Jump to content

Како ми православни видимо сами себе? Какви смо ?

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Гости
Guest ага пије млеко

Пошто смо пршле недеље покренули тему "Како неправославни виде нас православне" хајде сада да направимо једну интро(ин)спекцију нас самих и да наведемо како то ми сами себе видимо. Које су нам врлине а које мане... 0203_cool

Шта ви мислите ?

klapklap

Подели на овим сајтовима

• Одговори 35
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ево ја сам у овом периоду под утиском да ми православни имамо проблем што друге, који су ''ван'' цркве, видимо као горе од нас...то ме страшно оптерећује, вероватно што је то првенствено мој лични проблем...и онда кренем да се шалим са сопственом побожношћу, што не знам да ли је баш добро и да ли има граница...

П.С. а можда сам ову тему само искористила да кажем то што ме мучи... :drugarstvo:

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

??? ?? ??? ? ???? ??????? ??? ??????? ?? ?? ??????????? ????? ??????? ??? ?????, ???? ?? ''???'' ?????, ?????? ??? ???? ?? ???...?? ?? ??????? ??????????, ????????? ??? ?? ?? ??????????? ??? ????? ???????...? ???? ?????? ?? ?? ????? ?? ?????????? ??????????, ??? ?? ???? ?? ?? ?? ??? ????? ? ?? ?? ??? ???????...

?.?. ? ????? ??? ??? ???? ???? ??????????? ?? ????? ?? ??? ?? ????... :drugarstvo:

?? ????? ??? ?? ?????? ???? ???????? ???????? ??????????, ??? ???? ???? ?? ??????????, ??????????? ????????? ? ????? ?? ???? ????, ??? ??? ? ?????. ????? ???? ?? ? ?? ???????, ???? ????? ??????? ???????, ? ????? ??????????? ???? ???????.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

??? ?? ??? ? ???? ??????? ??? ??????? ?? ?? ??????????? ????? ??????? ??? ?????, ???? ?? ''???'' ?????, ?????? ??? ???? ?? ???...?? ?? ??????? ??????????, ????????? ??? ?? ?? ??????????? ??? ????? ???????...? ???? ?????? ?? ?? ????? ?? ?????????? ??????????, ??? ?? ???? ?? ?? ?? ??? ????? ? ?? ?? ??? ???????...

?.?. ? ????? ??? ??? ???? ???? ??????????? ?? ????? ?? ??? ?? ????... 1405_love

?? ????? ??? ?? ?????? ???? ???????? ???????? ??????????, ??? ???? ???? ?? ??????????, ??????????? ????????? ? ????? ?? ???? ????, ??? ??? ? ?????. ????? ???? ?? ? ?? ???????, ???? ????? ??????? ???????, ? ????? ??????????? ???? ???????.

??? ?? ?? ?? ???????, ??? ?? ??? ??????????...

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Радујем се сваком ко је несавршен, ко гријеши, а ипак вјерује, труди се да се поправи, призна када гријеши, и због тога донекле више волим сваку комуникацију са вјерним, него са безбожником, а требало би да подједнако волим и једне и друге.И лоше се осјећам због тога.Понекад из приватних разлога, који су врло болни, не посматрам припаднике других вјера као оне из моје вјере.И никако да то превазиђем, а жао ми, то је само знак да сам умногоме гора од неких невјерних (они мене можда не гледају таквим очима), немам оправдања.Али уз Божију помоћ ја вјерујем и надам се да ћу то промијенити.

• Свиђа ми се 1

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

da dodam: imam brzu, otrovnu, dugu jezicinu, sklona sam stereotipima, ne umem da se naljutim ali zna da mi padne roletna a onda bolje bezi, ne gledam jel si veci, jaci, musko, zensko... mnogo sam gadna baba  0104_cheesy

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Данас када је било пливање за часни крст овде код нас у Бања Луци на мосту се окупио велики број "вјерника" да "увеличају" догађај а на средини је био владика Јефрем са свештенством око њега. Једна групица "вјерника" се гурала (били су неколико метара од мене) да дођу што ближе до владике и на крају су некако у томе и успјели. После неколико тренутака владика почиње да благосиља све како иде и требује када се у том тренутку ова групица распричала и то каквим ријечником, један довикује другом који се налази на другом крају моста "Ено Јанка, еееј Јанко па гдје си ти је.... `љеб, ајд овамо" и све неке овако "сочне" псовке а владика то све чује(вјероватно јер је био јако близу) и наставља са службом. У једном тренутку међу тим псовкама се нашао и Бог али они ништа ма чак ни да се зацрвене.  joooj

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Bas juce sam na you tube odgledala intervju sa monahinjom Tavitom u kome je ponovila reci mati igumanije da zivot monaha lici na Bambija na ledu.Taman se podignes,postignes neki duhovni nivo,mozda pocnes da se sepuris,pa onda padnes.Onda se opet podignes i tako do kraja.Mislim da to moze da se odnosi i na svet.Bar ja sebe u prilicnoj meri prepoznajem u tim recima,i zato se trudim da se ne sepurim,da redje padam i brze ustajem.Nekad je to lakse postici,nekad teze,ali Bog zna da se stvarno trudim.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

da dodam: imam brzu, otrovnu, dugu jezicinu, sklona sam stereotipima, ne umem da se naljutim ali zna da mi padne roletna a onda bolje bezi, ne gledam jel si veci, jaci, musko, zensko... mnogo sam gadna baba  0104_cheesy

? ?????? ?????? ??????  0409_feel 0409_feel

???? ?????? ?? ???????  dada

Подели на овим сајтовима

znam nego se ponekad pitam sta ce biti kad naletim na nekog ko ima isti momenat sa roletnom kao ja...

mozda ce da mi bude :)

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...