obi-wan Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Kako li ste samo od patrijarha i vlade dosli do evolucije... Ignjatije, Михајло and Александрида је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Nisu isto. Moral je od Boga i ne menja se, a zakon je od ljudi i promenljiv je Ако је морал од Бога што онда различити људи имају различите моралне погледе? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 nije moral od Boga, a evo zasto http://www.youtube.com/watch?v=RaDTWZIXfLU antics and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Kako li ste samo od patrijarha i vlade dosli do evolucije... Преко господина који је убеђен да неко ускраћује право људима на религију јер им у школи не предају о Исусу (што није тачно) и намеће им атеизам јер их у школи уче биологију. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Ако је морал од Бога што онда различити људи имају различите моралне погледе? Neki su se vremenom udaljili od Bozijeg morala dok smo mi Pravoslaci to sacuvali u izvornom obliku Zivimo u ludom vremenu moralne relativnosti tako da je sve moguce. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Neki su se vremenom udaljili od Bozijeg morala dok smo mi Pravoslaci to sacuvali u izvornom obliku Zivimo u ludom vremenu moralne relativnosti tako da je sve moguce. Погледај клип који је пружио Дајнабластер. Теологија ти је ка у протестанта. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Морал је људска категорија.Везе нема с Богом.И људи је мењају сходно својим потребама и жељама. Протестанти су робови морала. antics, malina :) and nishizawa је реаговао/ла на ово 3 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Погледај клип који је пружио Дајнабластер. Теологија ти је ка у протестанта. Odakle su Deset Bozijih zapovesti i Hristove zapovesti i pouke apostola ? Ne postoji moralna norma za svaku sitnicu.Mislio sam osnovne stvari, Narvno da postoje i kulturne norme svojstvene odredjenom narodu. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 А шта вреди што неко "мисли добро" ако не зна да вози авион и закуца га у прву зграду? То је оно што наш народ не разуме. Посао државника није нека мистична ствар у којој "снага вере и молитве побеђује силе зла". То су послови као и сваки други. Као на пример директор фирме. Он човек се распитује шта људима треба, колико може да се прода, како најбоље да се направи и тако даље. Нема ту никакве "мистике". Исто тако председник се распитује шта која држава жели, колико им нешто треба, шта може да им понуди, па онда са њима преговара и договара. Премијер има буџет па онда распоређује на оно што је најхитније да се ради... Све су то неке обичне ствари, нема ништа ванземаљско. Politicari su to mistifikovali jer nikad i ne pricaju o konkretnim stvarima vec samo o ciljevima a to pakuju kao da cilj zapravo predstavlja nesto sto ce raditi... pa onda i obicni ljudi pocnu tako da zamisljaju stvari... sta ce XY da radi? XY ce da smanji korupciju, poboljsa standard, smanji nezaposlenost... a niko cak ni ne zamislja kako ce to da uradi... samo prazne price... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Јако је занимљива чињеница да су они који су најспремнији да бране српство, православље, веру и нацију од зле атеистичке науке и злих западњачких утицаја скоро по правилу људи који нису успели да савладају ни своје писмо, а о језику или неком даљем образовању, било оно теолошко или не, да не говоримо... antics, Александрида, Јанко and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 ne moy to da kazhes dvap00t !? GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Исто тако председник се распитује шта која држава жели, колико им нешто треба, шта може да им понуди, па онда са њима преговара и договара. Премијер има буџет па онда распоређује на оно што је најхитније да се ради... Све су то неке обичне ствари, нема ништа ванземаљско. Јел ? Па то баш звучи просто. Што ли код нас у Србији то не раде тако ? Ваљда их нико није научио. Они ,јадници, вероватно мисле да ће најбоље помоћи народу ако напуне своје џепове. Не верујем да може бити недобронамерних председника који мисле пре свега на своју корист. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Politicari su to mistifikovali jer nikad i ne pricaju o konkretnim stvarima vec samo o ciljevima a to pakuju kao da cilj zapravo predstavlja nesto sto ce raditi... pa onda i obicni ljudi pocnu tako da zamisljaju stvari... sta ce XY da radi? XY ce da smanji korupciju, poboljsa standard, smanji nezaposlenost... a niko cak ni ne zamislja kako ce to da uradi... samo prazne price... То си лепо приметио. Њима је у интересу таква мистична прича јер онда могу да обећавају и лажу, а када ништа не направе онда је то због "више силе"... Као они племенски врачеви код примитивних народа. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Шта он има да се брине за моју будућност, материјално и духовно богатство. То је све моја ствар. Његов посао је да ме брани од непријатеља и криминалаца. "Srbija je danas kapitalistički sistem, a država nije krava muzara. Ona je tu da održava red, da uzme pare od poreza i to je to. Svako od nas je sistem za sebe, niko ne treba da čeka pomoć države." "U 12. godini mi se desilo da mi je doktor umesto minus dao plus dioptriju. Posle toga, ja sam razmišljao i shvatio da državu boli k***c za njenog građanina, inače ne bi doktori radili stvari koje mogu da unište nečiji život. Posle sam se sa ocem ubeđivao jer je on tvrdio „Ne, ne, valjda država zna bolje od tebe“, a to je tako jer su starijim generacijama isprani mozgovi. Sve se zna, završiš školu, vojsku, oženiš se, ali sve su to socijalističke gluposti. Poenta kapitalizma je da treba da menjaš stvari." Milan Tarot Grizzly Adams, Јефимија Крунић, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 У праву је Звонко. Само што тако нешто мисли и Ивица Дачић када је рекао да њега не интересује небеска него земаљска Србија, а то исто је рекао својевремено и Зоран Ђинђић. Патријарх је рекао да се ми можемо одржати јединством и ,,идеалима од вредности''. А ја се питам како ће Срби у томе успети када идеали (тј. идеје) готово да не постоје код нас. Сведок сам да многи Срби не виде никакву будућност за човечанство уопште. Неки од њих често више желе да падне астероид на Земљу. Са друге стране, постоји опасност од есхатолошких равнодушности за садашњи век. То долази од верника који су исти као они који слуте скорашњи смак света. Зато се питам, какве идеале и идеје може пронаћи један Србин? То јест, за какве вредности ћемо се трудити у садашњем веку и за садашње благостање? Што каже Звонко, нама су потребни конкретни потези струке, знања и креативности. Али мислим да су Срби дубоко заглибили у свему супротном од тих вредности. Када би Патријарх могао да подари неку идеју или предлог, шта да људи раде, како да покрену праву економију, било би одлично. Јер стваралаштво није само дело света ван Цркве, него и сама Црква зависи од сопствене економије и не може се препустити нераду и прошењу. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука