Александар Милојков Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 ?????????? ?? ?? ????? ?? ???????? ?? ?? ?? ???? ?????? ? ??? ???? ??? ? ???? ??? ?????? ?? ?? ?? ???? ????????????? ??????? ?? ?? ?????? ??????? ??? ?????? ???. ???? ?? ??????? ?? ??? ????? ???? ?????? ?? ?? ???? ??????, ??? ?????? ? ???? ? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 Не,не,мислио сам да ли постоји сагласност код Отаца по том питању.Углавном,став Цркве не постоји? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 Зашто би морала да постоји икаква сагласност код отаца и у Цркви око тог питања? Колико знам, то питање никада није ни расправљано. Оно што такође знам, Јуда се у литератури, када неко од отаца прича о њему, обично назива "син погибли" или слично. Мислим да ово даје неку смерницу твом питању. Опет, коначан суд за сваког човека, па и за Јуду, даје Бог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 Мене конкретно буни ово: Јуда се убио прије васкрсења,макар тако можемо да закључимо по јеванђељима а знамо да је васкрсењем испражњен ад а Христос каже тешко оном ко изда Сина човјечијег,боље да се није родио. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 Брате Александре ја сам ти једно питање већ поставио овде : https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1978.msg92203.html#msg92203 "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 ???? ????????? ???? ???: ???? ?? ???? ????? ?????????,????? ???? ?????? ?? ????????? ?? ??????????? ? ????? ?? ?? ?????????? ????????? ?? ? ??????? ???? ????? ???? ?? ???? ???? ??????????,???? ?? ?? ???? ?????. ?? "???????? ???" ????? ???????? ??? ??????? ??????? ???? ?????????? ??? ??????. ?? ??? ?????? ?? ?? ?? ??????? ??? ????? ??????? ??????? ?????? ?? ?? ?? ??? ? ????? ???????? ????? ????? ???????. ??, ?? ?? ????? ?? ????? ?????? ???? ?? ???? ????????. ??????? ?????? ???? ????????? ???????, ?? ?? ?????????. "??? ???? ?? ?????? ?????? ?????", ???? ??????. ????? ? ?????????? ? ???, ?? ??????. ???????, ??????? ??? ?? ????????? ?? ?? ?????????. ?? ? ??????????? ????: "??? ????? ??????? ?? ?????..." ?????, ???????? ??????????, ???????? ? ????????? ????? ???? ????? ? ????? ?? ?????? ?????. ??, ?? ?? ????????? ???? ???????. ???? ?? ?????? ????????? ??? ???? ??? ???? ? ????? ????????? ?????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 Како су се онда Илија и Мојсије јавили на Тавору у светлости ако бејаху још увек у аду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 ???? ?? ?? ???? ????? ? ??????? ?????? ?? ?????? ? ????????? ??? ?????? ??? ???? ? ???. ???? ???? ?????????? ?? ?? ????? ? ???? ???? ???? ? ??? ??? ?? ?????? ???? ???? ?????? ???? ??????? ??? ?? ??? ??? ??? ?? ????? ??????? ?? ?????? ???? ??????? ?? ????. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 ????? ?????????? ?? ??? ?? ????? ?????? ??? ???????? ???? : https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1978.msg92203.html#msg92203 ?? ?????? ??? ????? ?? ?? ?????? ????????? ?????? ? ?? ????????? ??????. "????????" ????????? ? ???????? ??????? ? ???????? ????? ?? ??????? ????????, ??????? ???????? ????? ??? ??? ????? ? ???????? ?? ?????? ?????? ???????? ? ????????. ???????? ????, ??????? ?????? ? ???????? ? ??? ????????? ?? ????????? ???????? ??, ???????? ??????, ????????. (?????? ????? ?? ?????? ??????? ???? ??? ????? ? ?????? ?????). ?? ???? ?????? ??? ? ???? ???????? ??????????? ??? ????????????? ????? ?????????? ??????? (???????/???????????). ?? ???? ?? ??? "???? ????? ?? ????????" (? ????????? ??????, ??? ?????), ? ?? ?? "???? ????? ?????". ??????????? ????? ????? ??? ???????????? ????????? ?? ????? ? ??????????? ???????????. ?????, ?????, ?? ??????? ?????????. ???????, ????? ?? ???????? ?? ????????????? ???????? ??? ?? ?? ??? ???????????? ?? ???? ????? ???????????. ??? ?? ????? ???????? ? ??????? ??????????? ?????????. ????, ?? ????? ??????, ????? ?????? ?????? ? ? ??????????? ???? ?? ????? ?????? ??????. ?? ?? ???? ???? ????? ?? ???????. ?????? ?? ? ??? ???????? ????? ???? ??????? ??? ????. ??????? ?? ? ??????? ????? ??????? ?? ?? ??? ???? ???????? ????? ?? ????? ???? ?? ????????? ???? ????????. ??? ? ????? ????? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 ???? ?? ?? ???? ????? ? ??????? ?????? ?? ?????? ? ????????? ??? ?????? ??? ???? ? ???. ????, ???? ????? ?????????? ??? ?????????: ??????? ? ????????, ???? ??????????? ? ?????? ???????????. ????????: ?? ???? ?? ??????? "???" ? "?????", ??? ????? "????". ????? ?? ????? ?? ?????? ???????? ???????, ???? ?? ?????????? ??????? ????? ?????, ?? ??? ? ? ??? ?? ????????? ?????????, ??? ????????, ?????????, ???????????? ? ?????????. ?????????? ???????, ?? ????? ????????, ??????. ????? ?? ????? ????? ???????????? ??? ???????? ????? ???? ???????????. ???, ????, ? ??????, ?? ??? ??????? ?????????? ??????. ???? ?? ??? ????? ????????, ??? ?? ? ??????????? ????? ????? ??????. ???? ?? ?? ?????????? ?????, ? ???? ?? ??????? ?????????? ????. ???? ?? ?????? ??????, ? ???? ?? ?????? ????????. ??, ??? ??? ?? ???? ?????? - ?? ??? ???????? (??????????????) ??????, ? ????????? ????????? ???? ???? ????? ????????????, ??? ?? ??? ??????? ?????? ?? ?????? ???????. ????? ?? ?????? ?? ?? ?? ?????????, ? ??????? ???????? (??????) ?????? ? ????? ??? ??, ?????????? ???????, ??? ???? ?????: ??????? ?????? ???????. ?? ?? ????? ??? ?????? ?????? ????? ?? ???????? ????? ? ????? ?? ??? ??? ????? ???? ???? ??? ? ?????? ??????? ?????????. ?????? ?? ??? "??? ??? ?? ????, ??? ?? ?? ? ? ???? ???????? ?? ???", ? ??? ???? ??????? ???????? ????? ???? ?? ????. ?????????? ????? ? ?????, ?? ?? ??? ?? ?? ?????? ?????????? ? ?????????. ???? ?? ????? ?????? ?????????? ???? ????: "???? ??? ???? ?? ????? ?? ??? ?? ???? ????, ?????? ????????; ?????????? ?? ??? ??? ?? ?? ????? ???????." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 Да ли то значи да кад се ми молимо светима наша молитва се преноси у есхатон и одатле из будућности добијамо услишење. Јасно ми је да је Бог ванвремен али ми је сумљиво да ћемо ми икад па и у вечности бити потпуно ванвремени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 ?? ?? ?? ????? ?? ??? ?? ?? ?????? ??????? ???? ??????? ?? ??????? ? ??????? ? ?????? ?? ?????????? ???????? ????????. ????? ?? ?? ?? ?? ??? ????????? ??? ?? ?? ??????? ?? ???? ?? ???? ?? ? ? ???????? ???? ??????? ??????????. ?????? ???? ????? ??????? ?? ??? ? ??????? ??????. ????? ? ???????? ????????. ?? ??????, ??????? ????? ?????, ????? ????????? ??? ?? ??? ????? ? ????. ??????? ? ????? ???? ???? ?? ??????????? ??????? ????????? ? ?????????. ?? ??????? ???? ?? ???????? ??? ????? "????". ??????? ?? ??? ??????????? ???? ??????? ???? ????? ???????, ????????? ? ????. ??????? ? ????????, ? ??????? ???? ?? ??????? ?? ?????????, ?????????? ? ??????????, ????? ?????? ????????? ??????? ?? ?????. ????? ?? ?????????? ???? ????????, ? ?? ????? (???. ???? ? ????, ? ???????, ???? ?????? ?? ????? ?????? ??????? ????; ????? ??????????? ?? ?????? ? ????????? ?? ???). ?? ????? ??????, ??????? ?? ????? ?? ??????? ???? ?? ??????????. ??, ????????, ?? ????? ?????????. ?? ?? ?????? ?????? ? ??????? ??????????? ? ????????? ? ???????????. ???? ?? ????? ????????? ?? ????? ???? ??????? ???? ?? ?????? ??????????? ? ???????, ?? ??????????? ?? ?????? ?? ????????? ??? ???????, ?? ?? ?????? ?? ????????. ?? ?? ???? ?????? ??? ???? ?? ???????? ???? ????? ????? ?????? ? ?????????? ????. ?? ?? ???? ????? ?? ???? ????? ? ????????? ??????? ? ????? ???? ?? ??????? ??? ???? ? ???? ???????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 Јасно али како може постојати напредовње ако време не тече, таква вечност би подразумевала да ми можемо својим бићем обухватити тај бескрај напредовања, тј. да смо савршени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 Не знам колко сам био јасан. Ајде овако, замислимо да сваким даном помало напредујемо, и тако у бесконачност, том напредовању нема краја, али ми немамо субјективни осећај вечности. Али ако би имали субјективни осећај вечности тј. ако времена не би било, онда би ми имали и субјективни осећај тог бесконачног напретка. То значи да би у тренутку кушали савршенство а то значи да појам напредовања ту нема смисла, јер ми већ кушамо бескрај. Ваљда сам мало разумљиви био. Само да се зна ја не тврдим ништа него само износим размишљања да би касније добио потпунији одговор. Хвала Александре унапред Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 Време не "тече" у смислу да бивствовање дели на прошло и будуће, нити "тече" са циљем да "истече" и донесе крај. Нема краја у бескрају. Наша савршеност не значи да можемо у Богопознању да обухватимо Бога, да Га исцрпимо у Богопознању потпуно. Савршенство значи изабрати однос са Богом, одговорити на Божији призив, стећи Духа Светога. Анђели јесу савршени, али и даље напредују у љубави и Богопознању. Бог је неисцрпна наслада, немогуће Га је потрошити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука