Jump to content

New Age, meditacija - mišljenja i iskustva

Оцени ову тему

Препоручена порука

Да би човек могао да поверује да ће Бог то учинити за њега мора да има осећај да он то заслужује.

Ако нам Бог даје по заслугама онда смо пропали.

Да ли родитељи дају по заслугама својој деци? Шта сам ја као беба заслужио да би ме родитељи хранили, купали, успављивали..? Ништа. Још сам прљао пелене и драо се ко магарац :)))

Богу бих се обрато радије овако: Немој ништа да ми дајеш по мојим "заслугама" већ по својој љубави :D

Подели на овим сајтовима

• Одговори 169
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Vec vidim par clanova foruma kako ovom svesteniku pored cepaju mantiju i kako ga pale na lomaci negde  na trgu. :)

Evo cisto malo da se sokirate i da mozda shvatite sta je poenta teme. Samo no stress pliz.

Шта је овде шокантно? Ја не видим ништа шокантно из онога што је речено :.mislise.

Подели на овим сајтовима

Čitaj nešto i na ovoj strani, npr. vl.Nikolaj je jako zanimljiv, mitr.Antonije Blum ima jednu jako zanimljivu knjigu, sad se ne mogu sjetiti naslova. A i porazgovaraj s nekim duhovnikom. Ako si u BG ima taj Pravosl.duhovni centar, a svuda ima divnih manastira, a i neki popa u tvojoj blizini ima možda odgovore za tebe. Svako dobro!

ma ne mogu se sjetiti naslova, znam da je pričao o svom životu, i kako je kao mladić bio revni ateista, i kako je ponukan jednim predavanjem pročitao Jevanđelje iz radoznalosti, Markovo, jer je najkraće, i tad je osjetio prisustvo Hrista, i taj susret sa živim Bogom je izmijenio njegov život... možda je neko još čitao. Doktorirao prirodne nauke, ali se zamonašio i ostao cijeli život u Engleskoj. Mislim da je iako je bio monah i kasnije episkop radio i kao ljekar, tj.pomagao ljudima.

Da, "Pred licem Boga živoga" http://www.kupindo.com/Pravoslavlje/10544719_PRED-LICEM-BOGA-ZIVOGA-Antonije-Blum

I ovo zvuči zanimljivo.

http://www.scribd.com/doc/85810996/Antonije-Blum-Danasnji-Covek-Pred-Bogom

Подели на овим сајтовима

Evo sad da pitam opet. Ako oprastas neprijateljima, volis ljude, zelis im sve sto i samom sebi  (dobro), ukoliko smatras da je najbitnija volja Bozija i da se njoj na kraju prepustas a u medjuvremenu trazis od Boga ne znam, posao, ljubav, uspeh u bilo kom polju i VERUJES DA TO MOZE BITI ISTINITO,  ZASTO JE TO TOLIKI GREH PO VAMA ?

Видиш братац како стоји ствар:

Сви воле слободу па и Бог. Тражи шта год хоћеш и од кога год хоћеш али му остави слободу одлуке.

Једноставније речено:

Ако од родитеља (рецимо) нешто тражиш и они су свесни да ти страшно верујеш да ће ти то бити испуњено - већ си их ставио под неки притисак и ограничио им слободу одлуке. А није лепо. Оде љубав бестрага.

Подели на овим сајтовима

Ja sam postavio temu i postavio par linkova da vidite o kakvoj sekti ja pricam.Ovu sto ova zena prica po vama svima je nju ejdz?OK onda.

Nismo se razumeli i to je to. Ne vredi meni da pisem do sutra kad vi i ne zelite da shvatite sta sam hteo jer pazi Boga ti u naslovu teme je NJU EJDZ, gotovo , sektas sam priznajem :)

Mozda sam se pogresno izrazio, i priznajem da je tema osetljiva, ali napominjem opet, verovatno ste vi na nekom dalekom nivou duhovnosti od mene, s' obzirom na moje godine, ali to nije ni bitno.Bitno je da ja nisam dosao ovde na ispovest, to cu uraditi kod nekog iskusnog duhovnika.

Hvala na dobronamernim savetima(prepoznao sam ih) i sve najlepse zelim svima.

To bi bilo to od mene na ovu temu.

Pozdrav ;)

Подели на овим сајтовима

А ја кад на основу нпр. грешака попова одбацују цркву и вјеру кажем, нису они Црква и православље, патријарх Павле - то ти је Црква и православље... 

Pa nije to baš ni tako. Ne bi trebalo mi da snishodimo njima, već oni nama. Oni kad sablažnjavaju posljedice su mnogo teže. Zato pribjegavam triku sa "premještanjem pažnje".

Pazite, ne odbacuju oni pravoslavlje zbog tuđeg neznanja nego zbog svojeg. Tako da se vi makar i nespretno slažete sa njima. Kada bi Crkva zavisila od ijednog sveštenika, ne bi zoru dočekala.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Ако нам Бог даје по заслугама онда смо пропали.

Да ли родитељи дају по заслугама својој деци? Шта сам ја као беба заслужио да би ме родитељи хранили, купали, успављивали..? Ништа. Још сам прљао пелене и драо се ко магарац :)))

Богу бих се обрато радије овако: Немој ништа да ми дајеш по мојим "заслугама" већ по својој љубави :D

Још кад неби тако офрље читао, можда би и разумео шта сам написао :)

Тамо је писало нешто друго а не да Бог дели по заслугама.

Подели на овим сајтовима

Још кад неби тако офрље читао, можда би и разумео шта сам написао :)

Тамо је писало нешто друго а не да Бог дели по заслугама.

Шта друго? :.mislise. Треба убедити себе да си нешто заслужио иако реално гледано - ниси? То би у најмању руку била самообмана и лаж.

Ако још увек не капирам био бих ти захвалан за објашњење :D

Подели на овим сајтовима

Ovu sto ova zena prica po vama svima je nju ejdz?OK onda.

Nismo se razumeli i to je to.

По нама свима? Па пријатељу, већину коментара (ако не и све) који су били у вези са постављеним видеом си аминовао. Свиђали су ти се коментари. А и ја сам само написао у вези једног снимка да у томе нама ничега шокантног. Ништа њу sHa_sarcasticlol  И шта је сад проблем? ne_shvata

Подели на овим сајтовима

Шта друго? :.mislise. Треба убедити себе да си нешто заслужио иако реално гледано - ниси? То би у најмању руку била самообмана и лаж.

Ако још увек не капирам био бих ти захвалан за објашњење :D

Опет си промашио. Нажалост, мислим да то не може да се објасни речима То мора да се изнедри, да човек то нађе сам у себи, тамо негде скривено. 

Главно тај осећај да заслужујемо нешто не може да се лажира, морамо да имамо неку вредност у себи да би смо га имали, 

Ха! Па није Бога баш тако лако изваћарити на фору.

Ево још нешто

Подели на овим сајтовима

Опет си промашио. Нажалост, мислим да то не може да се објасни речима То мора да се изнедри, да човек то нађе сам у себи, тамо негде скривено. 

Главно тај осећај да заслужујемо нешто не може да се лажира, морамо да имамо неку вредност у себи да би смо га имали,

Ха! Па није Бога баш тако лако изваћарити на фору.

Овако како си то описао мени личи на гордост али вероватно те нисам добро разумео. Без увреде :)))

Подели на овим сајтовима

Овако како си то описао мени личи на гордост али вероватно те нисам добро разумео. Без увреде :)))

Није гордост брате, писао сам ја и раније да сваки прави хришћанин има Бога у себи и Он му показује ствари које он умом неби мога да појми. Зато сам рекао да то мора да се изнедри. Прелети моје постове  а и у Гром размишљанци сам говорио о томе.

Подели на овим сајтовима

Ja sam postavio temu i postavio par linkova da vidite o kakvoj sekti ja pricam.Ovu sto ova zena prica po vama svima je nju ejdz?OK onda.

Nismo se razumeli i to je to. Ne vredi meni da pisem do sutra kad vi i ne zelite da shvatite sta sam hteo jer pazi Boga ti u naslovu teme je NJU EJDZ, gotovo , sektas sam priznajem :)

Pogresan je pristup, a i ti si sa vec formiranim misljenjem postavio pitanje, znaci znas odgovor, otud i halucinacija da mi svi tvrdimo za to sto zena prica da je new age. Iz prvog klipa sto sam video to sto prica je sasvim normalno i nije new age, i vecina ovde verovatno ima isto misljenje. Znaci ne da mi tebe nismo razumeli, nego ti nas nisi razumeo :) a i ne vidim da je neko dao i naznaku tvrdnje da si sektas, vidis kako ustvari preterujes lol

Da si pogledao onaj link sto sam ti dao o filmu "Tajna" video bi sta smo pisali i bilo bi ti jasno i ne bi ni nastavio sa predubedjenjem

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Pogresan je pristup, a i ti si sa vec formiranim misljenjem postavio pitanje, znaci znas odgovor, otud i halucinacija da mi svi tvrdimo za to sto zena prica da je new age. Iz prvog klipa sto sam video to sto prica je sasvim normalno i nije new age, i vecina ovde verovatno ima isto misljenje. Znaci ne da mi tebe nismo razumeli, nego ti nas nisi razumeo :) a i ne vidim da je neko dao i naznaku tvrdnje da si sektas, vidis kako ustvari preterujes lol

Da si pogledao onaj link sto sam ti dao o filmu "Tajna" video bi sta smo pisali i bilo bi ti jasno i ne bi ni nastavio sa predubedjenjem

Најбољи одговор.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...