте навели за Србе.

Извињавам се у име свих који су вас увредили или учврстили у уверењу да Срби нису искрени.

Ето, ја то онако мајчински.

Драги сте нам и пишите слободно на нашем форуму.

Немамо шта да вам замеримо. :)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Usamljenosti, tj. nepostojanja suštinski bitnog odnosa, i besmislenosti, uskraćenosti za svrhovitu aktivnost. Takođe i smrti u očajnom stanju.

Подели на овим сајтовима

Имам јаке болове у једном делу тела,био сам код лекара,кажу да је све у реду али бол не престаје и све је јачи,неподношљив.
Бојим се тог бола који никако да нестане а помишљам на најгоре.

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...