Jump to content

Patrijarh Irinej: "Čekamo vladu, pa da damo neke predloge"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nisu bez mana kao sto nije niko od nas. Mogu da razumem zasto ih ne podrzavaju ateisti ali nikako da shvatim zasto su pojednini pravoslavci protiv njih kada jedini zastupaju hriscanski moral i vrednosti.

Зато што се држава не бави хришћанским моралом и вредностима, него одбраном права својих грађана. То ти је као да на конкурсу за хирурга бирамо онога ко "заступа хришћански морал и вредности"... Не, него бирамо онога ко зна свој посао и може људима да помогне. Исто ти је са државним службеницима. Не треба апсолутно да нас интересују њихова верска уверења, већ да ли знају да раде посао за који их бирамо.

Jedini pravi cuvari Srpske tradicije na politickoj sceni, jedino oni imaju drugaciju pricu od one koja nas decenijama vodi u propast.

Ма њихова прича је врло слична, практично иста. Права је штета што нису дошли на власт па да сви лепо видите да од тога нема ништа. Празна прича...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ala ti brate kleveces,Dveri nisu stranka nego porodica,nasa vizija je Bog mi se uzdamo u njega i njegovu moc.

Шта ће неко коме је визија Бог у политици?

И моја је визија Бог, тражим га свуд редом, понајвише у цркви понајмање у парламенту.

не видим какве везе Бог има са косовом, привредним препородом Србије и геј парадом.

Иначе ту пропаганду ми смо породица заобиђи и дај неки аргумент(мада од двераша аргументе и не очекујем... углавном да знају са аргументима не би били двераши)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Све у свему када би то имало неке везе са религијом, па и ајде да та твоја размишљања имају неког смисла.

Двери су странка која нема никакав план, визију, програм, кадар, отворено лаже, злоупотребљава цркву и породицу.

Како поред таквих може да ми буде боље мени није јасно.

Од двери и иделогија на које се ти и недељко ложите ме спашава здрав разум. Да ми се мозак случајно не испере па изједначим идеологију и религију, земљаско и небеско, Бога и политичаре, хришћанство и национализан.

Ја сам што се мене тиче спашен од тих ствари. А за вас не знам.

Ево, сада и ти.

Ко прича о дверјанима ?

Твоји ставови који немају везе са политиком а имају везе са религијом - јесу...........протестански.

То што ти појединци " аминују " и тако те још више збуњују је друга прича.

Но, има времена.

Подели на овим сајтовима

Твоји ставови који немају везе са политиком а имају везе са религијом - јесу...........протестански.

Ајде молим те аргументуј ми ако си способан ( у шта сумњам) зашто моји ставови имају везе са протестантском религијом?

Или ко по обичају пустиш прд*ж да иде низ ветар? Без претераног разлога.

Подели на овим сајтовима

Зато што се држава не бави хришћанским моралом и вредностима, него одбраном права својих грађана. То ти је као да на конкурсу за хирурга бирамо онога ко "заступа хришћански морал и вредности"... Не, него бирамо онога ко зна свој посао и може људима да помогне. Исто ти је са државним службеницима. Не треба апсолутно да нас интересују њихова верска уверења, већ да ли знају да раде посао за који их бирамо.

Zato nam tako i ide.Meni treba drzava koja ce da stiti narod i od moralne propasti. Pretsednik koji ce biti pravi vernik, posten, da voli svoj narod, da mu misli dobro i brine se za njegovu buducnost i za materijalno i duhovno bogatstvo.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Meni treba drzava koja ce da stiti narod i od moralne propasti.

Јел знаш ти уопште шта је то морал?

И како то мајке ти држава може да штити народ од моралне пропасти????

Зашто би држава иког штитила од моралне пропасти??? Па то је нечиј лични избор. Не намеће ти други моралну пропаст.

Ако нека риба оће да буде сумњивог морала и да воли карлеушин крими рад не можеш ти то да јој забраниш то је њен избор. Нити ћеш ишта да промениш ако јој забраниш.

Pretsednik koji ce biti pravi vernik, posten, da voli svoj narod, da mu misli dobro i brine se za njegovu buducnost i za materijalno i duhovno bogatstvo.

Иначе откуд ти знаш да је Николић правији верник од Тадића например?

Уствари по чему процењујеш ко је прави верник а ко је неправи?

Подели на овим сајтовима

Zato nam tako i ide.Meni treba drzava koja ce da stiti narod i od moralne propasti. Pretsednik koji ce biti pravi vernik, posten, da voli svoj narod, da mu misli dobro i brine se za njegovu buducnost i za materijalno i duhovno bogatstvo.

Шта он има да се брине за моју будућност, материјално и духовно богатство. То је све моја ствар. Његов посао је да ме брани од непријатеља и криминалаца.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Шта он има да се брине за моју будућност, материјално и духовно богатство. То је све моја ствар. Његов посао је да ме брани од непријатеља и криминалаца.

И још по која ствар али у суштини то је то. Посао државе је да обезбеди грађанима њихова права, да их штити од спољњег непријатеља, криминала, да може да организује војску, полицију, ватрогасце у случају природне непогоде итд.

Подели на овим сајтовима

Православна вера треба да буде ствар избора а не нешто што ће да ти намеће нека политичка партија.

Mene su u skoli ucili, o Darvinu,Aristotelu,Pitagori,Ajstaju,Njutnu,Danteu,Dostojevskom,i nisam imo izbora moro sam da naucim sve o njima i njihova dela(pazi moj je izbor dali cu ja njih voleti ili necu slazem se sa time)ali moram to da naucim ili kec neprolazim razred,a nikada niko od mene nije trazio pod obavezno da ucim o Isusu Xristosu, o Sv.Savi,Nikolaju velimirovicu,Vasiliju ostroskom.

Smatram, da su moji drugovi ucili o Isusu Xristosu kao o Darvinu imali bi mozda izbor dali ce da budu vernici ili ne, a ovako oni nisu upoznati dovoljno sa pravoslavljem i nemogu da naprave realan izbor.

Подели на овим сајтовима

Јел знаш ти уопште шта је то морал?

Bolje od tebe sigurno ne znam. Ajde mi kazi sta je to moral.

И како то мајке ти држава може да штити народ од моралне пропасти????

Tako sto nece dozvoljavati sirenje nemorala putem Tv-a i ostalih medija. Tako sto ce podsticati zdrave vrednosti i kulturu. Vremenom ce se narod promeniti na bolje.

Иначе откуд ти знаш да је Николић правији верник од Тадића например?

Pa ne znam da li praviji vernik.

Уствари по чему процењујеш ко је прави верник а ко је неправи?

To samo Bog zna ko je njemu blizi vise a ko manje. Ja mogu da slusam sta neki covek prica i kako se ponasa, pa ako mi uliva poverenje mogu da ga smatram za dobrog coveka uz mogucnost da mozda gresim.Vreme pokaze da li je to sto je neko govorio bilo iskreno ili ne.

Подели на овим сајтовима

Mene su u skoli ucili, o Darvinu,Aristotelu,Pitagori,Ajstaju,Njutnu,Danteu,Dostojevskom,i nisam imo izbora moro sam da naucim sve o njima i njihova dela(pazi moj je izbor dali cu ja njih voleti ili necu slazem se sa time)ali moram to da naucim ili kec neprolazim razred,a nikada niko od mene nije trazio pod obavezno da ucim o Isusu Xristosu, o Sv.Savi,Nikolaju velimirovicu,Vasiliju ostroskom.

Зато што је школа дужна да пружи научно образовање а не религијско.

Smatram, da su moji drugovi ucili o Isusu Xristosu kao o Darvinu imali bi mozda izbor dali ce da budu vernici ili ne, a ovako oni nisu upoznati dovoljno sa pravoslavljem i nemogu da naprave realan izbor.

То није избор, то је индоктринација. Кажем ти школа те учи науци, црква религији.

Што се не залажеш да уче и протенстанству, католичанству, исламу, атеизму и будизму? Па да лепо имају информације о свим теолошким погледима па онда изаберу?

Уосталом веронаука је колико знам изборан предмет. Свако ко жели да упозна религију - то може.

Подели на овим сајтовима

Шта ће неко коме је визија Бог у политици?

И моја је визија Бог, тражим га свуд редом, понајвише у цркви понајмање у парламенту.

не видим какве везе Бог има са косовом, привредним препородом Србије и геј парадом.

Иначе ту пропаганду ми смо породица заобиђи и дај неки аргумент(мада од двераша аргументе и не очекујем... углавном да знају са аргументима не би били двераши)

Dok je Bog vodio jevrejski narod dobro im je islo.

Sto bi reko sv.Nikolaj Velimirovic "Imamo skolu bez vere,politiku bez postenja,vojksu bez rodoljublja,drzavu bez bozijeg blagolsova,otuda nam propast i skole i politike i vojske i drzave"

Sve ono kako je sv.Nikolaj opiso evropu u njegovoj knjizi "kroz tamnicki prozor " smo se pretvorili.

Подели на овим сајтовима

Bolje od tebe sigurno ne znam. Ajde mi kazi sta je to moral.

Онда ме занима-- пошто знаш.... шта је морално у наметању морала?

Tako sto nece dozvoljavati sirenje nemorala putem Tv-a i ostalih medija. Tako sto ce podsticati zdrave vrednosti i kulturu. Vremenom ce se narod promeniti na bolje.

Људи кафанче, бију се, кур*ају се и раде све и свашта много пре него што је било медија.

Нема то везе са медијима.

То је ствар личног избора.

Pa ne znam da li praviji vernik.

Па како онда знаш да ли ти је председник Србије прави верник?

To samo Bog zna ko je njemu blizi vise a ko manje. Ja mogu da slusam sta neki covek prica i kako se ponasa, pa ako mi uliva poverenje mogu da ga smatram za dobrog coveka uz mogucnost da mozda gresim.Vreme pokaze da li je to sto je neko govorio bilo iskreno ili ne.

Па време је показало да Томислав Николић није искрен још пре него што си гласао за њега (његова нагла промена политике и пљивање шешеља ког је славио као другу славу)....

И ти си гласао за тог човека?

Подели на овим сајтовима

11. Ја сам пастир добри; пастир добри душу своју полаже за овце.

12. А најамник, који није пастир, коме нису овце своје, види вука где иде, и оставља овце, и бежи: и вук зграби овце и распуди их;

13. А најамник бежи, јер је најамник и не мари за овце.

Ето шта је посао вође једног народа.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...