Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

I da te razocaram, posto vidim da si me pomesao sa nekim ateistom, ja sebe nisam ogranicio na materijalno.

Ja znam sa pored materijalnog postoji i duhovni svet i tu cu odneti svoju pobedu nad postojanjem i domostrojem spasenja.

Ne verujem ti da sve što si napisao misliš samo za sebe(kako si to predstavio nama). Ja mislim da ti širiš ideologiju po svaku cenu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

A gde ti vidiš protivrečnost?

To što Bog na sudu konstatuje da ne želim zajednicu sa njim, to je samo očekivani korak pre nego što ugasim svoju svest.

Pisao si prvo da ces nakon smrti otici u nistavilo, ili kako ti kazes da se "ugasis". Sada pises da ces ipak biti na Sudu Bozijem? 

Kyrie Eleison 

Подели на овим сајтовима

Ako se nekome sviđa moja ideologija, što da ne, ali došao sam da suprotstavim svoju ideologiju vašoj.

Praštaj ali takav nas se ne dotičeš jer mi ne svoj no Hristov um imamo.!

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Praštaj ali takav nas se ne dotičeš jer mi ne svoj no Hristov um imamo.!

Ne čudi me. Da imate ikakav um, bilo bi vam jasno da je "sloboda u Istini" kao da ste rekli "sloboda u zatvoru", jer ko nije sam svoj uzrok, taj večno zavisi od onoga ko jeste, pa od prave slobode nema ništa.

Подели на овим сајтовима

Prvo umrem, a onda odem na sud da Bog samo formalno potvrdi činjenično stanje, a onda ugasim svest i faktički prestanem da postojim.

Ako bih pre suda ugasio svest, onda bi mi Bog sudio u odsustvu, jer ne bih postojao.

Znaci ipak planiras da ne prisustvujes Sudu, blago tebi  Just_Cuz_19

Kyrie Eleison 

Подели на овим сајтовима

Prvo umrem, a onda odem na sud da Bog samo formalno potvrdi činjenično stanje, a onda ugasim svest i faktički prestanem da postojim.aka

Ako bih pre suda ugasio svest, onda bi mi Bog sudio u odsustvu, jer ne bih postojao.

Bogu takav doći nećeš jer ne znaš Put. Bog će dopustiti da živiš bez Njega, zato jer neće biće koje je po njegovom liku(ljubavlju) stvorio da ugasi u nepostojanje.

Moraćeš da živiš , sa potpuno protivnom životu svoje smišljene ličnosti u sve veke.Takvo nebiće tebe čeka i ti si toga sve vreme svestan. (neostvarena ličnost nikad slobodna za drugog da prima i daje) 

Ne bi voleo da sam na mestu ljudi koje ti pokušavaš da uvodiš u svoju glavu.

Подели на овим сајтовима

Ајде да покушам, али мислим да неће ићи... човјек,човјече слободњаче, није - "causa sui" или ти није свој узрок....само толико...

Ma zna ali nije dobro za novčanik....

Подели на овим сајтовима

Pa upravo zato što nije sam svoj uzrok, zato nikada neće biti slobodan dok postoji, jer će večno zavisiti od Boga.

Jedina prava sloboda za čoveka je da prestane da postoji.

Hoćemo li nekad čuti definiciju slobode iz tvoje ideologije ili želiš da se hraniš samo našim pravoslavnim opitima iste?

Подели на овим сајтовима

Pa upravo zato što nije sam svoj uzrok, zato nikada neće biti slobodan dok postoji, jer će večno zavisiti od Boga.

Jedina prava sloboda za čoveka je da prestane da postoji.

Онда би требао урачунати и могућност да твоја идеологија испушта из вида неке логичке могућности, које могу водити дуготрајним (да не кажем вјечним) посљедицама, које не би требало занемарити или што би рекао Паскал- то је опклада у којој се исплати заиграти на карту Бога (и , онда јасно, вјеровати ономе што је рекао)....коцка батице, па посље видиш да ли си правилно одиграо....

Још само напомена да православно хришћанство није идеологија :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...