Jump to content

Ljudski život - kada on počinje?

Оцени ову тему

55 члановâ је гласало

1. 1. Ljudski život - kada on počinje?

• Sa začećem.
      41
    • Onda kada organizam ima vlastiti nervni sistem kao i krvotok.
      5
    • Sa rođenjem.
      3
    • Tri dana nakon oplodnje.
      2
    • Kada djeca postanu samostalna i pas im ugine.
      1
    • Baš me briga.
      3
    • Koitusom.
      0

Препоручена порука

Наравно да је важно имати закон, само после неког времена људи забораве да је закон успостављен да би штитио принципе који су старији од писаног закона. Зато је Џон Лок писао да људи имају право и обавезу на револуцију када држава заборави да је установљена да штити те универзалне принципе (који су изнад државе).

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Наравно да је важно имати закон, само после неког времена људи забораве да је закон успостављен да би штитио принципе који су старији од писаног закона. Зато је Џон Лок писао да људи имају право и обавезу на револуцију када држава заборави да је установљена да штити те универзалне принципе (који су изнад државе).

Проблем је у томе што је немогуће све законе извести из природних принципа. Хајде реци ми следеће, ако ја умирем од глади (или моја деца) и онда украдем од тебе који имаш да бисмо преживели (рецимо да сам радно неспособан), шта је ту природно, шта етички, а шта по закону?

Подели на овим сајтовима

Vidi, nema tu nikakvog glasanja, razmisljanja, etike, prava, religije, empatije, osecaja...niceg do suve logike i biologije - kako pocinje ljudski zivot - ZACECEM! Kako drugacije? Je l moguce drugacije? To cak nije ni potencijal zivota, vec sam zivot koji ce se razvijati, menjati oblike, ali je ZIVOT!
На анкети сам одговорио: баш ме брига.Та ћелија док се не усади не може да врши деобу, да се храни итд. Да ли је дакле жива пре усађивања у стомак, ако нема карактеристике живог бића?

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

У реду: да ли се за зигот може рећи да је жив, с обзиром да нема карактеристике живог бића (храњење, деоба итд.)? Испада да је он само органска материја...

Raste i razvija se.Naravno da u toj fazi ne moze da se razmnozava i sl.

Подели на овим сајтовима

Raste i razvija se.Naravno da u toj fazi ne moze da se razmnozava i sl.

Bas to i napisah, zigot, tj. oplodjena jajna celija se deli, to i jeste cilj...zigot, blastula, gastrula...usloznjavanje gradje.

Подели на овим сајтовима

As long as it has not been implanted in the womb and it is still a frozen fertilized egg, it does not have the status of an embryo at all and there is no prohibition to destroy it...
Овај став омогућава истраживања са матичним ћелијама (и вештачку оплодњу).

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Где је граница између ембриона и зигота?

Embrion - produkt zaceca od implantacije u matericu do otprilike 8. nedelje (odtad vec pocinje razvoj fetusa).

U sustini, preplicu se pojmovi.

Подели на овим сајтовима

Овај став омогућава истраживања са матичним ћелијама (и вештачку оплодњу).

Niko ne spori istrazivanja sa maticnim celijama i vestacku oplodnju, to je vrlo dobra stvar.

Подели на овим сајтовима

Ako se pak zastupa stav da je život čovjeka počinje od začeća - tada slijedi i da je to čovjek. :)
Ја лично делим став са тим рабином, зато што такав став омогућава истраживања са матичним ћелијама, а одувек сам био у mad scientist фазону...

Подели на овим сајтовима

aman, necu vise da ponavljam, kako nije ziv?! Zivot mu je tek poceo!!!! Na taj nacin je poceo-ZACECEM! I to ne pisem sa aspekta etike, ni empatije, ni osecanja, ni nekakvog prava, ni filosofije, vec biologije. Kako je pocelo-PA ZACECEM!!!

Хвала.

Подели на овим сајтовима

Ја лично делим став са тим рабином, зато што такав став омогућава истраживања са матичним ћелијама, а одувек сам био у mad scientist фазону...

Kakve veze ima rabinov stav sa istrazivanjem maticnih celija i VTO.

Подели на овим сајтовима

За време дојења зачеће новог детета је мало вероватно, пошто се у овом периоду у мајчином организму издвајају посебне материје које спречавају сазревање нове јајне ћелије.

Не,ово је мит. НАпротив, жена је баш после порођаја најплоднија. Питај многе жене које су се ослониле на тај мит (укључујући и мене), а питај и гинеколога.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...