Jump to content

Лажно учење мормона ("цркве Исуса Христа светаца последњих дана") – Епископ Александар Милеант

Оцени ову тему

ribar

Препоручена порука

• 9 months later...
  • Одговори 155
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest ага пије млеко

....закуцли на врата, ја их љубазно примио.  0104_cheesy

Понудио им сок и кафу. Питао јањих  нешто у вези њиховог учења. Нпр. који је однос Н. Завета и Мормоније књиге; која је општа новина њиховог учење у односу на Н. Завет и хришћанство, о полигамији (до скоро била допуштена код њих)....Они питали мене у вези светитеља и икона (сви протестанти мисле да су то нама идоли!) ја им објаснио. Срећом нису питали за славе, то би мало теже ишло... :nene:

У међувремену ја им показао наш форум , а пошто су американци показао им смајлиће наше и форум који имамо овде на енглеском , са нагласком на ову тему .  Они се одушевили што слушам Роцк и свирам гитару.  grouphug

Ваљда сам им разбио стереотипије о православним свештеницима.  dobar decko

На крају су отишли видно озарени   0104_cheesy  и задовољни    ekstra  српском  гостопримљивошћу и гостољубивошћу.

Ово пишем са напоменом да, са једне стране, не будемо преки и нагли када нам дођу овакви гости...него да им фино кажемо да смо предани православни верници и да нас просто не интересује да разговарамо о другој вери .....

И са другом изричитом напоменом да верници који нису много утемељени у познању светога Писма и светог предања са цр. историјом никао не започињу разговор са њима....јер су лукави и имају своје методе.

Препоручљиво је да само наши теолози и учени свештеници на фин и аргументован начин разговарају са њима  и да првенствено сведоче истинску љубав доживљену кроз Христа и нашу светоотачку веру и Цркву.

Мормони су на улици препознатљиви по белим кошуљама и краватом, које носе увек у пару младићи од 20-30 година, и наравно по осмеху до ушију, нешто слично јеховистима.... dada

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

На крају су отишли видно озарени и задовољни српском гостопримљивошћу и гостољубивошћу.

Браво оче!

По љубави ће нас познати да смо Господњи!

брат Тома

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Били ми данас по трећи пут иста екипа,жена и мушкарац у дворишту.

Јеховини сведоци.

Изашао свекар и лепо им објаснио ко смо,али они методични  4chsmu1,

хтедоше да му дају неку брошуру  joooj,нашта их он замоли да лепо

изађу куда су и дошли.

aman људи не долазите више рекох напујдаћу кера,добацих ја. animal-smiley-037

ПС. Имам само мачку која треба да се омаци :cheesy:,

али много су досадни...не бирају време ни место, улазе непозвани... takeoff

Подели на овим сајтовима

Nama su dolazili u goste svedoci.Mm ih je lepo primio,razgovarao je sa njima,popili su sok i kafu i ostavili brdo knjiga.Nastavili su tako da dolaze svake subote nekih mesec dana,odustali su kada je mm ponudio njima neku knjigu na tanning,mislim da je bila knjiga o starcu Porfiriju.Nakon toga su navracali i ostavljali njihov casopis "Kula strazara"nekoliko puta.Nisam ucestvovala u razgovorima,ali ni mm ni oni nisu odustajali od svoje vere.

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

meni bili neki cigani...muzikanti.... sami ušli u kuću...žena se šokirala kad ih vidla na pragu dnevne sobe...bilo je samo...raus tanning

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Најкраће речено: Вјерска организација,основана средином средином деветнаестог вијека  у САД-у, од стране извјесног Џозефа Смита. Смит је тврдио да га је посјећивао неки анђео Морон, који му је открио постојање некаквих златних плоча, на којима је исписан текст данашње ''Мормонове књиге''- књиге која је један од извора вјеровања(Уз Библију) Цркве Исуса Христа,Светаца последњих дана, одн. мормона.  Подразумијева се, након што је Смит преписао садржину са поменутих плоча оне су- мистериозно нестале. 0104_cheesy ''Мормонова књига'' ,иначе, изашла је из штампе 1830. године.

Мормони вјерују да је Христос, након Васкрсења описаном у Новом завјету, отишао на тло америчког континента, и тамо проповиједао- Индијанцима.... Иначе, не исповиједају вјеру у Свету Тројицу, его вјерују да су Отац, Син и Дух богови за себе, одн. вјерују у 3 засебна бога.

Мормонским богослужењима и састанцима не могу присуствовати вјерниц других конфесија...

Интенресантна је ствар из њихове праксе и то да крштавају умрле....

Може се рећи да је центар Мормонизма,данас,  Солт Лејк Сити, гдје имају заиста импозантан храм, и гдје око 80% становништва исповиједа ову религију.

Иначе, колико сам имао прилику да чујем, мормони важе за породичне људе, подстичу вјернике на рађање што већег броја дјеце и сл- т.ј. на очување породичних вриједности.

Позз

Подели на овим сајтовима

Не знам има ли слика на нету, иначе унутрашњост мормонских храмова врло је слична  богомољама неоптотестантских вјерских заједница(баптисти,пентекосталци, еванђелисти и тд).. Једноставна проповиједаоница, клупе,  књиге и сл....

Подели на овим сајтовима

Дај неку слику изнутра.  t4431

evo oče.... malo sam virnuo...virtualna tura mormonskog hrama

KRSTIONICA

http://www.lightplanet.com/mormons/temples/baptism_font.html

SOBA ZA DAROVANJE

http://www.lightplanet.com/mormons/temples/endowment_room.html

NEKA SOBA ZA NEVESTE

http://www.lightplanet.com/mormons/temples/brides_room.html

SOBA PEČATA TJ. PEČAĆENJA ..... valjda se misli na neke zavete njihove

http://www.lightplanet.com/mormons/temples/sealing_room.html

NEBESKA SOBA

http://www.lightplanet.com/mormons/temples/celestial_room.html

ČEKAONICA

http://www.lightplanet.com/mormons/temples/waiting.html

Salt Lake Temple je ovaj hram sa slike.....

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...