Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Po meni,odgajanje dece u siromaštvu u današnje vreme jeste greh,jer ako je neka osoba siromašna to znači da je to osoba koja se nije snašla u životu usled svoje nesposobnosti ili nekih drugih okolnosti i takva osoba bi trebalo da bude dovoljno samosvesna da i ne poželi decu jer samim tim to dete siromašnih roditelja bi bilo osuđeno da ispašta i pati zbog nesposobnosti svojih rodetelja koji nisu bili u mogućnosti da detetu omoguće sve ono što moderno vreme zahteva.Znači po meni je greh odgajati decu u siromaštvu jer to neminovno nosi psihološke posledice i frustracije raznih vrsta,od šikaniranja od naj ranijeg detinjstva pa od izbegavanja u vrtiću i školi itd...

Si ti rodjen u bogastvu?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Samim tim što osoba koja želi da ima dete živi u siromaštvu ona time oduzima priliku za normalan zivot detetu koje želi.To dete će se suočiti sa problemima počevši od ranog detinjstva,biće nesretno i isfrustrirano jer jednostavno neće moći da isprati sve one stvari koje mogu njegovi vršnjaci i to je put u jedan nesretan i isfrustriran život.E sad,jel bolje abortirati ili zadrzati dete koje će sutra izrasti u jedno nesretno i isfrustrirano biće koje će se vući u blatu i napraviti svoju decu kojoj nece moci da da ništa i iskaljivati svoje frustracije na njima,i tako u krug? :stadaradim:

To nikako....svi siromasni treba da crknu....siromastvo je veliku greh,ako ne crknu oni i nijiova deca..trebamo mi ih likvidirati.... zagadjuju atmosferu svojim siromasnim zivotom nama bogatima....i jos nam radjaju frustriranu decu cije frustracije mi posle treba da lecimo u nasim ustanovama koje mi bogati finsiramo....ne ne nikako.....smrt je jedini lek....

Подели на овим сајтовима

Па ово би могло да стоји кад би постојало неко правило по коме сви који одрасту у сиромаштву постају несрећни и исфрустрирани људи који се после истресају на другима. А неко опште животно искуство нам не говори да је увек, или чак ни најчешће тако... То што неко одрасте као сиромашан не значи да неће моћи да заради током живота довољно за пристојан живот своје деце, нити да се деци никако не може надокнадити недостатак новца на неки други начим, кроз васпитање, другачије погледе на свет итд. Моје лично искуство је да мало деце има неке битније последице од сиромашног живота, под условом да расту у нормалном окружењу, са родитељима који их воле... У крајњој линији свако може да се убије сваког тренутка ако је толико незадовољан животом, зашто му онда не дати прилику да сам одлучи да ли ће живети или не.

Veruj mi da je ovo što sam ti rekao istina!Dete koje je odraslo u siromaštvu ostaće nesretno celog života i predispozicije za dalje u ovom zatvorenom dručtvu su mu veoma male,šak nikakve,osim u slučajevima ako mu Bog da izuzetnu lepotu ili um koje moze da iskoristi kako bi poboljšao svoj život,ili npr da emigrira.

Ali bez obzira na to,možda to dete i taj čovek neće spolja pokazivati svoje frustracije ali unutra će uvek biti vrlo nesrećan,isfrustriran i besan jer će biti svestan svega što ovaj svet ima da ponudi a on ništa od toga neće moči sebi da priušti jer je bio i ostao dete nesposobnih roditelja koji su pošto poto hteli dete :stadaradim:

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

To nikako....svi siromasni treba da crknu....siromastvo je veliku greh,ako ne crknu oni i nijiova deca..trebamo mi ih likvidirati.... zagadjuju atmosferu svojim siromasnim zivotom nama bogatima....i jos nam radjaju frustriranu decu cije frustracije mi posle treba da lecimo u nasim ustanovama koje mi bogati finsiramo....ne ne nikako.....smrt je jedini lek....

Ili da presudi sebi pokajanje za glupost :) sudija nista licno:)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

To je prirodna posledica zabrane. Zašto nemaš paprika mafiju i krompir kartele?

Zato što je to legalno i dozvoljeno prodavati.

Kad su tridesetih u Americi zabranili alkohol, imao si booze kartele. Da ne pominjem da ta zabrana nije ništa postigla sem ekspanzije kriminala, pijanstva i slučajevi alkoholizma su bila podjednako česti kao i pre te gluposti, s tim što je bilo i Al Kaponea & co.

Да, али ја и даље нисам сигуран да је то опште правило за забрану било чега. Тачније, и јесте опште правило у смислу да забрана увек постоји тенденцију ка бављењу на црно од људи који би да зараде, али у пракси нема исте последица забрана различитих ствари. Не верујем да би могла да се створи абортус мафија која би функционисала као алкохол или нарко мафија, јер абортус не може свако да врши, мање се пара обрће итд. Свакако да би било и тога али питање је опет колико би жена које сада врше абортус то урадило и да је забрањен. Нажалост код нас је абортус за неке као средство контрацепције, па жене имају по 3, 4 и више. То тек не разумем, кад јој се деси једном, да опет понови...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ne,nisam to rekao,pred svakim je izbor kome će i kakav život podariti.Ja samo kažem za mene,da sam ja siromašan ne bih nikad dozvolio da dete koje ja stvorim ispašta u svom životu zbog moje nesposobnosti.To je moj lični stav.

Подели на овим сајтовима

Да, али ја и даље нисам сигуран да је то опште правило за забрану било чега. Тачније, и јесте опште правило у смислу да забрана увек постоји тенденцију ка бављењу на црно од људи који би да зараде, али у пракси нема исте последица забрана различитих ствари. Не верујем да би могла да се створи абортус мафија која би функционисала као алкохол или нарко мафија, јер абортус не може свако да врши, мање се пара обрће итд. Свакако да би било и тога али питање је опет колико би жена које сада врше абортус то урадило и да је забрањен. Нажалост код нас је абортус за неке као средство контрацепције, па жене имају по 3, 4 и више. То тек не разумем, кад јој се деси једном, да опет понови...

A misliš drogu može svako da gaji, svako da sintetiše, svako da obradi, svako da prošvercuje?

Samo prodavanje može svako, to je finalni korak.

Kad ekonomska situacija bude 50% bolja, abortusa će biti tridesetak posto manje, na to treba obratiti pažnju, zabrane - ne.

Што се тиче САД и рата против дроге, ми никако не знамо колико би се људи дрогирало да се сва дрога легализује у САД

Koliko ljudi na forumu bi koristilo heroin ako bi se sutra legalizovao?

Kladim se da ne bi niko. 

A imaš i podatke iz zemalja gde je legalno - po konzumiranju droge su prosek, ili u donjoj polovini tabele.

Подели на овим сајтовима

Veruj mi da je ovo što sam ti rekao istina!Dete koje je odraslo u siromaštvu ostaće nesretno celog života i predispozicije za dalje u ovom zatvorenom dručtvu su mu veoma male,šak nikakve,osim u slučajevima ako mu Bog da izuzetnu lepotu ili um koje moze da iskoristi kako bi poboljšao svoj život,ili npr da emigrira.

Ali bez obzira na to,možda to dete i taj čovek neće spolja pokazivati svoje frustracije ali unutra će uvek biti vrlo nesrećan,isfrustriran i besan jer će biti svestan svega što ovaj svet ima da ponudi a on ništa od toga neće moči sebi da priušti jer je bio i ostao dete nesposobnih roditelja koji su pošto poto hteli dete :stadaradim:

Ја просто нисам убеђен у ово што говориш. Не верујем да човек не може својим радом, ако није лењ и има просечне, нормалне способности, под неким нормалним околностима које искључују неке ванредне малере и сл., да приушти минимум пристојног живота. Сад, не знам шта ти подразумеваш под сиромаштвом, свако има другачији поглед на то... А иначе, мислим да ово не стоји и због тога јер је живот коцка, никад не знаш да ли ће неко постати исфрустриран због нечег, зависно од вредности које му буду усађене, васпитањем или нечим другим... Неки људи пате због физичког изгледа, или слабе пролазности код жена, и због још милион разлога који објективно нису пресудни кад се погледа са стране...

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ne,nisam to rekao,pred svakim je izbor kome će i kakav život podariti.Ja samo kažem za mene,da sam ja siromašan ne bih nikad dozvolio da dete koje ja stvorim ispašta u svom životu zbog moje nesposobnosti.To je moj lični stav.

Nije srecan onaj koji puno ima nego onaj kome malo treba.... 8086.gif

Подели на овим сајтовима

A misliš drogu može svako da gaji, svako da sintetiše, svako da obradi, svako da prošvercuje?

Samo prodavanje može svako, to je finalni korak.

Kad ekonomska situacija bude 50% bolja, abortusa će biti tridesetak posto manje, na to treba obratiti pažnju, zabrane - ne.

Koliko ljudi na forumu bi koristilo heroin ako bi se sutra legalizovao?

Kladim se da ne bi niko. 

Не може свако, али за дрогу постоје праве оазе производње, целе државе служе за по неку фазу, као Авганистан за производњу а несрећно Косово за промет, док нема нигде абортус-оаза. Слажем се да је едукација, мењање свести и јачање општег животног стандарда кључно, али до тад (пошто ничег од овог нема на видику) ја и даље нисам сигуран какве би ефекте постигла забрана. Уосталом, само кажем да би то, као једно од средстава потенцијалних, могло и морало да се узме у обзир, да неке групе неких стручњака направе процену и на основу тога донесу одлуку, а не да се о томе ни не размишља, јер је најлакше рећи да је то "право жене", набацати уз то пар фраза и мирна Бачка.

Подели на овим сајтовима

Ја просто нисам убеђен у ово што говориш. Не верујем да човек не може својим радом, ако није лењ и има просечне, нормалне способности, под неким нормалним околностима које искључују неке ванредне малере и сл., да приушти минимум пристојног живота. Сад, не знам шта ти подразумеваш под сиромаштвом, свако има другачији поглед на то... А иначе, мислим да ово не стоји и због тога јер је живот коцка, никад не знаш да ли ће неко постати исфрустриран због нечег, зависно од вредности које му буду усађене, васпитањем или нечим другим... Неки људи пате због физичког изгледа, или слабе пролазности код жена, и због још милион разлога који објективно нису пресудни кад се погледа са стране...

Slažem se.Na taj prosečan život i normalno obezbeđivanje detetovih potrba sam i imao na umu.Pri tom,nisam rekao da siromašni ne treba da imaju decu,samo sam rekao za sebe,da sam ja siromašan ili nesposoban da zaradim ili me tera neki maler- ne bih se usudio da stvorim dete i da ispašta posledice te moje zle sudbine. 

Подели на овим сајтовима

Не може свако, али за дрогу постоје праве оазе производње, целе државе служе за по неку фазу, као Авганистан за производњу а несрећно Косово за промет, док нема нигде абортус-оаза.

Ne vidim od kakve je ovo relevantnosti.

јер је најлакше рећи да је то "право жене", набацати уз то пар фраза и мирна Бачка.

Ni ja ne mislim da je abortus nešto što je u redu ili poželjno, samo kažem da bi ta zabrana bila veoma glupa i štetna stvar. Ali to je problem kolektivizma i te "očigledne i logične stvari" koja se radi sa tim zakonima ("nešto nije u redu, daj da donesemo zakon da ga branimo!"), što je i prirodna tendencija, ali se moramo boriti protiv toga ako mislimo da uspemo.

http://www.youtube.com/watch?v=nLsCC0LZxkY

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...