antics Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 То што Црква пристаје да политичари њу своде на политичку раван, то је икономија Цркве према лаосу који јој припада (и грца под тим истим политичарима); исто тако су архијереји седели с турцима, па са комунистима... Ово је потпуно иста ствар. Није ствар пастирско старање о Т. Николићу, великом испоснику и стиропоЛ подвижнику, него о старању за верни народ, који у овој држави живи и странствује. О томе се ради. Не избацујем ја никога. Из моје лаичке перспективе Т. Николић се самоизбацио из црквеног живота тиме што пројављује исто оно банално неразумевање Цркве као богочовечанског организма - исто као и они пре њега. Теологија људе не посматра кроз перспективу њиховог посла. Рад је служење - и на тај начин се сваки посао уцрквљује. Али, ако погледамо истини у очи, видећемо да политичари код нас не разумевају свој рад, своје деловање као служење - него као пут до личне (што би комунисти рекли - ситносопственичке) користи. Узмимо за пример вулканизера и пекара. Вулканизер служи својим муштеријама, јер им сређује пнеуматике и припрема возило за пут. Ако би се вулканизер понашао као наши политичари, то значи да би једно шупље ништа наплатио гастарбајтерски масно, што значи да би аутобус пун путника слетео с ауто пута у млад кукуруз (што се нашој земљи убрзано приближава). Пекар служи својим муштеријама тиме што припрема хлеб - храну свих храна. Међутим, ако пекар хоће масно да наплати, а неће да буде поштен (као наши политичари), онда деца у хлебу проналазе делове глодара, а уместо белог брашна људи једу адитиве пореклом с далеког истока. Наши политичари (и то сви до једног) појам служења народу активирају само пре избора, што је куд и камо недостојније, јадније и тужније, него да прећуткују истину до краја и просто раде онако како и иначе раде, а не продају беле за обичне бубреге. Према томе, не само да ми није јасно шта ми то спочитаваш, него ми није јасно ни о чему причаш уопште. Ако је теби добро под овом влашћу (јер све су власти овде исте: исти људи се ротирају с времена на време и то је то), онда је то друга ствар, онда је јасно зашто не разумеш о чему говорим. Ја странствујем у земљи која није нарочито наклоњена својим грађанима. Поштујем је, али очекујем најгоре. И не што ја очекујем, него што објективна стварност потврђује само то: нема идеје, нема визије, само лоповлук, само грабљење... Нађите ми једног, макар ЈЕДНОГ из власти (ове, претходне, оне тамо...) ко нема нешто на глави, иза кога се бар нешто не вуче. Једног... Нема таквог. Нема служења. Само "дааааааај!", или што би Бора Ђорђевић рекао "ординарне сељачине" (с тим што и он спада у њих). Александрида је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Према томе, не само да ми није јасно шта ми то спочитаваш, него ми није јасно ни о чему причаш уопште. Ако је теби добро под овом влашћу (јер све су власти овде исте: исти људи се ротирају с времена на време и то је то), онда је то друга ствар, онда је јасно зашто не разумеш о чему говорим. Ја странствујем у земљи која није нарочито наклоњена својим грађанима. Поштујем је, али очекујем најгоре. И не што ја очекујем, него што објективна стварност потврђује само то: нема идеје, нема визије, само лоповлук, само грабљење... Нађите ми једног, макар ЈЕДНОГ из власти (ове, претходне, оне тамо...) ко нема нешто на глави, иза кога се бар нешто не вуче. Једног... Нема таквог. Нема служења. Само "дааааааај!", или што би Бора Ђорђевић рекао "ординарне сељачине" (с тим што и он спада у њих). Па ти си прикривени дверјанин. Слажем се твојом анализом свих актера на политичкој сцени Србије, али зар није баш због како ти кажеш " самоизбацивања из црквеног живота " тренутно актуелног председника републике Србије Томислава Николића - преко потребно његово што чешће долажење у Патријаршију да би се, евентуално, под утицајем великог духовника Патријарха српског Иринеја вратио под окриље Цркве? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Да га је Патријарх избацио напоље било би много ефектније и за његово враћање Цркви и као поука народу. Овако - нисмо ни врући ни хладни. Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Да га је Патријарх избацио напоље било би много ефектније и за његово враћање Цркви и као поука народу. Овако - нисмо ни врући ни хладни. Замисли наслове у свим домаћим и страним медијима : " Његова Светост Патријарх српски Иринеј није хтео да прими ( прејако је - избацио ) председника републике Србије Томислава Николића. " Дај, Звонко, уозбиљи се. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Замисли наслове у свим домаћим и страним медијима : " Његова Светост Патријарх српски Иринеј није хтео да прими ( прејако је - избацио ) председника републике Србије Томислава Николића."Дај, Звонко, уозбиљи се. Такав поступак би био скроз у духу Светих Отаца. Шта је урадио свети Амвросије Медиолански? Много више од тога, и то не председнику неке банана републике већ римском цару (и то каквом!)... nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Па ти си прикривени дверјанин. ??? Ој? Слажем се твојом анализом свих актера на политичкој сцени Србије, али зар није баш због како ти кажеш " самоизбацивања из црквеног живота " тренутно актуелног председника републике Србије Томислава Николића - преко потребно његово што чешће долажење у Патријаршију да би се, евентуално, под утицајем великог духовника Патријарха српског Иринеја вратио под окриље Цркве? Не, преко потребно је да одлази у Цркву и да разговара са својим парохијским свештеником - ergo да живи црквеним животом. Приватне посете патријарху не спадају у то. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Такав поступак би био скроз у духу Светих Отаца. Шта је радио свети Амвросије Медиолански? Много више од тога, и то не председнику неке банана републике већ римском цару (и то каквом!)... Следећи твоју логику бивши владика, а садашњи монах Артемије је био у праву када није хтео да прими сличног римском цару - американца Бајдена ? Значи поступак, тадашњег, владике Артемија је био скроз у духу Светих Отаца ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Следећи твоју логику бивши владика, а садашњи монах Артемије је био у праву када није хтео да прими сличног римском цару - американца Бајдена ?Значи поступак, тадашњег, владике Артемија је био скроз у духу Светих Отаца? Бајден није хришћанин (православац) колико је мени познато, док је цар, званично барем, био (а тај исти римски цар Теодосије Велики је на крају постао светитељ)... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 ??? Ој? Не, преко потребно је да одлази у Цркву и да разговара са својим парохијским свештеником - ergo да живи црквеним животом. Приватне посете патријарху не спадају у то. Јој не јој оде ти у дверјане.......... .smesko. Написао сам па обрисао ......" када већ не иде код свог парохијског свештеника ". Сада видим да нисам требао. Но, као неко ко је на тако високој државној функцији и треба, између осталог, да иде код Патријарха. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Бајден није хришћанин (православац) колико је мени познато (а римски цар Теодосије Велики је на крају постао светитељ)... Да не идемо предалеко. Председник Србије Томислав Николић не верујем да ће постати светитељ уколико га Патријарх Иринеј не прими, илити, ( видим да се појединим више допада ) - избаци. Хајде да се уозбиљимо. По мени нема ничег лошег што је Патријарх српски Иринеј примио председника Србије Томислава Николића. Као што је примио и будућег премијера Ивицу Дачића, бившег председника Бориса Тадића..........., итд. feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 13, 2012 Пријави Подели Написано Јул 13, 2012 Замисли наслове у свим домаћим и страним медијима : " Његова Светост Патријарх српски Иринеј није хтео да прими ( прејако је - избацио ) председника републике Србије Томислава Николића. " Дај, Звонко, уозбиљи се. Nego sta! Zar mediji nama hriscanima odredjuju sta je istina i ispravno? To bi i bilo ozbiljno. Ovo sto se radi je neozbiljno. Ko ce nas pravoslavne hriscane da shvati ozbiljno kad nemamo nista da prigovorimo Dacicu i Nikolicu? Ima primera u predanju kada su svetitelji izbacivali careve napolje da se sve pusilo. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 13, 2012 Пријави Подели Написано Јул 13, 2012 a dzaba ih izbacivao, jedino cudo da se desi pa da preume... ja da mogu, izbacio bi ih sve komplet iz drzave, jer ne vidim drugi nacin Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 13, 2012 Пријави Подели Написано Јул 13, 2012 Ма они никада неће да се преуме, то су болесни људи. Али може народ да види једног духовног вођу како не дозвољава неозбиљност и лицемерство, да види да постоји некакав светионик, орјентир нормалности и правде. А ако да Бог да онда и крене ка њему. Ако ништа друго видели би да не морамо да трпимо сваку будалу. DYNABLASTER and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 13, 2012 Пријави Подели Написано Јул 13, 2012 Овде је у питању председник Републике Србије Томислав Николић. Дошао је, хвала Богу, у Патријаршију по савет и то је за сваку похвалу. А шта ће Томиславу патријаршија осим ето за лични духовни савет како да се носи са дужностима? Или било ком другом политичару? Најлогичнији потез зашто иду у патријаршију јесте да купе ликове ко што си ти, да се то види преко телевизије. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јул 13, 2012 Пријави Подели Написано Јул 13, 2012 А шта ће Томиславу патријаршија осим ето за лични духовни савет како да се носи са дужностима? Или било ком другом политичару? Најлогичнији потез зашто иду у патријаршију јесте да купе ликове ко што си ти, да се то види преко телевизије. Е, та пуста логика. Младене, избори су прошли и садашњи председник републике Србије Томислав Николић следећих пет година не мора да мисли о " ликовима као што сам ја " . Мене више интересује да ли ће испунити обећање и урадити шта је у његовој моћи да се испита изборна крађа у првом кругу избора. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука