Душко Дугоушко Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Ti crkveni strucnjaci nikakav posao nisu uradili sa resavanjem crkvenih stvari a odma' se zaleteli da resavaju drzavne?Проблем је што стручњаци, поред тога што су мањина, најчешће нису људи на положају (тј. нису епископи), па их нико "не шљиви"... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Проблем је што стручњаци, поред тога што су мањина, најчешће нису људи на положају (тј. нису епископи), па их нико "не шљиви"... Pa dakle ko ce onda da daje te "predloge"? Ovo je pa tek strasno... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 To da crkva cini dobro za duh je subjektivno misljenje ljudi koji u crkvu idu. Drzava se sastoji i od ljudi koji nisu u srpskoj pravosalvnoj crkvi. A sve i da jesu, postoje stvari koje zvanicno JESU zaduzene za napredovanje duha i koje ne zavise od religijske pripadnosti ili stepenu vere... tim stvarima bi i sama crkva mogla da se pozabavi... kultura i umetnost za pocetak Ne sumnjam da u crkvi ima ljudi koji neumitno imaju kompetentnost da daju predloge... ali zasto ne krenu od predloga npr. kako pravoslavnim grupama koje se bave fasizmom objasniti da to nije pravoslavlje... ili kako objasniti javnosti da te grupe ne treba poistovecitvati sa pravosalvljem? Ili kako resiti slucaj raspada crkve pod artemijevskim odvajanjem? Ti crkveni strucnjaci nikakav posao nisu uradili sa resavanjem crkvenih stvari a odma' se zaleteli da resavaju drzavne? Smesno... У принципу - у праву си око овога, и то је отприлике и мој став. Међутим, иако разумем зашто теби као атеисти овај наслов боде очи, мислим да си ипак преценио значај ове посете - њен циљ је био пре свега да се покупе јефтини политички поени, а ако је о нечему озбиљном и разгоаварано, то су онда питања која се тичу рада министарства вера и даље сарадње нове владе са Црквом. Реално - ваљда ни ти не верујеш да би ико из владе заиста узимао у обзир мишљење и став Цркве по било ком другом питању... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Pa dakle ko ce onda da daje te "predloge"? Ovo je pa tek strasno... Мислим да драмиш без разлога. Сумњам да ће власт стварно да тражи неке предлоге од цркве... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Kad je vodjenje drzave u pitanu, crkva o tome nema nikakvog pojma a sam patrijarh je za to strucan koliko i ja za neurohirurgiju. Zato mislim da nije pozvan da daje drzavnicke savete ili da predlaze bilo sta bilo kom predstavniku vlasti .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. A inace Tadic, Nikolic it'd su zavrsili specijalizaciju za "vodjenje drzave". A tek glasaci ... .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. antics and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. A inace Tadic, Nikolic it'd su zavrsili specijalizaciju za "vodjenje drzave". A tek glasaci ... .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. Nije lose da se procita tema pre nego sto se frlji koment... vec je pricano o tome пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Meni samo smetaju reci patrijarha glede tog susreta... Ceka da se sastavi vlada pa da da neke predloge? Sta ce on to da predlaze predesedniku? Neki plan za oporavak ekonomije? NEki program za resavanje problema javnih nabavki?... problem privrede? Sta? A jel' tebi poznato da je Patrijarh punoletan, sa drzavljanstvom srbije i izjednacen u pravima sa tobom ? Ili mislis da je grtadjanin drugog reda? antics and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Nek sedi u patrijarsiji gde mu je mesto, a parlament neka ostavi onima koje narod u njemu zeli... A jel isao Patrijarh kod Nikolica ili Nikolic kod Patrijarha? Jel' bilo ovako: Patrijarh Srpski nije došao po blagoslov, već smo načelno razgovarali o Kosovu, našem društvu i učešću Crkve, ali bez konkretnih dogovora. Bio je to više prijateljski razgovor u kome me je patrijarh informisao o raznim pitanjima - kaže za „Blic“ predsednik Srbije nikolic koji je juče primio Patrijarha Irineja ... ili ovako ... Predsednik Srbije nije došao po blagoslov, već smo načelno razgovarali o Kosovu, našem društvu i učešću Crkve, ali bez konkretnih dogovora. Bio je to više prijateljski razgovor u kome me je predsednik informisao o raznim pitanjima - kaže za „Blic“ patrijarh srpski Irinej koji je juče primio Tomislava Nikolića Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 A jel' tebi poznato da je Patrijarh punoletan, sa drzavljanstvom srbije i izjednacen u pravima sa tobom ? Ili mislis da je grtadjanin drugog reda? sa mnom nije izjednacen... ja nemam ni prava ni mogucnosti da dajem predloge predsedniku ili vladi drzave... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 sa mnom nije izjednacen... ja nemam ni prava ni mogucnosti da dajem predloge predsedniku ili vladi drzave... Права имаш најмање као и сви остали. А што се могућности тиче... Је л' патријарх крив што тебе лично нико не ферма? Ето, људи на овом форуму те ипак фермају - твоја реч се чује и уважава, ал неки пут баш треснеш... Јер опет превиђаш суштину: није патријарх дошао код Николића, па да му каже: "Знате, ми би дали по неки савет", него је Николић дошао с оним Шварценегер-као-Терминатор осмехом да би неко негде кад отвори новине рекао: "Сила је Србин овај Тома!" Тако да ти немаш приговор на лицемерје Т. Николића, него ти је криво што ниси питан као патријарх, или што ниси на месту Т. Николића.... nishizawa and Александрида је реаговао/ла на ово 2 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Постови (да не кажем спам) о врућини су преештени овде. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Права имаш најмање као и сви остали. А што се могућности тиче... Је л' патријарх крив што тебе лично нико не ферма? Ето, људи на овом форуму те ипак фермају - твоја реч се чује и уважава, ал неки пут баш треснеш... Јер опет превиђаш суштину: није патријарх дошао код Николића, па да му каже: "Знате, ми би дали по неки савет", него је Николић дошао с оним Шварценегер-као-Терминатор осмехом да би неко негде кад отвори новине рекао: "Сила је Србин овај Тома!" Тако да ти немаш приговор на лицемерје Т. Николића, него ти је криво што ниси питан као патријарх, или што ниси на месту Т. Николића.... Meni se čini da nije niko dovodio u pitanje da li Nikolić ima pravo da dođe kod patrijarha po savete i blagoslov i da li patrijarh ima pravo da mu savete daje i nudi... već neke druge stvari... Ko ono-beše reče: "Sve mi je dozvoljeno ali mi nije sve korist" ??? Kad god su se crkva i država mešale - bile su iskvarene i crkva i država... taj zagrljaj nikom nije na korist... Teresa and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Па то ја и не спорим. Мој прови поуст је био здражавање над уласком Т. Николића у зграаду патријаршије. Ал не може сад нико да очекује - па ни ја, који то највише прижељкујем и сматрам за једино праведно - да патријарх потпраши Николића и да га избаци ко коцкара напоље. Душко Дугоушко, Grizzly Adams and nishizawa је реаговао/ла на ово 3 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Па то ја и не спорим. Мој прови поуст је био здражавање над уласком Т. Николића у зграаду патријаршије. Ал не може сад нико да очекује - па ни ја, који то највише прижељкујем и сматрам за једино праведно - да патријарх потпраши Николића и да га избаци ко коцкара напоље. Е то би већ било нешто... nishizawa је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Ало, decxko, овде је у питању трули политичар који је дошао у патријаршију. Разумеш? Он се гребе за рејтинг, не Црква. Цркви није потребан рејтинг. Конташ? Овде је у питању председник Републике Србије Томислав Николић. Дошао је, хвала Богу, у Патријаршију по савет и то је за сваку похвалу. Једаред је дошао и покојни Слободан Милошевић, Бог да му душу прости, и кажу да је био оштро нападнут од стране појединих владика. Отада више никада није крочио у Патријаршијски двор. Блаженопочивши Патријарх Павле је замерио тим владикама због таквог наступа. Но, би што би. Сада би и ти, попут ових безбожника ( атеиста ) брже - боље да осудиш и пресудиш. " Сви људи који дођу, а поготово политичари, имају интерес да то користе, да свој чамац привежу за лађу Цркве, онолико колико им треба да користе ту снагу. То ми је јасно. Али, знате, с друге стране , људи рецимо имају толико различитих потреба, а моја дужност је да са сваким разговарам и схватим га , да потражимо излаз из тога " - вели блаженопочивши патријарх Павле. Разумем став безбожника ( атеиста ) , али да теолози предњаче у " потпрашивању " и " избацивању " - е то је........ проблематично. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука