Jump to content

Новак Ђоковић - многаја љета

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

шта је конкретно проблем око додјеле Ордена Новаку?

Ma sve je o.k, nego orden Svetog Save se dodeljuje samo donatorima- o tome je reč. Što se Novaka tiče, o.k, ali zašto neko mora biti veliki donator da bi dobio orden Svetog Save. Zašto je sve vezano za novac? Eto, to je u pitanju...

а шта треба, можда да реформише литургију и на тај начин Цркву задужи и добије Орден Св Саве?!

Pa što se odmah ljutiš? Samo iznosim svoj stav a tebi ako se ne sviđa, iskuliraj. Primetila sam da brzo planeš- heh, moj zemljak iz Krajine- ne se ljutiš na mene :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

опрости ако сам те увриједио, УОПШТЕ али УОПШТЕ нисам "плануо" само сам постаио питање, да ли ће ти овако бити "лакше"

Да ли мирјанин може Цркву да задужи тако што ће рецимо реформисати литургију или ће као спортиста објавити научни рад базиран на тумачењу Св Писма или је пак за очекивати да као успијешан спортист рецимо буде ктитор Храма или већ на други начин  за који је у могућности помогне своју Цркву која му се одужи додјелом плакете, признања, ордена?

ево само за тебе ставићу три везана смајлија да не протумачиш погрешно мој пост

0442_feel t1007 :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da je prerano. Suvise je on mlad da bi poneo takav orden.

А није сувише млад да приложи 100000 евра манастиру Грачаница? Ајте молим вас...

Nema to veze sa Novakom vec sa ordenom. Svaka cast Novaku ali vala i ordenu. Treba za njega vise i duze raditi. I ne bi trebao da se vezuje za novac. Moje misljenje. A za Novaka sve najbolje.

Zasto rano ?!?   I treba odlikovati nekog ko je takav.  Nole  je 0442_feel u svakom pogledu i sjajan uzor mladima. Vredan, talentovan,  uspesan, dobrocinitelj, nesebican  .... sta jos !? Mislim da je orden u potpunosti zasluzio.

t1007.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

опрости ако сам те увриједио, УОПШТЕ али УОПШТЕ нисам "плануо" само сам постаио питање, да ли ће ти овако бити "лакше"

Да ли мирјанин може Цркву да задужи тако што ће рецимо реформисати литургију или ће као спортиста објавити научни рад базиран на тумачењу Св Писма или је пак за очекивати да као успијешан спортист рецимо буде ктитор Храма или већ на други начин  за који је у могућности помогне своју Цркву која му се одужи додјелом плакете, признања, ордена?

ево само за тебе ставићу три везана смајлија да не протумачиш погрешно мој пост

0442_feel t1007 :drugarstvo:

Brate vuče, ja bih orden dala nekoj hraniteljskoj porodici koja brine o siročićima jer je to veliko hrišćansko delo. To samo navodim kao primer jer kod mene u komšiluku ima jedna hraniteljska porodica koja izdržava decu bez roditelja, a njih je jako puno i ne znam kako im polazi za rukom da brinu o svima njima. Eto, to bi po meni bilo neko moralno merilo ko treba da bude počastvovan nekim crkvenim "nagradama" a ne onaj ko da najviše novca.

Подели на овим сајтовима

Brate vuče, ja bih orden dala nekoj hraniteljskoj porodici koja brine o siročićima jer je to veliko hrišćansko delo. To samo navodim kao primer jer kod mene u komšiluku ima jedna hraniteljska porodica koja izdržava decu bez roditelja, a njih je jako puno i ne znam kako im polazi za rukom da brinu o svima njima. Eto, to bi po meni bilo neko moralno merilo ko treba da bude počastvovan nekim crkvenim "nagradama" a ne onaj ko da najviše novca.

Sanja mislim da ce ti i takvi ljudi i te kako biti nagradjeni i to najvisim "ordenom"  u Carstvu Nebeskom t1007

A ovde,  za "zemaljska blaga" i "zemaljsko ordenje"   :drugarstvo:

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

"плату ће своју добити".... ал не иде то баш тако, њима свака част на труду и жртви али није исто то и рецимо ово што је Ђоковић урадио за Цркву и није "дао паре" већ приложио за већ одређену ствар. ако ћемо тако гледати онда свакој српској мајци са троје и више дјеце орден за лични подвиг и вољу...

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da je prerano. Suvise je on mlad da bi poneo takav orden.

А није сувише млад да приложи 100000 евра манастиру Грачаница? Ајте молим вас...

Nema to veze sa Novakom vec sa ordenom. Svaka cast Novaku ali vala i ordenu. Treba za njega vise i duze raditi. I ne bi trebao da se vezuje za novac. Moje misljenje. A za Novaka sve najbolje.

Zasto rano ?!?   I treba odlikovati nekog ko je takav.  Nole  je 0442_feel u svakom pogledu i sjajan uzor mladima. Vredan, talentovan,  uspesan, dobrocinitelj, nesebican  .... sta jos !? Mislim da je orden u potpunosti zasluzio.

t1007.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />

Nemam ja  nista protiv ni Noleta ni ordena. Ali imao sam predtavu o ordenu Svetog Save kao o necemu sto treba bas puno zasluziti. Recimo Nikola Tesla je dobio orden, Stepa Stepanovic. Mislio sam samo da taj orden predstavlja nagradu tipa "za zivotno delo" ali izgleda da sam gresio.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

:drugarstvo:

Sanja mislim da ce ti i takvi ljudi i te kako biti nagradjeni i to najvisim "ordenom"  u Carstvu Nebeskom smej.gif

A ovde,  za "zemaljska blaga" i "zemaljsko ordenje"   0442_feel

t1007

Подели на овим сајтовима

Од 1986. године Орден Светог Саве додељује Српска православна црква за заслуге на духовном, образовном и хуманитарном пољу. Орден се додељује и духовним и световним појединцима, колективима и организацијама (уручује се и носи је особа која је на њеном челу). Знак (инсигнија) ордена носи се на ленти око врата. За разлику од некадашњег петостепеног државног, орден Светог Саве који додељује СПЦ, подељен је на три степена који се међусобно разликују по бојама ленти и самих инсигнија: 1. степен је беле боје; 2. степен црвене, а 3. степен плаве боје.

Bravo za Noleta.

klapklap :cheesy2:

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

Мноооого волим Новака и драго ми је, али млад је човек. Тек му предстоји живот и достигнућа. Ми смо некако превише импулсивни са тим стварима...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

greengrin greengrin Браво за Нолета.

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...