Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 6 минута, Кратос рече

To je logično ali je isto tako logično da beskonačno ne može da stane u konačno zar ne pa je beskonačni Bog stao u ljudsku konačnu prirodu zar ne ?

Бог је тада остао бесконачан у другој Двојици Свете Тројице. Можда и јесте немогуће да се сва Тројица оваплоте. Знамо да су анђели дрхтали у чуду и трауми због оваплоћења и страдања Сина Божијег. Можда је могуће, али би последице биле ко зна какве. Ко би управљао свим постојањем ако би се само Постојање претворило у, на пример, тројке у утроби Дјеве. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Кратос рече

To je logično ali je isto tako logično da beskonačno ne može da stane u konačno zar ne pa je beskonačni Bog stao u ljudsku konačnu prirodu zar ne ?

Jeste, ali, ako se secas, tamo smo negde pricali, da nema slivanja priroda. ( beskonacne i konacne )

Ima, sjedinjenja u jednoj  Licnosti Hristovoj.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Precious рече

Бог је тада остао бесконачан у другој Двојици Свете Тројице. Можда и јесте немогуће да се сва Тројица оваплоте. Знамо да су анђели дрхтали у чуду и трауми због оваплоћења и страдања Сина Божијег. Можда је могуће, али би последице биле ко зна какве. Ко би управљао свим постојањем ако би се само Постојање претворило у, на пример, тројке у утроби Дјеве. 

Brate ovo je uništenje Svete Trojice u Jedinici što si rekao....kako da budu Jedinica ako jedna od njih ima različitu prirodu od druge dvojice?Neslivenost priroda je upravo iz tih razloga i tako mukotrpno branjena....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Bokisd рече

Ali, recimo, to sto je svemoguc jeste zbog toga sto postoji ( po prirodi je svemoguc ).

U tom krugu, ne moze da ukine samog sebe, jer ce' ukinuti i svoju svemogucnost. 

Zaboravio si da on i nepostojeće zove kao postojeće...to znači jednostavno da nadilazi naše poimanje postojanja i nepostojanja i svega što mi kao uskoumna i ograničena bića možemo da shvatimo.Zato i kažem i da je Bog izvor svake mogućnosti pa i mogućnosti nemogućnosti ma koliko to nama paradoksalno zvučalo jer nismo mi merilo...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Кратос рече

Brate ovo je uništenje Svete Trojice u Jedinici što si rekao....kako da budu Jedinica ako jedna od njih ima različitu prirodu od druge dvojice?Neslivenost priroda je upravo iz tih razloga i tako mukotrpno branjena....

Ето видиш... Па како си онда закључио да је бесконачно постало коначно оваплоћењем?

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Precious рече

Како је то Бог остао бесконачан у другој Двојици, шта је са Тројицом? А што се тиче могућности/немогућности оваплоћења, Бог је свемогућ, то је једна од његових главних особина.

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Кратос рече

Zaboravio si da on i nepostojeće zove kao postojeće...to znači jednostavno da nadilazi naše poimanje postojanja i nepostojanja i svega što mi kao uskoumna i ograničena bića možemo da shvatimo.Zato i kažem i da je Bog izvor svake mogućnosti pa i mogućnosti nemogućnosti ma koliko to nama paradoksalno zvučalo jer nismo mi merilo...

E, ovo je dobro Kratose,.... zove nepostojece kao postojece,....

To mi mirise ( :POPOcorn1:_) na one rasprave sto smo imali o preegzistenciji stvari u Bogu. 

Pa, onda, ovo,.... nepostojece kao postojece,....moze da bude Boziji promisao i onaj predvecni savet sv.Trojice ili ona predzamisao Bozija o svim stvarima koje tek treba da dobiju svoje bice i postojanje u vremenu i prostoru.

Nepostojece, ....jos ne postoje realno bica u vremenu,.....Postojece, ali, u Bozijem umu i promislu postoje, recimo, kao logosi stvari ( kako prica sv.Maksim Ispovednik ).

I, onda, ziva bica i tvar su,,....nepostojece kao postojece,...

Ako je tako sa stvorenim bicima, onda Bog kao nestvoren i beskonacan oduvek ima svoje Bice i postojanje i nikako ne moze da , ....bude mogucnost nemogucnosti Boga, iako je on svemocan.

Tako nekako, ko razume ,.... shvatice,.... brrr ..   ( :ani_biggrin: )

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Bokisd рече

E, ovo je dobro Kratose,.... zove nepostojece kao postojece,.... 

To mi mirise ( :POPOcorn1:_) na one rasprave sto smo imali o preegzistenciji stvari u Bogu.  

Pa, onda, ovo,.... nepostojece kao postojece,....moze da bude Boziji promisao i onaj predvecni savet sv.Trojice ili ona predzamisao Bozija o svim stvarima koje tek treba da dobiju svoje bice i postojanje u vremenu i prostoru. 

Nepostojece, ....jos ne postoje realno bica u vremenu,.....Postojece, ali, u Bozijem umu i promislu postoje, recimo, kao logosi stvari ( kako prica sv.Maksim Ispovednik ).

I, onda, ziva bica i tvar su,,....nepostojece kao postojece,...

Ako je tako sa stvorenim bicima, onda Bog kao nestvoren i beskonacan oduvek ima svoje Bice i postojanje i nikako ne moze da , ....bude mogucnost nemogucnosti Boga, iako je on svemocan. 

Tako nekako, ko razume ,.... shvatice,.... brrr ..   ( :ani_biggrin: )

Логико..

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bokisd рече

Ali,  ovaj citat ,... treba, logicki, uklopiti u ceo tekst.

P.S. Veruj mi, na istoj smo strani. :ok:

Мишљења су нам на различитим..странама.

Петровић Станислава

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, timjančica рече

Мишљења су нам на различитим..странама.

Mozda je ( razlika ) u finesama, ali, ovako, ipak mislim, da smo na istoj strani.

Da se nasalim, .... ne znam ko' je vise konzervativniji od moje persone na celom forumu.... :cheesy3:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Mozda je ( razlika ) u finesama, ali, ovako, ipak mislim, da smo na istoj strani.

Da se nasalim, .... ne znam ko' je vise konzervativniji od moje persone na celom forumu.... :cheesy3:

Могуће да си конзервативна особа, али догматски не вјерујем..

Петровић Станислава

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...