Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

I da te razocaram, posto vidim da si me pomesao sa nekim ateistom, ja sebe nisam ogranicio na materijalno.

Ja znam sa pored materijalnog postoji i duhovni svet i tu cu odneti svoju pobedu nad postojanjem i domostrojem spasenja.

Опет грешка у корацима, да не знаш ко је Васа из мог и твог писања би једино могао закључити да се и он бави медитацијом, никако да је атеиста. ;)

Значи, да га обавезно поздравиш :)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pa ni u prvobitnoj postavci nije bilo istinske slobode.

Јесте, само што слобода није либерализам, онакав какав се овде пропагира, слободан подразумева и одговорност. Сем ако нећеш да будеш на нивоу идиота па да неко увек одлучује уместо тебе (стварна неслобода), безш одговорности за своје активности не можеш да постојиш.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Samo si ropstvo nazvao drugim imenom. Ako nisi causa sui, o slobodi mozes samo da sanjas.

Био сам на твом крају штапа. Ти ниси на мом. Само ти настави да сањаш. И обавезно - знаш, поздрави Василија...

Подели на овим сајтовима

Može se reći, zato što demoni imaju jednu veliku slabost, a to je njihova sujeta i tu jedino Bog može da ih udari. Nema gde drugde.

Zato oni okretanje čovek Bogu i ono što Hrišćani nazivaju spasenjem smatraju svojim ličnim neuspehom. Odvajanje čoveka od Boga i "mučenje" čoveka nije samo sebi cilj, nego im je do jedini način da se suprotstave Bogu.

Kada neko odluči da se spase i kada vernici počnu da pričaju ono njihovo "slava Bogu", meni to zvuči patetično, ali demoni pucaju od besa, ali meni je svejedno.

Mene ne svrbi tuđe spasenje, jer me se ne tiče. Ako neko misli da će mu biti bolje sa Bogom, nego bez njega, neka ga. Ako neko misli da će mu biti bolje  sa Levijatanom, nego sa Luciferom, meni je i to svejedno.

Hrišćane takođe svrbi tuđa sloboda, pa kada neko kao ja kaže da nema nameru da ima išta sa Bogom, oni odmah počnu da patetišu i mole svog Boga da me natera da mu se pokorim. Ako on to sam ne može, ne vidim zašto bi mogao ako mu se popnete na glavu molitvama. Moja volja je tu neprikosnovena, a vi džabe otvarate usta i vaš Bog džabe prosipa blagodat.

Sve su prilike da će vaš Bog priznati poraz kod velike većine ljudi koji su svojevoljno dospeli u Pakao, osim ako ne planira apokatastazu. Ima šanse da izvuče nekoga ko je u Paklu zbog svoje neodlučnosti, ali odlučnom čoveku ne može ništa. Može on da gura čoveku iskupljenje u ruke, može celu večnost da mu nudi zajednicu, ali ako čovek neće da ga prihvati, džaba i apokatastaza

A kako planiras da zaobidjes Strasni Sud?

Kyrie Eleison 

Подели на овим сајтовима

Sam si pisao o Joilizmu i nagadjao, nisam te ja vukao za jezik. Ateisti se ne bave meditacijom.

Одакле ти такве хулне помисли?

У својој младости, док сам био атеистичког схватања, бавио сам се медитацијом уз неке бор. вештине. Медитација у Будизму није знак вере у било које божанство...

Све грешка до грешке. Васа не би толико грешки направио...

Подели на овим сајтовима

Pa mogu da te doticu ili ne doticu, bices osudjen za svoje postupke kao i svi mi.

Pa šta onda?

Prema vašem učenju, strašni sud je kada Bog konstatuje da li čovek hoće zajednicu sa njim ili ne i potvrđuje čovekov izbor. Evo, ja sam taj izbor napravio, još sa 25 godina i samo treba da se potvrdi.

Подели на овим сајтовима

Одакле ти такве хулне помисли?

У својој младости, док сам био атеистичког схватања, бавио сам се медитацијом уз неке бор. вештине. Медитација у Будизму није знак вере у било које божанство...

Све грешка до грешке. Васа не би толико грешки направио...

Odakle? Došao sam do njih svojim razmišljanjem. Nekada sam verovao u pravoslavno učenje, a i sada verujem da je u većoj meri tačno, što se tiče činjenica, ali sam shvatio da nemam šta da tražim u Carstvu nebeskom.

Meditacija u budizmu je usavršavanje samog sebe da bi se pobedila reinkarnacija i dostigla nirvana. Ateista veruje da će postići isti efekat samim umiranjem.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...