Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Rekao sam ti da mogu i da imam disciplinu. To što sam večeras propustio seansu radi nadmudrivanja sa vama, ne znači da ću sutra uopšte i pogledati šta se ovde dešava.

Аутогол.

Пропуштање је први и прави показатељ одсуства дисциплине.

Али пошто се знамо, знамо и да је табла измишљена, као и да имаш дисциплину-али за нешто друго... 

П.С. Како си прошао на овом испитном року? Јел` ти беше 2. или 3. година?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Какав флеш!

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Nisam siguran da je ovo bio Vasilije. Ima elemenata tog trola ali nekako je drugaciji.

Уградио је досадашње искуство, а и отресао се препознатљивог "Јоилизма". Показује да је све што је"из шале" прочитао поприлично разумео.

Ја бих рекао да је апгрејдована верзија, 2.2.

;)

Подели на овим сајтовима

Ствар је веома једноставна. Због чега ја не могу да одем у небиће? Због тога што бих тиме престао да будем ја, и онда више не бих био ја тај који је отишао у небиће, тј. не би било онога (тј. мене) који је издејствовао да оде у небиће.

Дакле, немогуће је да ја одем у небиће. Можда нека апстракција може, али конкретни ја никако не могу.

А апстракције нема, будући да је Син целу творевину узео на себе. Цела творевина је у есхатолошкој перспективи део Бога, и ниједан делић се неће вратити у небиће.

Парадокс пакла је врхунац Божијег поштовања према нашој жељи да будемо самостални. Колико год је то могуће. Самосталност у највећој могућој мери - управо то је пакао. Непостојање није самосталност, оно је, једноставно, ишчезнуће мога ја, а то је немогући парадокс.

Имао сам прилике да промишљам о овоме

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Уградио је досадашње искуство, а и отресао се препознатљивог "Јоилизма". Показује да је све што је"из шале" прочитао поприлично разумео.

Ја бих рекао да је апгрејдована верзија, 2.2.

;)

Ајд бре брате Јанко за нас који не капирамо да ово разјасниш. О чему се овде ради и ко је особа? Осећам се ко падобранац на овој теми..

Подели на овим сајтовима

Ајд бре брате Јанко за нас који не капирамо да ово разјасниш. О чему се овде ради и ко је особа? Осећам се ко падобранац на овој теми..

Моје мишљење је да је ово писао Мурамаса, тј Василије Рајовић, који је био својевремено банован и рекао да се више неће враћати. Иначе, по свом сведочењу, атеиста и љубитељ троловања (посебно Мирољуба Петровића, али и свих нас овде). Велики љубитељ о. Јоила.. ЕТФ-овац и мени бескрајно драг лик са самурајским кодексом... Довољно поштен да не тврди да није он ако јесте...

Подели на овим сајтовима

Ne bih se složio sa tobom, jer Satana ima daleko veći broj osvojenih, nego Bog spasenih.

Vaš Bog je majstor za autogolove. Gejevi su jedan primer takvog autogola. On im dade težak krst za spasenje, a Satana od njih napravi bludnike, aktiviste, a sa druge strane potpali Obrazovce i blagoslovi im palice i eksere u njima.

Не треба ти да се бојиш Бога нема потребе, ниси му занимљив као ни тај твој цео свет. Богу су милији десет праведника него цела васељена. Па он је рекао да би за једног праведника поштедео содом и гомор али није нашао ниједног.

Немаш ти никакав спор са Богом, онај коме служиш ће ти доћи главе. Исцедиће те као лимун и када му више не будеш требао забиће ти своје канџе у душу и ишчупаће те из земље живих али неће себи ускратити то задовољство да те у том моменту освести и покаже ти твоју пропаст како би у потпуности уживао у свом човекоубиству за које си крив искључиво ти јер си му дао такву могућност.

Подели на овим сајтовима

Нико не може отићи у небиће јер Бог није негативац. Нажалост, може се завршити у теснацу суштине Божије и небића - то би био пакао.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Pa čovek slobodnjak je već  sad u fantastičnom nebiću, ima sve karakteristike bića ali zbog Bogoborstva samo ga smrt (prestalo božje biće) poznaje.

Dosegao je i već sad ima sve što je tražio od sebe i drugih.

Slobodnjaka Život ne prepoznaje jer Život traži slobodnu volju, koju on fantastično jako ispoljava i nije mu samo šala, kako voli da prizna kad ponešto i razume.

I nešto je u pravu... u paloj čovečjoj prirodi može doći do apsurda da je lakše doći u pakao nego u zagrljaj Stvoritelja i Života. 

No tu će se pravednici ipak nasititi pravdom, ako u malom a dobrom, istraju u Životu tražeći Apsolutno. (to smrt ne prepoznaje više)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ако се добро сећам, раније у овој теми је било доста речи о овоме али сам приметио да оно што је изрекао @Slobodnjak, само потврђује истину о Богу као апсолутно слободном бићу (своју слободу изражава као љубав према другом, према Сину и Духу и тако постоји као Св. Тројица) и са друге стране човековој слободи, за разлику од Божије, коју може да изрази и као негацију другог као тежњу да уништи постојање. Јер човек је икона Бога, није Бог. Створен је.

Човеку је биће дато од другог и није израз његове слободе, те слободу изражава као избор. И све што га окружује, његово биће, па и Бог... је датост за њега. Тако да човек може и да мрзи све што га окружује, себе самог такође, јер му је наметнуто на неки начин, није израз његове слободе.

Бог је створио човека а не обрнуто и зато човек може и Богу да каже не. Бог нема коме да каже не јер је све створио слободно. Зато се Божија слобода увек изражава као љубав.

Човек је добио позив да оствари заједницу са Богом, као излаз из своје створености. Та љубав према Богу значила би живот за њега и творевину а у супротном смрт.

Стим да оно што заступа @Slobodnjak непревазилази смрт, јер човек једино превазилази то изражавањем своје слободе као љубави према Богу.

Слободу не могу да замислим као "галопирајућег коња на ливади" који ради шта хоће без одговорности.

Овакво погрешно изражавање слободе човека, не може створити трајна решења јер постојање је израз заједнице љубави у слободи са другим.

Оно што жели другар са форума је враћање у ништавило. Може само да га нема, да престане да постоји и ту не видим слободу осим тренутно слободног избора да не постоји више.   :.mislise.

Мислим да не може то да оствари јер постојање и непостојање зависе од Божије воље.

Мада је изразио жељу за тренутним "задовољењем потреба" и ништа више, мислим да би батица могао још једном да размисли о свом животу.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Не треба ти да се бојиш Бога нема потребе, ниси му занимљив као ни тај твој цео свет. Богу су милији десет праведника него цела васељена. Па он је рекао да би за једног праведника поштедео содом и гомор али није нашао ниједног.

Немаш ти никакав спор са Богом, онај коме служиш ће ти доћи главе. Исцедиће те као лимун и када му више не будеш требао забиће ти своје канџе у душу и ишчупаће те из земље живих али неће себи ускратити то задовољство да те у том моменту освести и покаже ти твоју пропаст како би у потпуности уживао у свом човекоубиству за које си крив искључиво ти јер си му дао такву могућност.

Veličina moje zamisli je upravo u tome što ne služim nikome. Ja sam samostalan bogootpadnik i slobodnjak. Sviđa i se Luciferova zamisao, ali ja nisam deo njegovog carstva, jer ja ne priznajem nikakvog cara iznad sebe.

To što demonim odgovara ono što ja radim, to je njihova stvar. To bi bilo isto kao kada bi rekao da služim bakterijama u kanalizaciji kada vršim krupnu nuždu.

Moj duh se ne pokorava nikome i nikakve kandže nemaju vlast nadamnom - ima samo moja volja.

Подели на овим сајтовима

Veličina moje zamisli je upravo u tome što ne služim nikome. Ja sam samostalan bogootpadnik i slobodnjak. Sviđa i se Luciferova zamisao, ali ja nisam deo njegovog carstva, jer ja ne priznajem nikakvog cara iznad sebe.

To što demonim odgovara ono što ja radim, to je njihova stvar. To bi bilo isto kao kada bi rekao da služim bakterijama u kanalizaciji kada vršim krupnu nuždu.

Moj duh se ne pokorava nikome i nikakve kandže nemaju vlast nadamnom - ima samo moja volja.

Ти си пали Србине роб а не слободњак.  Роб сопствене гордости.

Кажеш твоја воља а ко си ти?

Црв пред Свемоћним Творцем као и ја.

Добро пази немој да мислиш да те неко презире.

Пут који си изабрао брате води у пропаст.

NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!!

EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!!

СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!!

Подели на овим сајтовима

Veća je sloboda služiti sopstvenu gordost, nego nekome drugome. Put koji sam izabrao vodi u slobodu od postojanja i svake vlasti, pa i vlasti Boga, jer onaj ko je pobedio postojanje, nije ni u čijoj vlasti. Ako sam na ovom stvorenom svetu crv pred svemogućim Bogom, u toliko je očiglednije da na ovom svetu ne treba da postojim - pogotovo što vašem Bogu trebaju crvi da bi se u poređenju sa njima divio svojoj veličini.

Подели на овим сајтовима

Стим да оно што заступа @Slobodnjak непревазилази смрт, јер човек једино превазилази то изражавањем своје слободе као љубави према Богу.

Слободу не могу да замислим као "галопирајућег коња на ливади" који ради шта хоће без одговорности.

Ne prevazilazim smrt, nego je prihvatam kao deo procesa konačnog oslobođenja. Ja se istovremeno odričem i mogućnosti da bilo šta uradim kada se domognem nebića, a samim tim i odgovornosti.

Мислим да не може то да оствари јер постојање и непостојање зависе од Божије воље.

Мада је изразио жељу за тренутним "задовољењем потреба" и ништа више, мислим да би батица могао још једном да размисли о свом животу.

Ne samo od Božije volje. Formalno postojanje zavisi, ali ako ja Bogu ostavim praznu ljušturu koju on vidi kao dušu, a svešću odem u Nirvanu, moja volja je pobedila.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...