Jump to content

Препоручена порука

misli.jpg

Како се обично развија ова страст? За њен развој је потребна одређена представа или слика. И зато она најчешће почиње од слике. Прва етапа је када се нечиста слика појављује у човековом уму или на биоскопском или телевизијском екрану. Међутим, то још није грех. То је само повод за грех, предлог, искушење, ђавоља удица, коју нам он баца. Човек поставља замку да би уништио неку штетну животињу, рецимо, пацова. Пацов се хвата у њу и умире. Али, исто тако и нама ђаво баца удицу, саблажњиву слику, убацујући је у нашу свест. Међутим, ми изнутра можемо да одбацимо ову слику, да искључимо из ње своју вољу. И тада ће нам она остати спољашња и страна. Она постаје наша само у случају да почињемо да осећамо симпатију према њој и жељу да је задржимо у својој свести. Уколико човек одбаци страсну помисао или слику у самом почетку, он ће из ове духовне борбе изаћи као победник.
Tренутак зачетка помисли (преко виђене слике) је најбоље време за борбу против ње, за њено уништење. Помисао личи на биљку: лако ју је ишчупати из земље када је тек пустила изданак, а када се укорени и када је корење дубоко урасло у земљу, потребни су већи напори; ако се овај изданак претворио у дрво, готово га је немогуће ишчупати и човек више не може да се бори са грехом сопственим снагама. Он мора да прибегне помоћи других, помоћи својих наставника.

АРХИМАНДРИТ РАФАИЛ КАРЕЛИН
СА ХРИСТОМ КА ВИСОТАМА ОБОЖЕЊА
О подвижничком животу у Цркви

http://manastirglogovac.blogspot.com/2013/03/blog-post.html

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

@@napoleon bonaparta,

Богу је све могуће. Можемо се избавити од тога одређеним подвигом.

Неким људима је лакше, док је другим теже. Битно је не одустајати.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Prepodobni starac Kleopa (savet monahu o tome kako da se bori kada ga napadne strast bluda):

"Kada budeš video najlepšu ženu na svetu,  otidji  umom u njen grob  na četiri  dana pošto bude umrla.

Toliko teškoga  mirisa i smrdljivoga tečenja izlazi iz njenog tela,

da svi klozeti na svetu ne smrde gore. Eto šta si  želeo!"

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

@Batman

Цитат

devojka nije rešenje, blud postoji i kod onih u vezi, mora podvig

On 24. 8. 2013. at 16:21, Веља рече

Prepodobni starac Kleopa (savet monahu o tome kako da se bori kada ga napadne strast bluda):

"Kada budeš video najlepšu ženu na svetu,  otidji  umom u njen grob  na četiri  dana pošto bude umrla.

Toliko teškoga  mirisa i smrdljivoga tečenja izlazi iz njenog tela,

da svi klozeti na svetu ne smrde gore. Eto šta si  želeo!"

Ovi monasi stvarno "bune" narod.Pre svega ,mnogi od njih pogresno uce ljude.Sam Hristos kaze da to ne moze svak' primiti(celibat)...Zato i postoje manastiri i zivot u svetu.

Druga,veoma vazna stvar,sto mnogo vernika brka pojmove.Ko zivi u braku,i ima odnose-to nije buld.Za danasnje vreme se moze reci ko ima svoju ljubav-to nije kurvarstvo.

I blagoslovi ih Bog, i reče im Bog: radjajte se i množite se, i napunite zemlju...“((1. Mojsijeva 1,28)A ako da ispune ovu zaposvest ako apstiniraju?

,, Zato će ostaviti čovek oca svojega i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo.“(1.Moj.2,24)Dakle,obnavljajte otadzbinu,kome je do apsistencije i monaske literature i podviznickog zivota,molim lepo-toliko manastira zjapi prazno i napusteno.Pa izvolite,obnovite oltare Gospodnje,ako necete otadzbinu. :bendoff: 8086.gif

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

Upravo zato sam i dodao naknadno u zagradi da je to savet onima koji bi da se izbore sa bludom, a žive u celibatu.

Jeste da deluje grubo, ali tako je sa svim praktičnim i brzo delujućim sredstvima.

Onaj savet može da pomogne i onima koji žive u braku i lepotom druge žene (ili muškarca) budu ranjeni u srcu.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

On 24. 8. 2013. at 19:09, Веља рече
Onaj savet može da pomogne i onima koji žive u braku i lepotom druge žene budu ranjeni u srcu.

Ма срце није проблем, проблем су други органи.

Узгред, савет је огаван, без обзира на све остало, без обзира на повод, без обзира на начин живота, макар сто пута живео у целибату. Ко уопште тако нешто може да помисли, није баш најздравији у главу...

Подели на овим сајтовима

Veoma je tesko boriti se sa bludom narocito danas nama mladim ljudima gde je vise otkriveno nego sto je sakriveno. Bobrba sa sobom je teska ali nije nemoguce  pobediti. Treba zanemarivati misli, ne razvijati ih dalje, dosta pomazu USRDNE molitve, Nekad dobije borbu razum nekad nagoni ali sve dok postoji borba i svesnos ima nade. 

:koka10:

Подели на овим сајтовима

Imaju neki srece veceras.Trazim video lesa koji se raspada.Odgledao sam ga pre mesec dana.Svaki dan po jedan frejm iz groba,i eto klipa.Moram priznati da se svasta dogadja tamo dole,iznenadjen sam svim tim procesima posle smrti.Ako ga uspem pronaci-postavicu ga ..hihii

I mislim da je u pitanju les zene....

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

On 24. 8. 2013. at 20:08, Ignjatije рече
Е мој Облачићу. Шта све човек неће код тебе да види.... Ти бре стварно ниси како треба... какве ствари постављаш 

А на основу чега је видео на Мрачњаку болестан, а Клеопин савет богонадахнут и спасоносан? У ствари, ако ћемо по савету да судимо, овај видео је веома користан. Не мораш да замишљаш да би спровео савет, само погледаш и буде много ефектније.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Starac Kleopa je dao savet monahu. Drugo ta prica u braku nema bluda i da je to ostvarenje onoga sto nam je Isus Hrist rekao,jeste ali zamalo. Da je tako onda bi svaka porodica imala prosecno 10oro dece,a ne jedno ili dvoje. Tako da apsolutno ne znaci ko zivi u braku taj je resen bluda.

Tesko je jednostavno i pretesko pogotovo sto na onoj drugoj strani su i mediji i novine i televizija i internet,jako je tesko napraviti podvig,ali nije nemoguce,stavise vrlo je moguce uz trud. Nazalost malo se trudimo...

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...