Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Dakle prema svim tim zakonima se takvima sudilo zbog UBISTVA, način provođenja ubistva - abortusom. To na čemu ti insistiraš je samo nebitna stvar u pravu, konkretni pravni i tehnički tj. medicinski opis načina kojim je ubistvo bilo provedeno. Suština krivice je u kvalificiranju tog čina kao ubistva. Svi oni su bili osuđivani radi ubistva koje su počinili abortusom. Valjda je sad to jasno i s te pravne strane kako je to bilo. Paragraf koji im se "kačio" u presudi je taj za UBISTVO.

I šta je sad tu netačno? Tako je to i bilo.

sudilo im se zbog UBISTVA, način provođenja ubistva - abortusom

Paragraf koji im se "kačio" u presudi je taj za UBISTVO.

i to je tačno, a zato što je to ubistvo bilo provedeno abortusom

a ne nekako drugačije su dobivali i drugačiju kaznu tačno takvu

predviđenu za takav način provođenja ubistva.To stalno i govorim.

Pobačaj - namjerno izazvani umjetni abortus je naziv, termin za ubistvo

nerođenog djeteta, ljudskog ploda, čovjeka u prenatalnoj fazi razvoja ili života.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Nedozvoljen prekid trudnoće

Član 120

(1) Ko protivno propisima o vršenju prekida trudnoće bremenitoj ženi sa njenim pristankom izvrši pobačaj (liši plod života i mogućnosti daljeg razvoja), započne da vrši pobačaj ili joj pomogne da izvrši pobačaj, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

Da li je sad to jasnije?

Подели на овим сајтовима

To znači da ono spominjano lišavanje ploda života i mogućnosti daljeg razvoja može biti legalno i nelegalno provedeno tj. kriminalno - prema današnjim savremenim i sada aktuelno važećim zakonima. To legalno se toleriše a nelegalno (kriminalni, nedozvoljeni abortusi) sankcioniše i kažnjava i krivično proganja.

Подели на овим сајтовима

Po tvojoj "teoriji", trebalo bi da postoje silni stari zakoni u kojima je radnja izvršenja kod abortusa bila "ko liši života nerođeno dete" ili "ko ubije nerođeno dete" ili "ko ubije čoveka u prenatalnoj fazi života"... međutim, nikako da pronađeš jedan takav zakon. Što je najgore, ne isključujem da takav zakon možda i postoji kao neki kuriozitet i zaista bi mi bilo interesantno da ga vidim... ali nikako da ga pronađeš...

Već sam naveo istorijske izvore koji o tom govore a potražim i tačno te zakone, samo se ne brini, ja uvijek nađem ono što hoću.

Подели на овим сајтовима

Izgleda da se ne razumemo ili se praviš blesav... ne branim ja tebi da abortus smatraš ubistvom... tvoja stvar...

rasprava između mene i tebe je krenula ne oko toga da li abortus JESTE ubistvo... već zašto se u zakonima NAZIVA nedozvoljenim "prekidom trudnoće" a ne "ubistvom" (link) i objasnio sam ti da se tako oduvek nazivalo... što si ti negirao...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Pricah ja, ali mi ne verovase 301

https://www.pouke.org..._48#entry675598

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Izgleda da se ne razumemo ili se praviš blesav... ne branim ja tebi da abortus smatraš ubistvom... tvoja stvar...

rasprava između mene i tebe je krenula ne oko toga da li abortus JESTE ubistvo... već zašto se u zakonima NAZIVA nedozvoljenim "prekidom trudnoće" a ne "ubistvom" (link) i objasnio sam ti da se tako oduvek nazivalo... što si ti negirao...

Ja sam tvrdio da su zakoni koji abortus ne nazivaju ubistvom - apsolutna novotarija i to sam već napola dokazao istorijskim tekstovima. Tek od 1920 godine kada je u SSSR prvi put u istoriji legalizovan abortus se o njima počinje govoriti ne kao o ubistvima, zločinima ili krvnim deliktima već kao o "medicinskoj intervenciji". Mnogo izvora je u PDF a oni se vrlo sporo čitaju jer su preobimni, ja na to nemam vremena, isto tako nisu baš praktični za citiranje. Imam na Gloriji tog pravoslavnog sveštenika Libora Halika i tog Miloslava Pletanka, pa ih zamolim da mi linkove na te zakone daju, da ih ne tražim i ne prekopavam po cijelom internetu, oni ih imaju prostudirano sigurno u malom prstu i znaju ih odrecitovat napamet i sve po paragrafima. A ako me osjećaj ne vara, ne treba ići ni tako daleko u prošlost, bude već sasvim dovoljan i taj iz Prve Republike Masarikove ČSR, otprilike znam o kakvim se moglo zakonima radit.

Подели на овим сајтовима

Pricah ja, ali mi ne verovase 301

https://www.pouke.org..._48#entry675598

Бојим са онда да би, нам убрзо освануле рекламе типа : " Најјефтинији и најбезбеднији абортуси у ординацији ****** ", или : " Сваки пети абортус - гратис " ; ".... Бесплатна анестезија и чаша сока од боровнице "

Нисам цинична, него заиста тако мислим.

Naravno da ne bi tako bilo, ni blizu toga. I ne znam odakle samo vi pojedini vadite ovakva misljenja.

Sasvim su neosnovana.

Pogledaj karte koje je ego postavio na prosloj strani, i vidi sta kaze suva statistika...

Da, nikad ne reci nikad!

0212_rolleyes

Подели на овим сајтовима

Zanimljiva rasprava:

Abortus, ubojstvo ili ne?

http://ce-4.forumoti...ubojstvo-ili-ne

Ubojstvo je pravni termin, a pravo takođe ima vlastitu definiciju osobe. Ako tako odluči zakonodavstvo, "čovjek" može biti bilo zametak koji ima potencijal da se rodi i izraste u odraslu jedinku, ili fetus koji je star određeno vrijeme, ili tek kada napusti maternicu. Tada počinje da se tretira kao osoba, tj. čovjek, i u tom slučaju postaje primjenjiv zakon koji zabranjuje privatnoj osobi ili nekom neovlaštenom organu države da ubije drugu privatnu osobu bez dopuštenja vlasti. To se tada naziva "ubojstvo".

Prema tome, fetus nema pravni status "osobe" ili "čovjeka" pa se prema tome njegovo uništenje ne može smatrati ubojstvom.

Ali se može smatrati "uništenjem života" u smislu eng. riječi "kill" (umjesto "murder").

Pitanje je koliko je takva zakonska definicija opravdana sa biološke i zdravorazumske strane.

Moj odgovor je: baš i nije.

Obzirom da može postojati nesporazum između razlučivanja "osobe" i "čovjeka" uzeću samo ovu zadnju varijantu, "čovjek".

Sa biološke strane, "čovjek" je bilo koji organizam sa tipično ljudskim DNK. To što mu nije razvijen ovaj ili onaj organ ne utječe na njegov status čovjeka. Odrastao čovjek može manjkati jedan ili više organa, no svejedno će se i dalje smatrati čovjekom. Nekim ljudima manjka i doslovce pola mozga - opet se smatraju ne samo ljudima nego i pravnim osobama, građanima. Na osnovu toga moglo bi se reći da je i 50% razvijenost mozga dovoljna za definiciju osobe. Koliko razumijem, upravo to je i kriterijum koji danas važi - razvijenost, odn. formiranje mozga u fetusu (odn. embriju).

Sljedeći problem sa takvom definicijom je određivanje najmanjeg procenta razvijenosti mozga da bi povlačila za sobom definiciju čovjeka. Pravno, 50,000001% je dovoljno. No, filozofski i biološki gledano, mozak postoji i kad je manje od tog razvijen. Vrememom dolazimo do zaključka da je najopravdanije uzeti jedan neuron kao znak postojanja mozga.

No, ima i taj slučaj jednu manu: čak i osobe kojima je mozak mrtav se smatraju ljudima (kad ih na životu jedino održavaju aparati, EEG je ravna crta), uz jedinu razliku što su oni ljudi koji će uskoro izgubiti pravni status čovjeka (kad nadležni organi odluče da mu oduzmu prava koja su mu dali samim njegovim rođenjem), no sve do tada ih se smatra ljudma, a ponajviše od strane njegove rodbine i prijatelja. Za njih on/ona nikad ne prestaje da bude osoba, čak ni nakon smrti. Živio je život, i time samim je zauvijek definisan kao stvarna osoba.

Embrio u fazi prije formiranja mozga nalazi se u sličnom stanju, koje je de facto isto - tu je terminacija njegovog postojanja ekvivalent "sprječavanja ostvarivanja ljudskih prava" jer, pusti li ga se da postoji, on će se roditi i postati čovjek.

Nisam pravnik, ali tako mi razum govori. 158397.gif

Muzej pobačaja i kontracepcije

http://www.jutarnji....cepcije/174286/

Подели на овим сајтовима

Evo šta kaže otac Halik, sreća vaša pa ne zna srpski, kako bi on to ovdje sve ispremetao i "rasturio",

kakvo bi predavanje održao, to biste dugo pamtili. A nije isključeno da ga baš pozovem na ovu temu.

Pa ćemo il engleski ili ću ja prevodit. Uvidimo, ako bude imao vremena za to. Mislim da bi se odazvao.

Libor Halik ›

An abortion is a murder, the hell is full of murderers, because without a repentance is not a forgiveness. God hates the unrepenting sinners and loves repenting sinners. He therefore destroyed Sodom, he destroyed all the world by the flood in the days of Noah, but he saved Ninive.

Iz ovog je odmah svakom jasno šta si on o tom misli.

Biće mu drago kad vidi da sam ga citirao tu na Forumu.

The orthodox priest against abortion at Czech republic

Libor Halik:

Every day 5 years the orthodox priest Libor Halik in front of hospital against abortions at Czech republic, Brno

To je istina, hapsili ga, privodili, držali u pritvoru na saslušanjima,

slali na njega episkope, al ništa to nije njega spriječilo ni odbilo.

user-416-10.jpg

Pohlaví:

Muž

Členem od:

3.1.2008 15:48:47

Naposledy online

8.11.2012 13:13:41

Země:

location-170-16x16.pngČeská republika

Jazyk:

location-170-16x16.pngčeština

http://gloria.tv/?us...medias=articles

Подели на овим сајтовима

Ovdje su oba i o. Halik i Pletanek i sa ostalima vjernicima,

protestuju protiv gayum, abortusima, eutanaziji i svim drugim nemoralnostima..

http://www.youtube.com/watch?v=VE4g865AHs0

Evo šta kaže Miloslav Pletanek:

Svobodná volba jednotlivce končí, tam kde začíná život druhé lidské bytosti.

Slobodna volja pojedinca završava tamo gdje počinje život drugog ljudskog bića (ploda).

Подели на овим сајтовима

Imaćeš onoliko dece koliko ti Bog da. Kad ti Bog da. Po mogućstvu s jednim mužem, koji ne radi šta hoće, nego misli o svojoj porodici... Ako ti ga Bog da :)

Ко се чува, и Бог га чува...

Или сматраш да можеш како хоћеш и да онда пребациш одговорност на Бога?

Кул? Па да, нисам ставио тагове сарказма, срећом, дете је схватило поенту вица...

Подели на овим сајтовима

Nikako da razumem toliku opsednutost vernika abortusom.

Kolko sam ja shvatio citajuci oaj forum, vera bi trebalo da je licna stvar... nesto cime se pojedinac bavi u okviru svog zivota i svoje duhovnosti. Zar ne bi vera trebalo da se samo i bavi sopstvenim zivotom onog koji je praktikuje?

Npr. Jedna d vasih zapovesti glasi "ne ubij" a ne glasi "potrudi se da niko nikada nikoga ne ubije i obavezno svima da utuvis u glavu zasto tvoja vera to ne dozvoljava"?! Tvoja vera to ne dozvoljava tebi, a ne odnosi se na ljude oko tebe.

Ovako se religija tumaci kao nekakav zakonik a svi vernici osecaju moralnu obavezu da budu sudije i dzelati koji sprovode taj zakon...

Nema vise pravoslavaca... ostali su samo pravoslavni talibani :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Jeste primjetili na onom gore videu sa demonstracije iz Brna na 3:36 kako se oni gayove deru: katoličti fanatici a onaj jedan tamo dodaje i "pravoslavni fanatici" da slučajno ne budu preskočeni ni oni. Taj isti dan bio u Brnu Gay Pride i akcija češkog "Pokreta za žvot" u kojem su i katolici i protestanti i pravoslavci. Osim toga derali se tamo oni da je Isus bio gay i slične stvari, što možete čuti tamo na videu i sami. Isus se češki kaže Ježiš.

Sajt češke narodne organizacije

Pokreta za život: "Pro Life"

http://www.prolife.cz/

Подели на овим сајтовима

...

Nema vise pravoslavaca... ostali su samo pravoslavni talibani :D

Него, објасни ти нама како то изгледа кад увреде немају ефекат? Осећаш ли фрустрације због тога? Будиш ли се ноћу у зноју?

Подели са нама своје муке, биће ти лакше. :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...