Jump to content

Новак Ђоковић - многаја љета

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

Као необична шара на вази

Ти си необична снага у

нашој снази,

Новаче.

Освоји овај турнир,

буди прво место,

јер Ти прво место јеси.

Ако ни због ког другог

уради то због Џеси.

Подели на овим сајтовима

0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel

algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju

bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee

ne_shvata algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju

victory78 victory78 victory78 victory78 victory78 victory78 victory78 victory78 victory78 victory78 victory78

sideways9 sideways9 sideways9 sideways9 sideways9 sideways9 sideways9 sideways9 sideways9 sideways9

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Dame i gospodo - Novak Đoković je prvi teniser sveta!

M. Grujić | 01. 07. 2011. - 17:18h | Komentara: 205

15480501novak2f.jpg

Kao da plasman u finale Vimbldona nije dovoljna satisfakcija za Novaka Đokovića, srpski teniser će u borbu za trofej ući sa znanjem da je prvi reket sveta od ponedeljka! Fenomenalnih šest meseci tokom kojih je Novak samo jednom poražen dobili su potvrdu u vidu drugog grend slem finala ove sezone, a da stvari budu slađe, to je označilo i početak nove teniske epohe sa kraljem Đokovićem na vrhu! Žo Vilfred Conga je ponovo imao tu nesreću da bude deo istorije, kao i 2008. godine kada je Novak osvojio prvi grend slem - 7:6(4), 6:2, 6:7(9), 6:3.

Sporo je startovao srpski teniser meč pošto je već u prvom gemu omogućio Congi brejk. Francuz je sigurno servirao do finiša seta kada se Novak lagano opustio i stigao do prve dve brejk lopte. Nije iskoristio novi broj 1 zicer i Conga se približio prvom setu, ali Đoković je pokazao koliko je psihički jak kada je izjednačio na 5:5 i potom u tajbrejku poveo sa 1:0 u setovima 7:6(4).

Na krilima osvojenog seta Novak je prosto pregazio Congu u drugoj deonici pošto mu je čak dva puta oduzeo servis i sa 6:2 stigao na set od prvog Vimbldonskog finala.

Delovao je potpuno nezaustavljivo srpski teniser i to je potvrdio osvajanjem brejka na startu treće deonice. Krupnim koracima je koračao Novak ka pobedi, međutim, Conga je u finišu stigao do izjednačenja na 4:4 i za trenutak rešio da odloži neodložno pošto je Đoković u jedanaestom gemu stigao do novog brejka i vođstva od 6:5. Ipak, ni to nije bilo dovoljno srpskom teniseru da konačno okonča meč jer je 19. igrač sveta iznudio tajbrejk. Conga je posle dve spašene meč lopte uspeo da pronađe put do trećeg seta i smanji na 2:1 u setovima - 7:6(9).

Zaboravio je Novak na propuštene šanse iz trećeg seta i odlučno je startovao četvrti set sa namerom da ne dopusti Congi novi veliki preokret. Srpski teniser je serijom od 3:0 ponovo naterao Francuza da juri rezultat, ali ovog puta povratka nije bilo pa je Novak posle tri sata mogao da uživa u ispunjenju dečačkog sna - 6:3!

Đoković će u finalu igrati sa boljim iz meča Rafael Nadal - Endi Marej. 

http://sport.blic.rs/Tenis/199681/Dame-i-gospodo--Novak-Djokovic-je-prvi-teniser-sveta

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

Srpski teniser postao prvi teniser sveta

Đoković: Rečima se ne može opisati šta osećam

Agencije | 01. 07. 2011. - 17:37h | Komentara: 15

15480601novakf.jpg

Najbolji srpski teniser Novak Djoković rekao je da mu je plasman u finale Vimbldona jedan od najboljih osećaja koje je imao od kada je počeo da igra, kao i da je time ispunio dečačke snove.

"Teško je preneti u reči kako se osećam, ali je to jedno od najboljih osećanja od kada sam počeo da igram", rekao je Đoković u zvaničnom intervjuu posle pobede nad Žo-Vilfred Congom od 3:1.

Đoković je kazao da neće gledati drugo polufinale, Rafael Nadal-Endi Marej, već će se opustiti i proslaviti uspeh.

"Samo ću da proslavim, trebaće mi vremena da shvatim, a učiniću sve da uživam u nedelju. Čitav život sam radio da bih došao do finala Vimbldona i sanjao sam o tome, a sada se to ispunilo", rekao je teniser koji će od ponedeljka biti prvi na ATP listi.

"Drago mi je što su me gledali porodica i ljudi koji mi znače. To je velika podrška tokom cele karijere. Tenis jeste pojedinačni sport, ali ne može se bez podrške", rekao je Đoković.

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju ne_shvata algabacaju algabacaju

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...