Jump to content

Живот и поуке старца Тадеја

Оцени ову тему

Препоручена порука

Samo ako ti je problematika Kosova znacajnija od fenomena tipa nuklearna zima i tako neke trice i kucine.

Искрено не верујем у нуклеарну зиму.

А пропаст не мора бити апокалипса, може просто бити економска.

Путин је недавно био на састанку БРИКС-а у Јужноафричкој дежели, формирају развојну банку брикса од које се већ у најави ММФ млого утрто... наравно да амери неће остати скрштених руку, но питање је да ли ће и успети нешто да ураде противу тога.

Свет се поново поларизује и то је добро. Јер управо захваљујући некадашњем СССР постојала је социјална правда и у земљама запада, од како је срушен СССР либерални капитализам је баталио социјалистичку причу па ни сами радници са запада нису више хепи, а камоли ми овде.

Наравно они су хепији него ми. Но сад се ствари полако али сигурно мењају.

Америма остаје или свима да објаве рат или да мењају нешто у својој политици и рецимо врате се на стара начела демократије и слободе ( пре свега у својој кући) .

У супротном не мора да значи али може да бидне да се саплету јер ипак није цео свет баш мали залогај.

Подели на овим сајтовима

Искрено не верујем у нуклеарну зиму.

А пропаст не мора бити апокалипса, може просто бити економска.

Jedna ekonomska propast, u proslom veku, je vec izazvala svetski rat. Da sad nisu intervenisali da spasavaju banke definitivno bi nam sledovala ta neverovatna nuklearna zima i cao djaci vidimo se u eshatonu. Ako ima istine u tome da smo robovi Amerike onda je to istina u civilizacijskom smislu, ako oni puknu pukli smo i mi.

To je ona fora kad su oni sto su slavili 11.09.2001. par dana nakon toga krenuli sa "Uuu vidi kaki je ovaj Djindjic izdajnik. Dize cene goriva jer mu krivo sto propada Amerika.". :)

Подели на овим сајтовима

Путин је недавно био на састанку БРИКС-а у Јужноафричкој дежели, формирају развојну банку брикса од које се већ у најави ММФ млого утрто... наравно да амери неће остати скрштених руку, но питање је да ли ће и успети нешто да ураде противу тога.

Свет се поново поларизује и то је добро. Јер управо захваљујући некадашњем СССР постојала је социјална правда и у земљама запада, од како је срушен СССР либерални капитализам је баталио социјалистичку причу па ни сами радници са запада нису више хепи, а камоли ми овде.

Наравно они су хепији него ми. Но сад се ствари полако али сигурно мењају.

Америма остаје или свима да објаве рат или да мењају нешто у својој политици и рецимо врате се на стара начела демократије и слободе ( пре свега у својој кући) .

У супротном не мора да значи али може да бидне да се саплету јер ипак није цео свет баш мали залогај.

Upravo obratno. Neolibertarijanska price je trajala od 79. do pada zida sa Tacher-Regan reovucijom. Nakon pada zida oni(USA) su sve vise napustali libertarijanske principei okretali se socijalnom kocenptu tezici da imitiraju Svedjani ili sta vec. Ali dobro da ne trolujemo. Nije moja poenta da nema bolje od Amerike niti da su oni nepobedivi, niko nije, ali smo mi zakovani za njih svidelo se to nama ili ne. 

Подели на овим сајтовима

Upravo obratno. Neolibertarijanska price je trajala od 79. do pada zida sa Tacher-Regan reovucijom. Nakon pada zida oni(USA) su sve vise napustali libertarijanske principei okretali se socijalnom kocenptu tezici da imitiraju Svedjani ili sta vec. Ali dobro da ne trolujemo. Nije moja poenta da nema bolje od Amerike niti da su oni nepobedivi, niko nije, ali smo mi zakovani za njih svidelo se to nama ili ne. 

То јесте, али кад си закован за некога ко те константно урнише па макар и да ти је родитељ, боље је да он пропадне па да ти сине слобода макар и у беди, него да му будеш роб вазда. То ти је сербска философија.

Дакле, нас само апокалипса може спасити!

Живела апокалипса !

Доле Америка !

Јенки гоу хоум !

Россия воскресе апокалипсис приносить !

Живела Русија и парусија !

Подели на овим сајтовима

ikona jeste slika .)

Да, али слика не мора бити икона, и у овом случају није.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Лепо сам ја говорио треба екранизовати иконостас, али сви кажу како екран може да мироточи. Па ево како може стакло што не би и екран.

Подели на овим сајтовима

ja imam ikone,koje su samo fotografije nalepljene na drvo,od oca tzadeja i oca justina :)

Подели на овим сајтовима

ja imam ikone,koje su samo fotografije nalepljene na drvo,od oca tzadeja i oca justina

Фотографија није икона. Икона - иконизује, реалност Царства Божијег. 

Подели на овим сајтовима

ja imam ikone,koje su samo fotografije nalepljene na drvo,od oca tzadeja i oca justina :)

То су освештане фотографије (ако су освештане), а не иконе.

Није ми ни на крај памети да оспоравам догађај који разматрамо. Само сам хтео да будемо терминолошки прецизни, с обзиром да савремени православни теолози толико инсистирају на разлици између слике и иконе (која - хахаха - у старогрчком није постојала; ту сам се гањао са професорима и асистентима кад смо анализирали Дамаскина, али узалуд).

Ако кажемо да је слика, а не икона, тиме уопште нећемо умањити њено достојанство. Људи се исцељивали од знојавих апостолских марамица, па што не би и отац Тадеј проплакао кроз своју слику или фотографију.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Фотографија није икона. Икона - иконизује, реалност Царства Божијег. 

Јесте причао ми један чоек који је има нека виђенија да кад га је нешто згрувало видео је људе као на иконама.

Подели на овим сајтовима

Сад сте ме довели у недоумицу. Зато што ја никада не дозволим, да лик мога Свеца заштитника, зову сликом.

а фотографијом, недај Боже, починјем већ гадно да гледам...

сад ми више није ништа јасно.

Зар Икона не представлја, достојанство и светост, без обзира каквом техником је урађена, дал фотоапаратом,

дал, темпером, или класично... и наравно да је освештана...

Сликом се може назвати моја фаца, ал никако свети лик Свеца.

Ја тако осејећам, волила би да мало аргументујете, ваше тврдње.

Исто се догађа, кад пресвету Богородицу, назову Маријом... еј.. марија може бити, домаћица, кућаница, докторциа,

али једна је Пресвета Богородица..

Мислим да су термини које употребљавамо јако важни, да није то само тек, тако.

Па како ћемо дечицу научити, ако је све свеједно'?

За њих смо одговорни пред Богом, више него за себе.

Подели на овим сајтовима

Otac Tadej je kazao da ce Amerika da pukne ekonomski zbog ratova koje vodi. Prema recima drugih staraca ukljucujuci i oca Tadeja  Rusii Kinezi ce da poraze Ameriku i Englesku, sto najverovatnije znaci da ce Bog da se mesa natprirodno tako da nema zime.

Uf uf uf

http://www.nspm.rs/hronika/vladimir-putin-moskva-podrzava-misiju-nato-u-avganistanu.html?alphabet=l

http://www.vesti.rs/Vladimir-Putin/Putin-zali-zbog-povlacenja-NATO-a-iz-Avganistana.html

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...