Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Како хоћеш ја завршавам овде са излагањем само знај да ништа посебно не чиниш.

Бог и ђаво су два господара, Светлости и таме. Трећег нема.  И такви будисти вероватно који су у тим нирванама ко зна колико вешти и за њих има место а то је само један одељак пакла...

Vi Hrišćani niste u pravu. Postoji i treći gospodar, a to sam JA. Nikakvog drugog gospodara nad sobom neću priznati.

Iz tvog i Božijeg ugla, oni jesu u paklu, ali suštinski oni ne postoje - oni su u nebiću. Ugasili svu svoje svesti, dostigli praznu misao i Bog im više ne može ništa. Može i celu večnost da provede osuđujući ih, njima je svejedno.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Vi Hrišćani niste u pravu. Postoji i treći gospodar, a to sam JA. Nikakvog drugog gospodara nad sobom neću priznati.

Iz tvog i Božijeg ugla, oni jesu u paklu, ali suštinski oni ne postoje - oni su u nebiću. Ugasili svu svoje svesti, dostigli praznu misao i Bog im više ne može ništa. Može i celu večnost da provede osuđujući ih, njima je svejedno.

Njima je sve dva jer pako je ono sto pocinje ovde na ovoj zemlji i to je bas ono u cemu se ti nalazis. Ti si u vlasti demona i samo umisljas sebi da nisi. Ti si uzput jako nesrecan i nezadovoljan covek sto se vidi iz svakog redka koji napises. Ko tebe pita sta ti hoces ili neces. Demoni sada imaju vlast bad tobom i ako tako nastavis imace za vecnost. Pakao je ogromna muka jer covek nemoze zadovoljiti svoje strasti i zlo koje kipti iz njega. Pakao je kao ono kada te neko nevoli a ti ga volis i on pokusava na sve nacine da pobegne od tebe, Samo tamo neces moci da bezis od Boga kao sto sada cinis.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Slobodnjak brate, u ove tvoje fantazije (ako si uopste ozbiljan, a vise mi lici na trolovanje, no nebitno) cak ni deca ne mogu da poveruju, jer nemaju osnova a kaomoli logike!

Ovo me podseca na Adama i Evu, koji su hteli da budu iznad Boga, nesto im i ne podje za rukom takva zamisao...Samo su bili obmanuti od strane djavola u obliku zmije. Nekom moras pripasti, ti si vec odabrao put, no nikad se ne zna, mozda se vratis na pravi, Bogu je sve moguce  :)

Kyrie Eleison 

Подели на овим сајтовима

Srdasce:

I ovako sam dostizao nirvanu tokom meditacije. Ograničeno sam ostajao u tom stanju, zbog fizioloških razloga, ali kada ne budem imao telo, ništa me neće vraćati sa prazne misli.

Rusi Dolaze:

Opet ti kažem, ja neću proći kroz mitarstva, jer ona su na putu ka Raju, a ja tim putem ne idem. Isto tako, demonima neću polagati nikakve račune, jer ih ne smatram svojim gospodarima. Nikakve me osude ne dotiču.

Da imas toliku moc kao sto tvrdis, odlozio bi ove fizioloske potrebe. Nemas moc sada, jos manje ces imati nakon smrti.

Kyrie Eleison 

Подели на овим сајтовима

Već sam bar pet puta isto objašnjavao na ovoj temi. Gašenjem sopstvene svesti i upadanjem u praznu misao koja neće pokrenuti nikakvu drugu misao, već će večno ostati u svojoj praznini, bez svesti, a samim tim i bez postojanja.

Hoćeš i da te zalivamo posle toga?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

I ovako sam dostizao nirvanu tokom meditacije. Ograničeno sam ostajao u tom stanju, zbog fizioloških razloga, ali kada ne budem imao telo, ništa me neće vraćati sa prazne misli.

Па што не престанеш да једеш и пијеш па нећеш имати физиолошких потреба, шта је то за тебе, негде клекнеш или се већ некако наместиш и лепо нестанеш. Ја лично мислим да ти ни стомак не можеш да победиш чим огладниш и ожедниш ту би био крај твога подвига. У сваком случају увек ме лепо насмејеш и орасположиш са тим твојим теоријама, још да их спроведеш у пракси.....

Како се у том твом путу гледа на грех? Грех је такође одраз не-слободе јер нас поробљава да га чинимо и не можемо да га се одрекнемо.

Подели на овим сајтовима

Da imas toliku moc kao sto tvrdis, odlozio bi ove fizioloske potrebe. Nemas moc sada, jos manje ces imati nakon smrti.

Sada imam telo koje ima svoje potrebe, ali kada ga ne budem imao, neće postojati ništa što će prekidati moje bivstvovanje u Nirvani. Dok sam živ, ne verujem da ću dostići trajnu Nirvanu, mada postoje budistički monasi koji su to uspeli. Tela su im umrla tokom procesa, ali su im duhovi slobodni od postojanja i svesti.

Gospode, Isuse Hriste, sine Božiji, pomiluj ga grešnog i upravi na pravi put. Presvetla Bogorodice, spasi ga.

Zar misliš da već nisu pokušavali? Bezuspešno... Već sam osetio blagodat i priziv da zakoračim u crkvu kod glavne pošte, ali sam odlučno odbio. Moja volja se ne pokorava nikome.

Odakle ti ideja da je to "pravi put"? Samo zato što je tvoj Bog tako rekao?

Pravi put je nebiće, jer čovek nije sam svoj uzrok, iz nebića je sazdan i ako ne može sam po sebi da opstane, tako da je najprirodnije da ne postoji. To što nestvorene sile mogu da ga veštački održavaju u postojanju, to je neprirodno natezanje.

Bolje je nepostojati, nego zavisiti od drugoga.

Подели на овим сајтовима

Funkcionisalo je milijardama godina pre nego što sam začet.

Naravno da ne funkcioniše. To što ti misliš da si na baterije nema veze sa životom.

Ništa smo bili (nije nebiće) ali Bog sačini čoveka po obrazu svojemu ( biće ).

Ugasiti biće nećeš moći jer si lepo primetio da mi nismo uzrok našeg postojanja i nismo njegovi vlasnici, odnosno vlasnici smo života dok god postojimo onakvi kakav nas je Uzrok = Bog stvorio.

Ti si trenutno samo Bogoborac i dobro je još u tvojoj glavi šta sve može takvo stanje prouzrokovati.

Prosto sam i siguran da bi bio horor gluposti snimiti tvoje slike dok si kako kažeš u stanju nirvane gde sam apsolutno kontrolišeš svest.Ja lično mislim da bežiš, bežiš, bežiš ...i sakriješ se kao noj u nečemu što ti zoveš nebiće.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Jedino mi nije jasno kako vaš Bog planira da me održava u postojanju, ako sam prekinuo svaku vezu sa njim.

Svejedno, Dekart je mudro rekao "Mislim, dakle jesam (postojim)". Ako sam ugasio svoju svest, postigao praznu misao i Nirvanu, ja ne mislim, ja ne postojim, osim možda kao neki besvesan i bezličan predmet koji nije u vlasti vašeg Boga.

Подели на овим сајтовима

Zar misliš da već nisu pokušavali? Bezuspešno... Već sam osetio blagodat i priziv da zakoračim u crkvu kod glavne pošte, ali sam odlučno odbio. Moja volja se ne pokorava nikome.

Odakle ti ideja da je to "pravi put"? Samo zato što je tvoj Bog tako rekao?

Pravi put je nebiće, jer čovek nije sam svoj uzrok, iz nebića je sazdan i ako ne može sam po sebi da opstane, tako da je najprirodnije da ne postoji. To što nestvorene sile mogu da ga veštački održavaju u postojanju, to je neprirodno natezanje.

Bolje je nepostojati, nego zavisiti od drugoga.

Ma, šta kažeš?

O, tako ćemo, moj i tvoj Bog? :) Ok. :)

Nema tu moj tvoj. Bog je jedan a Đavo je Đavo.

Kao drugo, Bog nikoga ništa ne tera i nije Đavo da kopa oči. Znači, on će mudro da gleda i nadgleda svoje čedo. Ono ne sili i ne tera te na išta. Ono će kao tužna neka majka da gleda s suzama u očima, a Đavolu nije važno hoćeš li ti ili nećeš. Njemu je smao važno da te (pri) dobije.

Ne mislim da je pravi jer je drugaciji od tvog. Nego put koji je najbolji za tebe. A sigurno nijedan put nije pravi ako vodi u propast, u destruktivnost, u nasilje nad sobom. U taj bezglavi očaj u kojem pokušavaš da utopiš nešto što se utopiti  ne da.

Prema tome, rekoh ti. za čoveka prazninu, "pun" si kao brod misli. :)))

Подели на овим сајтовима

Jedino mi nije jasno kako vaš Bog planira da me održava u postojanju, ako sam prekinuo svaku vezu sa njim.

Svejedno, Dekart je mudro rekao "Mislim, dakle jesam (postojim)". Ako sam ugasio svoju svest, postigao praznu misao i Nirvanu, ja ne mislim, ja ne postojim, osim možda kao neki besvesan i bezličan predmet koji nije u vlasti vašeg Boga.

Objasni mi kako je gasiš. Sve ovo napisano, je dokaz, ne da nije ugašeno ništa, nego "parla" nasjtrašnije. :) što znači da misliš. Što znači da postojiš. Što znači da dišeš.

Ti pokušavaš da si živi mrtvac? Ono, kao telo bivstuvuje a mozgić ne postoji?

O, u vlasti si ti. Još kako. Samo u vlasti  sopstvene zablude.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...