Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хехе, једни од највећих форумских папучара,Звоне и Оби,(а има их још), по правилу стају на женску страну... sHa_sarcasticlol

Одговорност је у најмању руку половична,али је чињеница да је ипак жена та,која доноси коначну одлуку,без обзира на материјално,морално и емотивно стање мушкарца!

И само да се осврнем на ове по мени језиве и неканонске иконе,јер икона би требало да изображава свете у Царству Небеском,а не мотиве греха и пакла...

Pa rekoh gore lepo da ima i ne mali broj zena koje - bez obzira na to sta muski misle - ostaju sebicne do kraja, i bacaju plod.

Osim toga, odgovornost uvek ide od glave, ne obrnuto.

Muskarac je glava zeni, od njega sve polazi. Ako je on tu samo da zensku napuni i ode, onda je on sebicni sonja i beskicmenjak koji nije u stanju da snosi ni najmanju odgovornost u zivotu. Takav jeste vise kriv od zene (iako je i ona potpuno kriva, bez imalo dileme), jer nije u taj novi zivot ulozio ni gram truda i odricanja.

A koliko je takvih danas u Srbistanu?

Vecina, u to nema nikakve sumnje...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Odgovornost je podjednaka ,osim ako baš žena nije skroz svojeglava i sama odlučuje i na kraju njena odluka bude totalni promašaj.Inače smatram da bi daleko bilo manje abortusa kada bi muškarci bili odgovorniji i jednostavno bili ono što treba da budu muškarci.Naravno ovo isto važi i za žene,ali mnogo puta bivaju situacije gde se muškarac povuče ne kaže ni da ni ne i onda odluka ostaje isključivo na ženi,koja sama mora da snosi " posledice " svoje odluke,recimo da zadrži dete ,iako i okolina a i sam otac ne žele ili su neodlučni , mlaki, ne pružajući nikakvu podršku,a ne retko i odmažu.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

dobro, ali poenta je socijalna patologija = moralna patologija, i takve price su srodne a ima ih puuuno

iako prividno idu u razne fioke , uzrok-pozadina-sustina je ista- moralni pad.

Znam, ali otac je onu drugu temu vec bio drukcije naslovio zbog onog uzasnog clanka o pedofiliji, zato sam ovo izdvojio da se tamo ne zagubi sasvim...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Znam, ali otac je onu drugu temu vec bio drukcije naslovio zbog onog uzasnog clanka o pedofiliji, zato sam ovo izdvojio da se tamo ne zagubi sasvim...

u pravu si, svaka prica zasluzuje posebnu paznju. a soc.patologija je vise podforum, nazalost!!!

Подели на овим сајтовима

Ako muskarac zna da je ona trudna i da ona zeli da abortira,a u tome je ne sprecav ili je on na to podstrekava ,onda ke kriv isto kao i ona.

Ima i slucajeva da muskarac i ne zna da je ona trudna i da se ocistila, ili da uopste ima nameru da to uradi, vec o tome sazna kad je sve gotovo.

Подели на овим сајтовима

...а има и случајева,када мушкарац хоће децу,али она не жели,због каријере и болесних амбиција,а лично знам за такве случајеве.

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ako muskarac zna da je ona trudna i da ona zeli da abortira,a u tome je ne sprecav ili je on na to podstrekava ,onda ke kriv isto kao i ona.

Ima i slucajeva da muskarac i ne zna da je ona trudna i da se ocistila, ili da uopste ima nameru da to uradi, vec o tome sazna kad je sve gotovo.

ne znam zašto se ukorenila reč čišćenje kada je abortus u pitanju

Подели на овим сајтовима

...а има и случајева,када мушкарац хоће децу,али она не жели,због каријере и болесних амбиција,а лично знам за такве случајеве.

ima naravno, ali ih onda hoce sa pogresnom osobom.

Подели на овим сајтовима

ne znam zašto se ukorenila reč čišćenje kada je abortus u pitanju

da ,fuj, jer ne mogu svoju dusu i tijelo gore uprljati nego tim nakaznim 'ciscenjem'. 'ciscenje' je cesto kosta sposobnosti da bude majka ikad, zdravlja, nekad i zivota (fizickog). jer svaka invazija je velika mogucnost sepse.

Подели на овим сајтовима

od izuzetka praviti pravilo, to je logicka greska.
Plus, sto je on sonja i ne moze da je... navede, da ne kazem, natjera da rodi njegovo dijete... on je opet kriv biggrin.png
Подели на овим сајтовима

a čija je odgovornost za ono pre začeća - je l i tu samo muškarac odgovoran...

zašto ljudi teže da nešto definišu na trivijalan i plitak način misleći da će tako pojednostaviti problem...

ajmo da idemo teološki ako hoćete-zlo je izopačena ljubav,ne postoji kao entitet... tom logikom,abortus je izopačena slika ili antipod Božijoj zamisli o radjanju ljudi...

ako je DVOJE odgovrno za život-dvoje je odgovorno i za smrt... to je jednostavna logika po meni a ne ovo...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

@Дијана

Што се логике тиче,што би реко Џони,ти ми је обезвређујеш...

Ево ти моје мишљење...уколико жена добровљно рашири ноге,искључиви кривац је она! Ако тај ... не размишља о последицама,ваљда би она требала знати,какав поредак даље иде...

А бре,где год сте могли осудили сте мушкарца на доживотну робију у недостатку смртне казне,а овамо се бусате о равноправности жене...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

a čija je odgovornost za ono pre začeća - je l i tu samo muškarac odgovoran...

zašto ljudi teže da nešto definišu na trivijalan i plitak način misleći da će tako pojednostaviti problem...

ajmo da idemo teološki ako hoćete-zlo je izopačena ljubav,ne postoji kao entitet... tom logikom,abortus je izopačena slika ili antipod Božijoj zamisli o radjanju ljudi...

ako je DVOJE odgovrno za život-dvoje je odgovorno i za smrt... to je jednostavna logika po meni a ne ovo...

'muskarac je (trebalo bi da bude) glava zeni'. ma u pravu si, to je u sustini nebitno ko je kriv, naravno da su oboje krivi ako je ZLO (nebice, nedostatak ljubavi) nadvladalo. plus puta minus daju minus.

I ne samo njih dvoje, vec i uza i sira okolina, svi su krivi ako do te strahote dodje.

Подели на овим сајтовима

mislim da većina članova ovde projektuje svoje stavove na temu... samim tim su pristrasni-they r biased-it's a mistrial što bi reko moj omiljeni glumac r.w.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...