Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Добио си све одговоре, али ти не одговарају.

За чим ти овде тачно трагаш? Истомишљеника немаш. Овде су сви који воле да воле и желе да јесу. Који је твој мотив егзистенције на овом форуму?

Тражиш излаз?

Тражиш друга по "оружју"?

Не капирам. Ми смо то што јесмо. Имаш позив али га одбијаш... За чим тачно трагаш?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Zašto lažeš da je Bog takav kakvim ga ti opisuješ? Zašto lažeš?

Možeš ti imati u glavi šta god hoćeš ali na pravoslavnom forumu ne možeš da soliš pamet nikome!

Sami ste ga tako opisali.

Ako bih imao decu, postao bih daleko otvoreniji Bogu za udarce, a to nikako ne želim. Meni je svejedno šta će samnom da radi, ali ako bih nekoga voleo i preko njega dobio udarac, to mi je nedopustivo.

Подели на овим сајтовима

Ozbiljno sam razmislio о svom dosadašnjem duhovnom putu i shvatio sam da neke stvari treba da izmenim. Prvo, da ne bih opet upadao u raspravu sa Aleksandrom Milojkovom o tome šta je to sloboda, svoje viđenje slobode nazvaću najvišom samostalnošću.

Drugo, shvatio sam kakav moj udeo u večnosti treba da bude. Snagom svoje volje poraziću svoje strasti, neke sam već pobedio i suzbiću mržnju u sebi, pa kada počne pakao, počinje i moja pobeda. Prepobodni će da balave od blagodati i slavoslove, demoni i obični grešnici će pucati od besa i svoje mržnje, ali ja neću imati nikakve strasti, niti mržnju, pa ću moći da idem okolo i nerviram i demone i prepodobne, da uznosim slavoslovlje Bogu pred demonima i da ih gledam kako kipe, a hule i skvernoslovlje pred prepodobnima :)
Kada mi to dosadi, mogao bih da potražim najbližu pećinu, ili hlad pod nekim drvetom i da se strovalim i zaspim za celu večnost.

Verujem da će i budisti imati neko slično stanje kao ja i da će i oni biti slobodni od svega što bi im kvarilo počinak u večnosti.

Подели на овим сајтовима

Prepobodni će da balave od blagodati i slavoslove, demoni i obični grešnici će pucati od besa i svoje mržnje, ali ja neću imati nikakve strasti, niti mržnju, pa ću moći da idem okolo i nerviram i demone i prepodobne, da uznosim slavoslovlje Bogu pred demonima i da ih gledam kako kipe, a hule i skvernoslovlje pred prepodobnima

Ослободио си у том хипотетичком случају свега, сем сујете, која је корен свих страсти. Размисли поново о свом плану ;)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...