Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Август 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 13, 2009 Brate Aleksandre imali nekih poseldica po krstenog ukoliko kum koji je svedocio na krstenju deteta postane musliman ili daleko bilo sektas !? da li mu svedok krstenja (koje jedno i jedino ) i dalje ostaje kum ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 13, 2009 Пријави Подели Написано Август 13, 2009 Нема последица. Свако ће своје грехе испаштати. За ово друго не знам одговор, само знам да кум да би био кум мора бити крштен човек - дакле, хришћанин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Август 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 13, 2009 da normalno da nemoze da ucestvuje kao kum u Svetoj tajni krstenja ako nije krsten ali da li nam i dalje ta osoba ostaje kum ako neko vreme nakon krstenja kum promeni veru /? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Август 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 13, 2009 ? ?? ?? ??? ??????? ???? ??? ?? ??, ???? ?? ???? ??? :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Stefan Valjevo Написано Август 23, 2009 Пријави Подели Написано Август 23, 2009 помаже Бог.Ја сам нов на овом форуму који ми се веома допада те бих волео да узмем учешћа...имам пар питања: Како је дошло до тога да на првом васељенском сабору у Никеји буду изабрана баш та јеванђеља?-( ово питање ми је поставио један друг,нисам знао да му кажем)...И ако можете да ми објасните зашто нема религиозност без свете цркве односно зашто је немогућа тзв.приватна религиозност? Унапред захвалан 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 23, 2009 Пријави Подели Написано Август 23, 2009 ?????? ???.?? ??? ??? ?? ???? ?????? ???? ?? ?? ????? ?????? ?? ??? ????? ?? ????? ??????...???? ??? ??????: ???? ?? ????? ?? ???? ?? ?? ????? ??????????? ?????? ? ?????? ???? ???????? ??? ?? ??????????-( ??? ?????? ?? ?? ???????? ????? ????,????? ???? ?? ?? ?????)...? ??? ?????? ?? ?? ????????? ????? ???? ???????????? ??? ????? ????? ??????? ????? ?? ???????? ???.???????? ????????????? ??????? ???????? 0104_cheesy ????????? ?????? ???????????? ?????, ???? ???? ?????? ????? ????????? ?????? ?????????, ??? ?? ?????? ???? ?? ?????? ??? ?? ???????? ????. ??? ???????? ???????? ??? ??????? ?????? ?? 39. ????????? ????????? ????????? ???????, ?? 367. ??????. ? ???? ????????? ??? ???????? ????? ?? ?????? 27 ????? ????? ??????: 4 ?????????, ???? ??????????, 7 ???????? ?????????, 14 ????????? ???????? ????? ? ?????????. ?????, ????? ????????? ?? ????? ????????? ??? "?????" ?? ???? ?????? ????? ????? ??????. ???????, ???? ??? ??? ????? ????? ?????????? ???? 27 ????? ??? ?????????. ??????? ?? ???? ??????? ??? ????? ????????? (? ?? ?? ??????). ?????? ??????????? ???????? ????? ????? ????????? ?????? ???? ??????? ?????????, ??? ?? ???? ??????? ?? ????????. ? ???????????? ?????? ?????????? ?? ????-????? ?????????? ????? (692. ??????) - ? ???: ??????? ?? ????????? ??? ??????: ????? ?? ?????????? ? ????? ??? ????.. ??? ?? ??????? ???? ??????? ??? ????? ? ???? ???????????? ????? ?????????. ???? ?? ????? ?????????? ???? ?? ?? ????? ?????????? ????????? ???????, ? ????? ?? ?????? ??? ??????: 1. ??????? ?? ???????? ??? ??????? ??????????? ??????? 2. ???????????? ???????? ? ????? ?????? ?? ????? ????? ???????????? ??? ?????, ??????? ??? ????????? ????? ??????. ?? ????? ?????? ???????????? ?? ????????? ???? ???????? ?? ???????????? ?????? ? ??????? (??????, ???? ??? ?????? ??? ?? ???? ??????? ?? ?? ??????? ?? ???? ??????): Znacaj liturgijskog sabranja-Aleksandar Milojkov ??????? ?? ??? ????? ?? ??????? ???? ??? ??????, ? ??????? ?? ???????? ??? ????? - ????? ?? ???? ??????, ????? ?? ?? ?????. ?? ????? ?? ??????? ?????? ??? ?? ???? ????. ?? ??????? "???????????? ???????????". ??? ????? ?? ?????????, ??? ?? ??? ????? "???? ????" ??? "?????? ??????". ??? ? ?????? ????? ?????? ???? ???? ?????? ? ???????? ?? ???? ??????: ??????????? ?????? ??????? ?? ?? ?? ?????? ??????? ?? ???? ?????? ??????? ? ??????? ????????? ????? ??? ???? ?? ???? ????? ? ???? ?? ????? ???? ?? ?? ????? ?????? ?????? ??????, ? ?? ?? ???? ??????? ?? ???????? ???? ??????? ? ?????? ?????? ???????? ? ???????? ???????????, ??? ?????? ? ????????? ?????. ????? ?? ?? ??????? ?????? ?? ???? ???? ???????? ? ?????????, ???? ?? ????? ?? ????????? ?? ????? ????? ???????. ? ??? ????? ? ???????? ?? ???????????? ??????????? ?? ???? ?? ?? ???????? ? ???????? ???????, ??? ?? ????????? ? ???? ?????? ?????????. ???????? ?? ???? ???????? ?? ??? ??????? ??????; ? ????????? ?????????? ???????? ? ??????? ??????? ? ????? ?????? ?????, ?? ????? ??????? ???? ?????, ? ?? ?? ??? ???? ????? ????? ??? ???????? ??????? ?? ????. ??? ?????? ????????? ???????? ??? ?? ????? ????? ? ???????, ????? ?? ????: ?? ?? ?????? ?????, ?? ?? ????? ????? ?????? ? ????? ???????, ??? ?? ???????? ????? ??? ? ????????, ??? ???? ??????????? ? ????????, ??? ????? ?? ????????? ?????? ????, ?? ?? ????? ??? ????????? ?????? ? ????? ? ??? ?????? ????????? ?????? ??????????? ?????????. ?? ???? ?????? ??? ??????? ???? ?? ?? ????? ?????????, ??? ? ?????????? ???? ?? ?????????? ????? ????? ?????, ?? ????, ?? ??? ?????? ?? ???? ???? ?????, ???? ?? ? ?? ?????????? ??????? ??? ? ??????????? ??? ?????? ? ???????, ??? ???? ????? ???? - ???? ?????? ? ???? ?????? "????? ?? ?????????". ???? ??? ????? ??? ?????? ???? ?? ???????? ??? ?????????? ????. ?????? ?? ?????? ?? ?? ??????? ?? ???? ???????? ?????????, ??? ?? ???? ?????????? ???, ???? ???? ???????? ? ?????, ??? ??? ??????????? ??? ???????? ? ????: ???? ???? ??????. ? ?????? ????????? ????????? ?? ???? ???? ????????? ???? ?? ?????? ???????? ????? ???? ?? ?????? ???????? ???? ??? ???????? ??? ?? ??????? ??? ????? ???? ???? ???? ???????, ?? ?? ???? ???? ???? ?? ?????? ??????? ????? ????. ??????? ?? - ????? ???????? ?????? ???? ????? ??????? ????; ??? ?????? ???????? ?? ?? ?? ?? ??? ??? ?????? ??? ??? ? ??? ?????????. ????????? ?????????? ???????? ??????? ?? ? ???? ??? ??? ????? ???? ??????, ????? ????? ???????? ??????????, ??? ?? ????? ?????? ????, ??? ????? ?????? ??????. ???? ?? ??????????? ??????????? ??? "???????", ???? ?? ??????????? ??? ????? ??????? ????? ?? ?????????. ?? ?????????? ??, ??? ?? ? ?? ????. ??? ???? ??????? ?????????? ????, ??? ??????? ? ?????? ??????? ???????, ??? ???? ???????? ? ?????, ??? ???? ????????. ??? ????? ?????????? ???? ??????? ? ??????? ???? ???????, ????? ????????? ? ??????? - ???? ???? ??????? ??????, ????? ? ????? ? ????????????, ????????? ?????, ??? ? ??? ???? ????? ????, ???? ??????? ?????? ???????? ?????????, ???? ???????? ? ???????, ???? ?????? ? ???????? ?????, ??? ?????? ? ??????????? ???????????????? - ???????? ?? ?? ???? ??????????? ??? ???????? ????? ???? ?????. ?? ????? ??? ?????? ???????? ?????; ??? ????? ???????? ?????? ???? ?? ???? ?????. ??????? - ?? ?????? ??? ??????, ? ????????? ????? ?? ????? ?? ?? ???? ????? ??? ?? ????? ???????? ? ???????? ????????? ????????????. ??????? ? ? ???? ????? ?????????? ??? ?????? ?? - ???????; ??? ?? ????????? ???? ???? ???????? - ???? ? ???????? ?????????. ???????? ?? ???? ?????. ????? ?? ???? ?????, ???????? ?????????, ???? ???????? ?????? ?? ??????? ?????, ???? ?? ???????? ????????? ? ???? ?? ????????? ?????????? (? ????? ??????????? ?? ??????????? ? ??????????? ???? ???????? ?? ? ?? ???????????? ????? ? ???? ?? ?? ???? ??? ? ????????). ????? ????? ????? ?? ????? ?????? ??????????? ????? ?????? ?????????. ????? ?? ????????? ?? ??????? ????????? ????. ??????, ????????? ??? ??? ??? ????? ????????, ??????? ?? ??? ?? ?? ??? ??????? ?? ???? ????? ?????????? ?????, ??? ? ????. ? ????????? ?? ???? ????? ???? ??????, ????? ???????? ??????; ? ????????? ?? ??????? ??? ? ?????, ?????????, ?????????????? ?????????. ?? ??? ?? ??????? - ???: ????? ? ??????? ????????, ??????? ? ?????????? ????. ??? ????????? ? ???????? ??????? ?? ????????. ???, ???? ?????? ? ??????? ???? ???? ????? ????, ????? ??? ???????? ??????? ???? ?????????? ?????? ??? ? ?????? ???????. ????? ???? - ???? ????? ?? ?????????? ???? ? ??????, ??? ?? ????? ????? ???? ? ?????? ????????? ????? ?? ??????. ????? ???? ?? ???? ?? ?? ?????? ??????? ?? ????? ????? ????, ????? ?? ?? ????????, ???? ????????? ???????? ????????? ???????, ????????? ?? ?? ?? ??? ?????? ?????? ?????? ??????. ?? ??????? ?? ????????? ??????? ??????, ???? ?????? ? ?????? ?????, ??????? ? ???????? ?? ? ???????? ? ?????? ?? ?? ????????. ???? ???? ????? ????? ?????? ? ???????? ???? ???????, ???? ?????? ? ?????, ????? ???? ?? ??????? ????? ???????? ????????????? - ?? ? ???????? ??????? ??? ?? ?????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 23, 2009 Пријави Подели Написано Август 23, 2009 da normalno da nemoze da ucestvuje kao kum u Svetoj tajni krstenja ako nije krsten ali da li nam i dalje ta osoba ostaje kum ako neko vreme nakon krstenja kum promeni veru /? ??????? ?? ?? ?? ????????? ? ?????? ???????? ?????? ?? ???? ????? ?? ??? ??????. ???? ?? ???? ???. ??? ?? ?? ???????, ???? ???? ?????????. ??? ?? ???? ?? ???????, ???? ?????. ??? ?? ?? ????? ?? ???????, ???? ?? ???? ??? ??????????. ????? ?? ?????? ????, ????? ? ?? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 23, 2009 Пријави Подели Написано Август 23, 2009 ????? ??????????, ?o???? ?? ????? ???? ???????? ? ????????? ? ????????? ? ???????????? ???????????. ?????? ?? ??????, ?? ?? ?? ???????? ( ?????? ? ??????? ), ?? ???? ????? ????? ???????? ??? ???? ?????????, ???????, ?? ?? ??????????? ????????? ??????????. ??? ??????? ???? ???? ?????????? ?? ????, ?? ?? ?? ?? ?????? ????? ? ????, ? ?? ???? ???? ?? ??????? ????? ??? ??? ????, ??? ?? ????? ?? ????? ?????. ?? ??????, ?? ?? ?? ????? ?????? ?????? ? ??? ?? ???? ?? ????????? ???????? ????? ?? ?????, ?????, ???? ?? ?? ??????? ???????????? ????????, ? ??? ??? ???? ????? ?????? ????. ??????? ??? ?????. ???? ??????? ??????? ?? ??????? ?????? ?? ??????????? ??????? ??????????? ?? ?? ??????????? ???? ? ?? ???? ?? ??? ?????????? ????????? ??? ???? ???? ????????: 1. ??????? ?????, ??????? ???????? 2. ????? ????????, ?????? ???? (????????), ??????????? ?????? ????? ? ???????????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 23, 2009 Пријави Подели Написано Август 23, 2009 Brate Aleksandre, hoces li nam malo pojasniti sta je jeres i kako ona nastaje. ????? ?? ??? ??????????? ?? ?????. ??? ??? ??????????? ?????? ?? ? ????????? ?????????? ??? ?????? ?????? ????? ???? ?? ???????? ???????? ??????? ? ?????????? ?????. ???????, ????? ??????????? ????? ?? ???????. ???, ?????? ?? ?? ?? ?????? ?? ??? ?????? ?? ?? ?????? ? ???????, ???? ?? ???, ???? ?????? ???? ? ??????. ??, ?? ??? ???? ?? ????? ?? ??? ????????. ???? ?????, ?? ??????, ????? ????? ????? ??? ????????, ???? ?? ??????? ?????, ? ????? ???? ?? ?? ??????? ?????? ????? ???????. ???????, ??? ?? ????? ?????? ? ?????? ?? ?? ??? ? ???????, ???? ?? ???? ???????. ???? ? ????? ???? ????? ?? ????????? ?????? ?????? ?????????. ??? ?? ? ?????? ????? ? ???????, ?? ?? ???? ???????? ???? ????????? ???????? ?????????????. ?????? ? ???????? ?? ???? ?? ????? ??????? ?????, ???????? ????? ??????? ???????? ??????. ???????????? ??????, ???? ?? ????? ??????? ?? 7. ??????????? ??????, ???? ?? ???????? ????? ????? ???????, ??? ? ????? ???? ? ???????? ?? ???? ???????? ??????? ????? ??????. ??????? ?????? ????????? ??? ?????? ????????, ????????? ?? ??????: ?????????? (?? ???????? ?????) ???? ?? ???????? ???????? ?????????, ?????????????? (?? ???????? ?????????), ?????? ?? ???????? ?? ?? ???? ??????? ? ??? ? ?????. ?????, ????????????? (?? ????? ???? ????? ? ?????, ??? ????? ????? ???????), ???????? ?? ?????????? ??????? ? ??????, ???. ??? ??? ?????? ??????? ? ????? ? ??????? ????? ????????????????? ?????, ???????? ?? ???????????????. ?? ??????, ????? ????????? ??????? ?? ? ????? ????????? ???????? ??? ?????? ?????? ???? ?? ????? ?? ???????? ???????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Stefan Valjevo Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Хвала на одговору,видеу у тексту веома су добри! :smiley: Али нисам прецизирао прво питање- Занима ме Ваше мишљење о Да Винчијевом коду,гностичким и апокрифним јеванђељима...Друг ми је поставио питање: Зашто су на Првом Васељенском сабору усвојена ова 4 јеванђеља а не рецимо јеванђеље по Томи,Марији Магдалени,Јуди...? нисам знао одговор... Пошто студирам права а и изучавам Христову науку-занима шта мислите као бих могао да спојим ово двоје? Циљ права је Правда на земљи и уређење државе док хришћанство не гарантује правду на земљи него на небу и не признаје царство земаљско него Царство Небеско?...Мада доста светитеља су на неки начин били и правници условно речено нпр.Свети Сава је ,изборио се за аутокефалност мудром дипломатијом,мирио је Бугарског краља са браћом,владарима Србије...Св Јована Шангајски је студирао права..Владика Николај се исто тако залагао за Србију и Србе у Великој Британији,Америци на неки начин био је и амбасадор (Никола Пашић га је "именовао" да агитира за Србију) итд....(ако можете да ми напишете још неки пример или бар литературу где бих могао да нађем овакве личности из хришћанског света био бих вам захвалан) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 definitivno najvolijem ovu temu 0409_feel Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 ????? ???????? ????? ? ? ???????? ???????? ?????-?????? ??? ??????? ??? ??? ????? ?? ?????? ??? ?????? ??? ????? ?? ?????? ?? ????? ? ??????? ?????? ??? ??????????? ?? ????????? ?????? ?? ????? ???? ?? ???? ? ?? ???????? ??????? ???????? ???? ??????? ????????...???? ????? ????????? ?? ?? ???? ????? ???? ? ???????? ??????? ?????? ???.????? ???? ?? ,??????? ?? ?? ????????????? ?????? ????????????,????? ?? ????????? ????? ?? ??????,????????? ??????...?? ?????? ????????? ?? ???????? ?????..??????? ??????? ?? ???? ???? ??????? ?? ?????? ? ???? ? ??????? ?????????,??????? ?? ???? ????? ??? ?? ? ????????? (?????? ????? ?? ?? "????????" ?? ??????? ?? ??????) ???....(??? ?????? ?? ?? ???????? ??? ???? ?????? ??? ??? ?????????? ??? ??? ????? ?? ????? ?????? ???????? ?? ??????????? ????? ??? ??? ??? ????????) ???????,?? ?? ??? ?????? 0104_cheesy ??? ????????,?? ?? ?? ????? ?????????? ? ?????:???? ???? ?????? ??????? ?????? ??? ??????:``??? ?? ?????? ??????????? ?????.`` 0409_feel ?????? ???? ????? ????? ?? ????? ?? ?? ???????????? ?? ??????? ??? ???? ?? ???? ??????,?? ????? ?? ???? ??? ?????,??? ??? ?? ?? ?????????????? ????? ?? ??????? ???? ?? ?? ?? ?????? ?? ??????? ??? ?? ?? ?????? ??????,???? ?? ??????????,??????? ??????? ?????? ? ?? ????? ?? ??????? ?????? ????? ???????. ????? ?? ???????? ????? ???? ???? ?? ?????? ?? ????? ?? ??????.????? ????????,?????????? ????? ? ????? ??? ????????? ?????????? ?????? ????? ?????????? ??????? ????????? ? ????? ?? ?????? ????????? ?? ?????? ?????? ????? ???? ?? ?? ???? ???? ??? ????:?????,?????????,?????????? ? ????????.??? ??????? ??? ?????? ????:??? ??? ?? ??? ??????? ???????? ?? ? ?????????,?? ????????? ?? ?????????? ???????? ???? ???????? ????,? ??? ?????? ?????????? ?? ??????? ???????????? ?????? ????????? ? ????? ? ????? ???? ???? ?? ????????? ? ??? ???? ?? ??? ???? ??? ???? ?? ??????????? ? ?? ??????? ????????? ?? ????. ????? ????????????? ?????????? ???? ?????????,??? ?????,???? ? ????? ?? ???????? ???? ?? ??????.????????? ?? ??????? ????????????,????????? ???????,??? ?????,??? ????????? ? ?????????? ?????,??????? ??????? ???????????? ? ??? ?? ????? ??????? ???????:Omni definitio in iure(civili)periculosa est-????? ?????????? ? ?????????? ????? ?? ??????-???,????? ?? ???? ??? ?????????? ??? ??? ?? ?? ?? ???????? ????? ??? ?? ??? ???? ?? ????? ???????? ?? ???????. ?????????? ???? ????????? ? ????? ?????? ?? ? ?????? ??????,?????? ???? ???????????,???? ?? ????????? ? ??????? ??????? ????? ?? ??????????? ?????? ? ????? ?? ???????? ? ???????? ?????? ???? ?? ?? ???????? ? 21 ??????.???? ?? ?? ????? ???????? ????? Corpus iuris civilis ??? ???? ?? ?? ???? ?????????? ??????? ?? ????? ? ????????? ???? ? ???????? ??? ? ????????? ??????? ?? ?????? ?????? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nelica Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Pomaze Bog ,moj Srpski nije cesto savrsen pa mi oprostite . Ja sam ovoga leta borvila u Srbiju uglavnom zbog problema sa bratom . Ja sam HR manager in MAK .Tako da za mene ljudski resoursi su jako bitni .Posto mi je brat narkoman tamo sam upoznala u tom centru za lecenje nekog Teologa zove se Nebojsa .Odusevio me je poznaje dva jezika strana i samnom prica na Engleski ,a sa bratom na Nemacki jezik (brat mi je odrastao u nemackoj a ja u USA ).Ja sam imala kao mayor filozofija ,taj teolog poznaje bolje od mene filozofiju i zntike i savremenu . Toliko je nacitan ,pametan i skroman ,kaze da je najgori student na fakultetu u Beogradu .Kod nas u USA Teolozi nista neznaju smao jednu te istu pricu ,pa nisam ja zavrsila master studies da mi neko prica gluposti . Kod nas ovako nacitanih Teologa nema a ja bih bas to volela .Moje pitanje je da li znate tog Nebojsu htela bih da stupim u kontakt sa njim ,moj brat nije hteo da se leci pa sada nemogu da zovem tamo da pitam za njega . Takodje mi se svidja to sto vi radite taj vas fakultete je jako tezak .Aleksander vi i Nebojsa mozete ovde slobodno da dodjete da p-redajete .Veliki pozdrav iz NYC Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Hvala vam na pozdravu. Ako biste mi pored imena dali i prezime, pronašao bih kolegu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nelica Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 On je u Novom Sadu kod vladike Porfirija ,Stojanic ili nesto tako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука