Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Zašto majko

Zašto majko čupaš mlado voće                                           I kad jednom budeš sama

Zašto ne daš da se rodim                                                   Neće cveće da ti cveta

Kad ostariš majko ko će                                                     Sećaćeš se u suzama

Po tom svetu da te vodi                                                     Nerođenog svog deteta

Zar od mene imaš štete                                                     Tada majko biću ptica

Zar ne čuješ moje krike                                                      Mrtvom rukom milovaću

Ja sam majko tvoje dete                                                     Suze s tvoga svetlog lica

Ja sam slika tvoje slike                                                       I od tuge zaplakaću

Čovek teži svojoj slici                                                         Ubila si majko mila

Za opstanak boj se bije                                                       Mnogo slavnih velikana

Ne znaš da su na klinici                                                       Mesto njih iz tvoga krila

ubijene tri Srbije                                                                Iznikla je suva grana

Vidiš me na ultrazvuku                                                        Na kapiji raja stoji

Lome kosti i prstiće                                                            Da je dete sunce sveta

Glavu grudi nogu ruku                                                         U kosmosu ne postoji

Ubijaju živo biće                                                                Ništa lepše od deteta

Ja sam majko Božje delo

Ja sam majko klica sveta

Moj krevet je tvoje telo                                                      Autor prof.dr Marko Mladenović

Moja kuća je planeta                                                          Udruženje OPSTANAK

za borbu protiv bele kuge

apel.png

Подели на овим сајтовима

На неки начин, догодило ми се нешто слично. Треће сам, од четверо дјеце, мојих покојних родитеља. Да је моја мајка знала да је затрудњела, абортирала би ме. Иако је, по многочему, осјећала да јој се баш то догађа, мјесечница јој није изостала читавих пет мјесеци и само захваљујући тој чињеници, ја сам се родила. Господ ме је сакрио од моје сопствене мајке.

Моји покојни родитељи су били честити и добри људи, ја нисам била лишена њихове родитељске љубави и заштите и немам фрустрацију због овог сазнања, а и не осуђујем своје родитеље. Разумијем да се, у друштву без Бога  (друштву, чијем су стварању и они сами, активно допринијели и које су, по свом незнању и неискуству, држали за најбољи, од свих, могућих, свијетова  - а, у то вријеме, мало ко није), лако гријешило – КРУПНО. У друштву и времену о којем говорим, форсирана је теза о потреби планирања породице, са акцентом на – ДВОЈЕ ДЈЕЦЕ. Врло активно је тада, са „благословом“ државе,  дјеловало АФЖ удружење ( удружење жена које се бавило пружањем помоћи и подршке савременој жени да се уобличи у складу са потребама и захтјевима НОВОГ друштва). На састанцима тог удружења, који су држани по МЗ (мјесним заједницама), активисткиње АФЖ-а, нерјетко су се бавиле и питањем абортуса. Међутим,  док је сам чин абортуса био потпуно неупитан, пажња у вези са абортусом, једино је задржавана на покушају да се жене „ПРОСВИЈЕТЕ“, да се одврате од ИЛЕГАЛНОГ вршења абортуса (честа је појава била да су жене одлазиле некаквим бабетинама, које су им у кућним, крајње нехигијенским условима, вршиле абортус и неријетко се абортус завршавао смртним исходом по саму жену) али у корист ЛЕГАЛНОГ абортуса. И, тако, женице би, потпуно задовољне новостеченим знањем,  већ унапријед одлучиле да ће, у случају потребе, одбацити сопствени  примитивизам и затуцаност и лијепо урадити баш онако како су их „другарице“ савјетовале. Савијест их није узнемиравала, јер је потпуно од њих било скоњено, да треба да се упитају шта сам чин значи, шта оне то, уствари, чине. Тако је то било и Бог да опрости свима који су, не знајући шта раде, починили овај страшни гријех.

А, у вези са мном, можда је занимљиво да кажем, баш зато што сам била испланирана да се не родим - ја сам из (условно речено) мијешаног брака. Породица, по оцу - покатоличени унијати (залеђе Далмације). Васпитана сам као „југославен“ и атеиста. Од цијеле моје уже породице, прва сам и засад, нажалост, једина, која се крстила и која се одрекла гријеха, али не и предака – ни једног јединог, Бог све да их спасе, и која устрајава у покушају да се, будући Православна Хришћанка, врати Богу и Роду.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Васпитана сам као „југославен“ и атеиста. Од цијеле моје уже породице, прва сам и засад, нажалост, једина, која се крстила и која се одрекла гријеха, али не и предака – ни једног јединог, Бог све да их спасе, и која устрајава у покушају да се, будући Православна Хришћанка, врати Богу и Роду.

такође, али ме је Господ услишио после три године мајку да се крсти, ево сад пости и причешћује се, и оца и његову целу садашњу породицу у тројном крштењу прошле године, после 10 година молитве  :drugarstvo:

милостиња, и у туђе име је врло важна 0102_laugh

сад се молим и за остале, пошто је цела фамилија малтене некрштена или друге вере ...

Подели на овим сајтовима

искрено сам топло и пријатно изненађен твојим ставом према убијању деце, пошто ретко који атеиста има смисла да схвати живот.  isus-sinai

Подели на овим сајтовима

Цитат

искрено сам топло и пријатно изненађен твојим ставом према убијању деце, пошто ретко који атеиста има смисла да схвати живот.  4chsmu1

poznajem makar 5 porodica koje su ateisti pa imaju decu...ako zivotinje imaju taj osecaj za svoje mladunce, cudno bi bilo da ga ljudi nemaju...
Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

искрено сам топло и пријатно изненађен твојим ставом према убијању деце, пошто ретко који атеиста има смисла да схвати живот.  hfvguio

poznajem makar 5 porodica koje su ateisti pa imaju decu...ako zivotinje imaju taj osecaj za svoje mladunce, cudno bi bilo da ga ljudi nemaju...
О БОЖЕ!  ;)

не, наравно да нисам тако мислио, него ја не знам нити једног атеисту који има приближно такав здрав однос као Дарко према абортусу.

сви које ја знам су отприлике у фазону - ''то ионако није човек, а и не уклапа нам се у буџет''.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

искрено сам топло и пријатно изненађен твојим ставом према убијању деце, пошто ретко који атеиста има смисла да схвати живот.  hfvguio

О БОЖЕ!  ;)

не, наравно да нисам тако мислио, него ја не знам нити једног атеисту који има приближно такав здрав однос као Дарко према абортусу.

сви које ја знам су отприлике у фазону - ''то ионако није човек, а и не уклапа нам се у буџет''.

a sta mislis, da medju nama "vernicima" nema onih sa takvim stavovima...Moja komsinica je abortirala dete zato sto joj je muz ostao bez posla i zato sto se ne slaze sa svekrvom,MOLIM????I imam milion slucajeva VERNIH sa slicnim argumentima. Moja svekrva je npr. 7 puta abortirala... no comment
Подели на овим сајтовима

марина, концентриши се - причао сам о лепим и здравом односу, атеистима и о Дарку конкретно, а не о свеопштој пошасти децеубистава и ко то све чини или зашто.

за мој појам, неко ко је крштен није и верник, већ онај који живи такав живот. крштење је само улазница за воз, а потпуно је друга ствар путовати ...

ко зна зашто су ти људи пресудили својој деци уствари, никад ствари нису тако просте како их ми перцепирамо или их људи изговоре ...

Христос осветљава и даје смисла, а они су помрачени и чине бесмисао ...

моли се за те пале душе, ту само Бог може да помогне да се осветле.

с друге стране, мислим да није ни примерено ни паметно да исповедамо туђе грехе и тиме их излажемо данас-сутра чудним погледима, осудама и шкргуту слабих.

ми треба да бројимо своје, а не туђе, и сопственим примерима или сведочењима да ширимо радост Васкрсења Христовог као ова жена са снимка са почетка теме, а не да се бавимо многонуђеном и различитом паду.

Подели на овим сајтовима

Dnevnik nerođene devojčice

Iz ljubavi su mi roditelji dali život.Tako ja mislim.Nastaju mi prve žile.Telo počinje da se oblikuje.Već imam usta...Srce je počelo da mi kuca.Ko još ne može da posumnja da ja -živim.

Ne shvatam zašto je moja majka zabrinuta...

Ručice i nožice su počele da mi rasu.Na rukama su iznikli prstići.Uskoro ću početi njima da hvatam.Kad izađem iz utrobe,dodirivaću obraze moje majke...

Tek danas je majka saznala da me nosi u utrobi...Presrećna sam zbog toga.Jedva čekam da vidim lice svojih roditelja...

Sada je već sigurno da sam devojčica.Imam sve organe,bolje osećam okolinu.Kosa i obrve su počeli da mi rastu...To me krasi...Oči,uši,nos...Gledam,čujem,mirišem...

Čujem kako moji roditelji razgovaraju.Nekako su uznemireni.Otac veli:"Kad ćeš već jednom da abortiraš?"

Šta li to znači?Možda se spremaju da mi kupe kolevku...Mama,čuješ li kako mi kuca srce?Majčice...U utrobi se osećam bezbedno i srećno...

Majko!Majko!Gde smo to?Šta je to?Šta rade sa mnom?Majko,pomozi mi!Neko hoće da me izvuče iz tebe...To su noževi...Majko...Ne dozvoli da me ubiju...Boli!Boli me!Molim te...Pomozi!

"Gospođo,izvolite...Obavili smo operaciju...Zametak je odstranjen."

S blagoslovom episkopa niškog Irineja

Uređuje:Arhimandrit Dionisije(Pantelić)

Izdaje i štampa:Manastir sv.Stefan,Lipovac

18225 Katun

apel.png

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...