Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Да је слобода избор између Да и НЕ тада би и Бог могао да каже НЕ постојању. Ипак, Бог је слободан и то не значи да има некакве опције непостојања. Слобода се има поистовети са љубављу, са ДА за другога.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ispovedas Boga i Njegovu ljubav prema tebi :) samo sto je svesno odbacujes i prihvatas LAZ!

To je princip stapa i sargarepe, samo na mnogo suptilnijem nivou.

Sargarepu sam odbio, pa ocekujem stap i pretpostavljam kada i gde bi mogao da bude udarac.

Nema te ponude za koju bi neko dobio moju pokornost.

Laz je relativan pojam, bar u ontoloskom smislu. Ja vidim nebice kao jedinu vrednost i istinu.

Подели на овим сајтовима

Sargarepu sam odbio, pa ocekujem stap i pretpostavljam kada i gde bi mogao da bude udarac.

Laz je relativan pojam, bar u ontoloskom smislu. Ja vidim nebice kao jedinu vrednost i istinu.

Непостојање нема вредност...то је нула...тебе нека друга вредност тишти..

Подели на овим сајтовима

Ponuda je ljubav koju odbacujes... Ako planiras da se ostvaris kao roditelj, sumnjam da bi voleo da te dete odbaci i da ti nije poslusno. Takav odnos ti imas sa Bogom (opet kazem ako si ozbiljan u svemu ovome, jer mi je suludo da poverujes u to da mozes iz smrti da odes u nistavilo)

Kyrie Eleison 

Подели на овим сајтовима

Necu imati decu, jer ocekujem da ce Bog pokusati da mi zadaje udarce preko njih.

Zašto lažeš da je Bog takav kakvim ga ti opisuješ? Zašto lažeš?

Možeš ti imati u glavi šta god hoćeš ali na pravoslavnom forumu ne možeš da soliš pamet nikome!

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

danas se u teoloskim delima stalno govori o problemu smrti koji covek ima. međutim, kaze se i da coveku ne preti odlazak u nebice, pa mi onda nije jasno zasto je ontologija bitna, jer vezali se mi za hrista ili ne, mi cemo postojati vecno... samo je pitanje dali ce to postojanje biti u blazenstvu ili ne, ali cini mi se da ontologija tu ne igra veliku ulogu...

međutim, nije mi jasno kako neko mođe postojati u eshatonu ukoliko se nije vezeo za izvor zivota i postojanja, koji je onda uzrok njegove egzistencije?

A da se mozda postavljac ovog topika, buduci ne dobivsi odgovore na svoje dileme, upravo saam inkarnirao u Alistera Kroulija? :)

Подели на овим сајтовима

Kako lazem kada i vi propovedate da Bog pohodi grehe do cetvrtog kolena.

Zar od protivnika da ocekujem da propusti priliku za udarac koji bi itekako imao efekta?

Ne propovedamo, ne kažem da ih nema koji tvrde i do devetog ali ne može se generalizovati

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...