Jump to content

Срећан рођендан!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Одговори 3.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Џеси,

8f623e1cfd317712.png 

:bighug:

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

dragi moji, vi ste divni.....mnogo ste me obradovali i puno mi znacite.....

sticajem nekih okolnosti, tek sad stigoh na forum.....ali osecala sam vase dobre misli i zelje, tako da mi je stvarno bio divan dan....

girl_smiley

SVE VAS PUNO VOLIM    :bighug:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

hvala-vam-na-dobrim-eljama-dragi-prijate

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Срећан ти рођендан Џеси, и славила га на много лета Господњег у здрављу, срећи и весељу.

0504_music  0501_music  girl_smiley

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

23_friends.gif

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Кхм,

Даме и госпође, молим за мало пажњу...

Данас је о. Зорану Ђуровићу,ави, ђетићу  диван дан!

Срећно и на много љета, оцо!

:D harp harp 

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Кхм,

Даме и госпође, молим за мало пажњу...

Данас је о. Зорану Ђуровићу,ави, ђетићу  диван дан!

Срећно и на много љета, оцо!

:D harp harp 

А ево на Фезбуку, поводим попа Ђуровића рођендана, настадоше и житија, тропари, кондаци, химне,...

Житије Аве Зорана

Рођен је веома млад и веома побожан, од јуначкога рода у јуначкој Црној Гори. Још као мали био је веома прозорљив и говорио је народу шта их чека, а народ га вољаше веома. Једном тако шетајући као дечкић, наишао је на једног монаха, мали авица му је пришао и рекао: хеј ти дечко у црном, са брадом као персијска маца, достићи ћеш велике титуле, кајла ће ти висити око врата, а ја ћу ти џаба служити 10 љета. И би тако година 10, јер младом ави плата не беше потребна, већ је радио за плату Небеску. Међутим, оборивши рекорд без пара и у глади, време је било да као што је и записано, млади ава оде даље. Добио је, а и шта би друго, него као и што приличи једном ави, деспотов град Смедерево. Ту је ава народу говорио, веру ширио и борио се против црвене власти, међутим једнога дана отворе се Небеса и ава чу глас: Шта то радиш у граду Смедереву? Зар ти не рекох да идеш у осиње гнездо, учи од њих науку њихову, ал их преобрати и врати на старо. Ава се тада тргне, тражи отпуст за земљу талијанску, ал и ту беше борба велика. Добио ава отпуст што је тражио, ал се опет вратио на старо, хлеб и вода беше му омиљена храна, а ни за фризера паре имо није, па му се и даље таласала у локнама коса. Научио ава науке њихове, поче ава да их враћа на старо, ал се некима у родној му груди то није допало. Говорили су да ђавоље работе ради, да је од њих плаћен пара великих, да му наука не иде од руке. А ава њима одговори: Нит сам ја у ђавоље работе, нити добих пара ја уопште, а науке од вас боље знадем. Сујета им велика удари, не знају они више шта да раде, паре нису могли доказати, а науку стварно нису знали. Ал од једном народ поче волет аву, велике пратиоце имо је на фејсу и тражили су од аве да дође. Дошао је ава једног дана, направио је дар-мар по црквама и на земљу спусти силне црнохаљинаше. Живео је ава баш дуго, више и од оног серпскога епископа што га уби биво у 110 љета, али мало мање од Метузалема. Ширио је веру, народ га је пратио и веома волео. Црква га прославља 12 новембра по новом календару (ава није волео стари) и тај дан се строго пости на вину и горгонзоли. Заштитник је јуродивих, сликара, сиромашних...

Тропар, 8. глас

Богословље си од младости заволео.

У безбожном свету си се трпљењем спасавао!

Клевету си људску љубављу Христовом победио.

Сликајући светитеље, њима си се уподобио.

Угодниче Божји, оче Зоране, моли Христа Бога да се и ми спасемо.

Кондак, 3. глас

У Риму свети, свештенослужитељем показао си се, и душу своју за јединство Цркве положио си блажени, а сада будући да имаш смјелост пред Спасом, сјети се и нас који са вјером празнујемо оче Зоране рођендан твој

Па химна, од једног РК свештеника:

Roždestvu tvojem zdušno klicaše vascela nacija a Vasiona ustrepta od predskazanja velika sa njom se i đavoli uznemiriše, pa bratiju protiv tebe, dični Avo nagnaše. Sinuše prijetnje grozomorne, povike i kletve, uklonit htjedoše Avu mnoge glave svete, pisahu, pljuvahu, vrijeđahu na sav glas, ali plemeniti Ava vazda nađe spas. Tebe poklonika četa zanosno poje, što po vas dan na internetu napeto očekuje da nove spisanije i ikone ti ugleda, odsjaj Avinog uma velikoga. O, Avo, živopisni oče O, Avo, istinoljubivi pregaoče, Neka ti je vazda svaka dika i veselje Uznoseći čestitke, da Gospod primi nam molenje.

Слава, 8. глас

Pridjite svi zemnorodni da proslavimo dan rodjenja, velikoga svetilnika vaseljenje, darovanog nam Gospodom, Avve Zorana, kličući i govoreći: Raduj se izabrani sasude Duha Svetoga, koji nam zivotom svojim dogmate objasnjavas. Raduj se sviralo rajska, kojom nam se otkriva tajna nebeska. Raduj se blagovesniče vaskrsenja, usred sveopšte naše obamrlosti za drugoga. Raduj se drugi Luko, lekaru duša i tela naših, dostojni njegov nasledniče i Majke Božije miljeniče, koji likove svetih izobražavaš. Raduj se oče Zorane preblaženi.

Подели на овим сајтовима

Оче Зоране,дај Боже да славиш рођендан још на многа лета Господњег у здрављу, срећи и весељу.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Srećan rodjendan o. Zoranu s Morave, moravska černohornjacka muzika:

CM Bukovinka - Išlo dívča k zpovídání, Išla cura na ispovijed

Ovo smije gledat samo otac Zoran, vi ostali - ne gledat! :D

https://youtu.be/VcH2BaVgdv8

https://youtu.be/FR1KH6R9U1k

CM Pajtáš - U Dunaja šaty perú

HORŃÁCKÉ 2015: sólo zpěv Petra Miškeříka, hraje HCM Petra Mičky

HORŇÁCKÉ 2015: sourozenci Mičkovi a HCM Petra Mičky

HORŇÁCKÉ 2015: Horňácký mužský sbor z Velké nad Veličkou

moravian dance

Подели на овим сајтовима