Млађони Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Dok je Bog vodio jevrejski narod dobro im je islo. Ако си читао библију после новог завета, сконтао би да Бога не занима народ већ га занимају људи. Иначе Јеврејима и дан данас добро иде. Sto bi reko sv.Nikolaj Velimirovic "Imamo skolu bez vere,politiku bez postenja,vojksu bez rodoljublja,drzavu bez bozijeg blagolsova,otuda nam propast i skole i politike i vojske i drzave"Sve ono kako je sv.Nikolaj opiso evropu u njegovoj knjizi "kroz tamnicki prozor " smo se pretvorili. св.Николај је владика, не геополитичар. А што се тиче европе, по чему је она пропала? Морално, финасијски, писменост, све је то на вишем нивоу него у православним земљама. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 11. Ја сам пастир добри; пастир добри душу своју полаже за овце. 12. А најамник, који није пастир, коме нису овце своје, види вука где иде, и оставља овце, и бежи: и вук зграби овце и распуди их; 13. А најамник бежи, јер је најамник и не мари за овце. Ето шта је посао вође једног народа. Посао вође народа из 4. века пре нове ере. Не посао вође народа 21. века нове ере. Анастасија је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kron Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Зато што је школа дужна да пружи научно образовање а не религијско. То није избор, то је индоктринација. Кажем ти школа те учи науци, црква религији. Што се не залажеш да уче и протенстанству, католичанству, исламу, атеизму и будизму? Па да лепо имају информације о свим теолошким погледима па онда изаберу? Уосталом веронаука је колико знам изборан предмет. Свако ко жели да упозна религију - то може. Jeste to je lepo samo sto ovu zemlju nisu stvarali ni budisti ni ateisti ni rimokatolici nego su za ovu zemlju ginuli PRAVOSLAVNI HRISCANI. A skola u kojoj nema veronauke i osnova teologije nemoze biti skola jer nema naj vazniju nauku koja postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Посао вође народа из 4. века пре нове ере. Не посао вође народа 21. века нове ере. Што рече Балашевић "принцип је исти све су остало нијансе" . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Jeste to je lepo samo sto ovu zemlju nisu stvarali ni budisti ni ateisti ni rimokatolici nego su za ovu zemlju ginuli PRAVOSLAVNI HRISCANI. А пре њих су гинули старословенски пагани. Да убацимо и паганизам? Шта фали мало да славимо Сварога, Световида, Перуна громовника? Можда се неком то свиди? шта кажеш Да убацимо и старе обичаје као што је например Лапот опет у промет? (лапот је еутаназија, убијање болесних и гладних у породици да би виже хране било за младе и здраве) A skola u kojoj nema veronauke i osnova teologije nemoze biti skola jer nema naj vazniju nauku koja postoji. Веронаука јесте академска дисциплина али наука није. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kron Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 А пре њих су гинули старословенски пагани. Да убацимо и паганизам? Шта фали мало да славимо Сварога, Световида, Перуна громовника? Можда се неком то свиди? шта кажеш Да убацимо и старе обичаје као што је например Лапот опет у промет? (лапот је еутаназија, убијање болесних и гладних у породици да би виже хране било за младе и здраве) Narod koji ima pagansku veru posle 500 godina robovanja bi asimiliro. Sta ti kazes o tome da je nas bas Isus Xristos sacuvao,i da mozda treba da mu odamo pocast i zahvalnost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 11. Ја сам пастир добри; пастир добри душу своју полаже за овце. 12. А најамник, који није пастир, коме нису овце своје, види вука где иде, и оставља овце, и бежи: и вук зграби овце и распуди их; 13. А најамник бежи, јер је најамник и не мари за овце. Ето шта је посао вође једног народа. Да, то је посао духовног вође. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 A skola u kojoj nema veronauke i osnova teologije nemoze biti skola jer nema naj vazniju nauku koja postoji. Koliko znam veronauka postoji u školama. A pored veronauke preko su potrebna znanja iz drugih nauka.Crkva je prvenstveno ta koja je zadužena za duhovno i teološko obrazovanje ljudi ( vernika). Škola ima sasvim drugu misiju. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Narod koji ima pagansku veru posle 500 godina robovanja bi asimiliro. Sta ti kazes o tome da je nas bas Isus Xristos sacuvao,i da mozda treba da mu odamo pocast i zahvalnost. Христ јесте многе од нас сачувао,чуваће нас и чува нас. Али Српски народ Христоса не занима. Њега занима твоја душа не твоја нација. Какав би то Христ био када би бирао омиљене нације??? То би било апсолутно у сукобу са Хришћанством, а и већ је било речи о томе да је етнофелитизам проглашен за јерес. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Онда ме занима-- пошто знаш.... шта је морално у наметању морала? Isto sto i u nametanju zakona ? Па како онда знаш да ли ти је председник Србије прави верник? Ja sam rekao da bih takvog predsednika zeleo. Па време је показало да Томислав Николић није искрен још пре него што си гласао за њега (његова нагла промена политике и пљивање шешеља ког је славио као другу славу)....И ти си гласао за тог човека? Ja sam glasao za Dveri. Za Tomu sam glasao u drugom krugu jer mi je delovao kao manje zlo, a i dosadio mi bio onaj Tadic, hteo sam promenu. I ti si bio ateista pa si postao vernik. Cenim ljude koji svoju promenu stavova javno iznesu uprkos kritikama koje ih ocekuju. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Isto sto i u nametanju zakona ? А шта, ти мислиш да су закон и морал једно те исто? Ja sam rekao da bih takvog predsednika zeleo. Па што си онда гласао за Николића? I ti si bio ateista pa si postao vernik. Cenim ljude koji svoju promenu stavova javno iznesu uprkos kritikama koje ih ocekuju. Ако је теби моја промена теистичког става и томино -волим шекија највише на свету- па после -шеки не ваља ништ- слична ствар онда не знам шта да ти кажем. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Колико се грозим бушних прича свих тих Кандићки и Бисерки и кога све не, једнако ме плаше и ови тзв. великосрби и моралњаци. Користе исти вокабулар, фашистички - принуда, присила, мора, arbei macht frei... Или са нама, или скора, неумитна пропаст; спасење је само уз нас... И онда се отвара Пандорина кутија са чипованим картама, жиг звери, американци надиру (и што је најгоре, Амери стваарно надиру, а ти и такви им праве апологију уствари). А политичарима не верујем ни најмање, па нек се оките са стотину крстова - њима је на осуду. Док он жуди за власт - то хришћанин не може бити. Чак и да може, прво је политичар, а то то није хришћански идентитет. sqny and Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 2 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kron Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Христ јесте многе од нас сачувао,чуваће нас и чува нас. Али Српски народ Христоса не занима. Њега занима твоја душа не твоја нација. Какав би то Христ био када би бирао омиљене нације??? То би било апсолутно у сукобу са Хришћанством, а и већ је било речи о томе да је етнофелитизам проглашен за јерес. Ja pokusavam da ti obljansim da svi imaju prava da vide ko je Isus Xristos barem onoliko kolki i Darvin. Da se u skoli neuci ova besmislena teorija evolucije koliko bi je ljudi znalo? O tome ti pricam kapiras. Znaci sv.Nikolaj Velimirovic je jeretik po tebi strasno jer i ovo jeres po tebi mesanje nacije i religije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Проблем је овде што многи хришћани, и уопште верници, мисле да је решење за државне проблеме некакав "повратак вери и традицији" или слично. То је веееелика заблуда... antics and sqny је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 А шта, ти мислиш да су закон и морал једно те исто? Nisu isto. Moral je od Boga i ne menja se, a zakon je od ljudi i promenljiv je Па што си онда гласао за Николића? Zato sto Dveri nisu usle u drugi krug i Nikolic mi je delovao kao bolja opcija od Tadica. Ја сам променио теолошки поглед на ствари, нисам назвао неког ПОЛИИТИЧКИМ ОЦЕМ КУМОМ И НАЈБОЉИМ ПРИЈАТЕЉЕМ и онда му окренуо леђа када сам видео да са том политиком не могу да изађем ка бољем. Ja sam nekada Miroljuba smatrao za duhvnika a sada ga smatram za sektasa jer sam otkrio da laze i obmanjuje. Boli me me bre uvo za Nikolica, sta si me spopao sa njim. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука