Jump to content

New Age, meditacija - mišljenja i iskustva

Оцени ову тему

Препоручена порука

ali isto tako znam da ce Bog suditi po srcu.

А НЕ! У мом срцу има свегас и свачега. не пристајем да ми се суди по срцу. Уосталом речено је да ће нам се вера узети у правду и де нећемо на суд ако смо искрени верници. А ако дође до суда ја сам угасио joooj

Подели на овим сајтовима

• Одговори 169
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Грех је јер одбацујеш решења које ти нуди православна вера, права, дата од Господа и правиш неку своју измишљотину која везе нема осим што наликује.

По чему мислиш да људска измишљотина попут нју ејџа може бити истинскија од вере православне?! Каква гордост! А гордост је опак грех.

Друго. У њу ејџу све може ако тиме постижемо наш циљ. Упс, па то и сатанисти проповедају.

У православљу нема фанатизма ако се схвати и срцем прихвати.

Желим ти брз повратак у веру без странпутица!

Подели на овим сајтовима

New age zombira.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

И кроз њега губимо сваки репер шта је истина а шта мамац демонски.

Јер, по чијим мерилима се узима из разних религија и комбинује? Франкенштајнизам.

Подели на овим сајтовима

Грех је јер одбацујеш решења које ти нуди православна вера, права, дата од Господа и правиш неку своју измишљотину која везе нема осим што наликује.

По чему мислиш да људска измишљотина попут нју ејџа може бити истинскија од вере православне?! Каква гордост! А гордост је опак грех.

Друго. У њу ејџу све може ако тиме постижемо наш циљ. Упс, па то и сатанисти проповедају.

Желим ти брз повратак у веру без странпутица!

Nisam znao da odbacujem resenja pravoslavne vere. Voleo bih da znam na osnovu cega? Ako je poenta bila da pogresno razumete moj stav onda ste u tome i vise nego 100% uspeli :)

Ako sam ja gord sto mislim da je moj drug meksikanac cistiji od mnogih nasih "pravoslavaca" koji puse, piju i zavide onda se i necu truditi da vas ubedjujem u nesto drugo.To je vase misljenje.

O da, ima fanatzima i to previse. Recimo, znate onu pricu kad se andjeo Gospodnji javio seljaku i rekao "Dobro je to sto se molis i sto si posvecen Bogu ali ima u zivotu jos mnogo toga sto moras da obavis". Poznajem fanatike koji samo o tome pricaju non stop. Figurativno receno, nadam se da necete opet omasiti poentu.

Srdacan pozdav !

Подели на овим сајтовима

Никако нисам омашила поенту. Наравно да одбацујеш решења православне вере ако се приклониш њу ејџу. Јер не можеш служити два господара. Цела поента гордости је да ти мислиш да ти боље знаш, да негде ван православља има нешто боље. Дакле, ти свој суд стављаш изнад Божијег промисла.

Лепо ти и у православљу пише, што се тиче других народа...Господ ће судити по природном закону, закону савести. Односно, ти овде имплицираш да је православље националистичко, расистичко и фашистичко, коментаром о другу мексиканцу. 

Ако си се икад потрудио да прочиташ нешто од литературе и схватиш шта пише, знао би да ово као аргумент не стоји, не пије воду.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

@,

Gordana, ne treba prejerivati, nije momak to uopšte rekao, pravoslavlje nije španska inkvizicija.

Ono što je istinito i tačno tačno je u ma kojim uslovima, nije istina privilegija pravoslavlja

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Мислим да само срце није репер за (не)прихватање фанатизма...

Треба употребити и главу и срце, да би правилно схватио веру православну...

Као друго, демонска обмана ако негде најјаче делује,онда је то код православних,јер он удара тамо где се  има у шта ударити,а то је у истини вере православне...Нажалост имамо многе који су подлегли тој обмани, попут артемијеваца,зилота и сличних,а били су пуни љубави,где овде алудирам на срце ...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Никако нисам омашила поенту. Наравно да одбацујеш решења православне вере ако се приклониш њу ејџу. Јер не можеш служити два господара. Цела поента гордости је да ти мислиш да ти боље знаш, да негде ван православља има нешто боље. Дакле, ти свој суд стављаш изнад Божијег промисла.

Лепо ти и у православљу пише, што се тиче других народа...Господ ће судити по природном закону, закону савести. Односно, ти овде имплицираш да је православље националистичко, расистичко и фашистичко, коментаром о другу мексиканцу. 

Ако си се икад потрудио да прочиташ нешто од литературе и схватиш шта пише, знао би да ово као аргумент не стоји, не пије воду.

Broj jedan uopste se ne priklanjam nju ejdzu, broj 2 rekao sam da je taj nju ejdz nastao iz necega sto je uopste poznato pravloslavlju odavno i sto je sam Hristos rekao, i sto se provlacilo kroz nasu literaturu. I dalje mislim da ste omasili poentu, ili niste pazljivo citali sta sam pisao.

Iz mojih postova lako se moze videti da mislim da je volja Bozija najvaznija i najbitnija. To sto u naslovu teme stoji new age ne znaci da sam zagovrnik iste.

Ja reko da je pravoslavlje FASISTICKO I RASISTICKO ??? LOL

Nije mi jasno sto vam smeta to sto sam rekao za kvazi vernike.Sta, vi mislite da samim tim sto neko sebe zove pravolsavcem ce uci u carstvo nebesko?Mogu vam reci da gresite mnogo.Niste ni citali Oca Tadeja koji kaze da ce Bog spasiti svako cisto srce, bez obzira kojoj religiji pripada.Nebitno dal je katolicko ili pravoslavno.Sad vi pokazujete gordost.Zacarni krug :)

Подели на овим сајтовима

Видим да ни ти ниси читао шта сам ја написала, већ увежбано одговараш под претпоставком.

Забавно ми је и да знаш да ја нисам читала оца Тадеја. Па ако си то прочитао, чему прича о друг мексиканцу? Да те цитирам?

Троловање на куб.

Подели на овим сајтовима

Видим да ни ти ниси читао шта сам ја написала, већ увежбано одговараш под претпоставком.

Забавно ми је и да знаш да ја нисам читала оца Тадеја. Па ако си то прочитао, чему прича о друг мексиканцу? Да те цитирам?

Троловање на куб.

Vidim da niste to citali, zato sam vam to i napisao.procitajte tu knjigu, mnogo je dobra.Toplo vam je preporucujem.Tu cete nauciti da je Bog isto stvorio i crnce, i kineze i sve i da ih voli podjednako kao nas.Da ce Bog suditi svakom po cistom srcu i da ce jos vise odaljiti od sebe oni koji se lazno predstavljaju i koji svoju odgovornost koriste zarad licne slave.

Ko razume shvatice. Nekad, mozda, jednog dana.

Подели на овим сајтовима

Ja sam ranije dosta bio zagrizen za veru, odnosno previse, do granica fanatazima.Vremenom sam upoznao ljude iz raznih delova sveta i shvatio da smo svi mi isti.Da svi imamo istu dusu i srce i ja nikad ne mogu da generalizujem ili ih smatram losijim ljudima od sebe ili nekog pravoslavca.
Ako sam ja gord sto mislim da je moj drug meksikanac cistiji od mnogih nasih "pravoslavaca" koji puse, piju i zavide onda se i necu truditi da vas ubedjujem u nesto drugo

Где си нашао у православљу да се други народи не поштују? 

Подели на овим сајтовима

Ej smanjite dozivljaj... slusajte mene ja sam u pravu! :))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...